יד מעניינת ולא סטנדרטית בשבילי[או בכלל P:]

darkAI

New member
יד מעניינת ולא סטנדרטית בשבילי[או בכלל P:]

היד משולחן הגמר של 45 שחקנים כשנותרו 8 שחקנים והבליינדים 150/300.
UTG: t11026 M = 24.50 UTG+1: t9200 M = 20.44 MP1: t6930 M = 15.40 Hero (MP2): t8066 M = 17.92 CO: t13019 M = 28.93 BTN: t10024 M = 22.28 SB: t6900 M = 15.33 BB: t2335 M = 5.19 Pre Flop: (t450) Hero is MP2 with K♠ Q♠ 1 fold, UTG+1 raises to t1050, 1 fold, Hero calls t1050, 1 fold, BTN calls t1050, 1 fold, BB raises to t2335 all in, UTG+1 calls t1285, Hero calls t1285, BTN calls t1285 Flop: (t9490) 9♠ K♣ 4♥ (4 players - 1 is all in) UTG+1 bets t2100, Hero calls t2100, BTN raises to t7689 all in, UTG+1 calls t4765 all in, Hero calls t3631 all in Turn: (t28951) 8♥ (4 players - 4 are all in) River: (t28951) A♥ (4 players - 4 are all in) Final Pot: t28951 UTG+1 shows T♥ T♦ (a pair of Tens) Hero shows K♠ Q♠ (a pair of Kings) BTN shows A♠ 9♣ (two pair, Aces and Nines) BB shows Jc Jh (a pair of Jacks) BTN wins t28951​

כמה דברים -

1. אני חושב שלך ולדילר היה פולד קל לפני הפלופ. להשוות העלאה בגובה הקופה משחקן בעמדה ראשונה עם ידיים בעיתיות כמו KQ ו-A9 כשיש לכם הרבה צ'י'פים יחסית ואין שום סיבה לקחת סיכון זו פשוט טעות. אני אישית לא משווה כמעט העלאות בטורנירים. אם אני חושב שאני מוביל - אני מעלה בחזרה. אם לא - אני מתקפל. 2. קצת מוזר שהבליינדים כ"כ נמוכים בשולחן הגמר. באיזה טורניר מדובר? 3. אם הייתי השחקן הראשון - הייתי מעלה בחזרה אול-אין לפני הפלופ עם הזוג עשר. מאחר ואתה והדילר רק השוותם סביר להניח שהיד שלכם חלשה יותר מזוג עשר. מצד שני - בגלל של-BB מעט צ'יפים טווח היד שלו מאוד גדול + כל הכסף המת שבקופה הופך את האול-אין למהלך שווה לפי דעתי.

darkAI

New member
כמה דברים בתגובה

1. דבר ראשון, בסיטואציה הנוכחית, לראות פלופ עם KQs הרבה פחות בעייתי מאשר למשל AJ או AQ. אם פספסתי את הפלופ ומגיע פלופ נמוך, הרבה יותר קל לקפל KQ מאשר AQ או AJ. שנית, כמו שכתבתי - הדרך ששיחקתי היא לא ממש סטנדרטית בשבילי, או בשביל כל אחד אחר. לפעמים יש מצבים שאתה משחק אותם אחרת מהרגיל וזה היה אחד מהם. היריב שהעלה שיחק מספיק loose בשביל שKQs תהיה יד טובה יחסית מול הטווח שלו, אבל לא מספיק טובה בשביל לדחוף כשאנחנו יושבים עם 30+ BB, בשולחן הגמר, בדיוק לפני הכסף. אני בposition והוא לא שחקן חזק במיוחד אז החלטתי לבצע את הקריאה ולשחק בהתאם למה שיקרה הלאה. כתבת שאתה או מקפל או מעלה בחזרה - זה נכון בחלק גדול המקרים אבל לא בכולם. לשחק לפי הספר לא תמיד נכון. במיוחד שאני עוד לא בשלב הpush/fold עם הבליינדים והערמות האלה. 2. 1$ 45 SNG, מה שבין השאר מסביר למה לא דחפתי בחזרה. 3. אין ספק בכלל. זוג עשר out of position מול 2 שחקנים זה ממש לא מצב שאתה רוצה להיות בו. במצב כזה זה רק פוש או פולד. ושוב - העובדה שהוא לא קיפל ולא דחף במצב הזה מראה את האיכות שלו כשחקן ובין השאר - למה ביצעתי את הקריאה.

shaywh

New member
פרהפלופ זה בד"כ פוש/פולד, בפלופ היית צריך

לדחוף על כל טופ פייר או פלאש דרואו+אוברקארדס

darkAI

New member
כן, אם אתה מגדיר לרובוט איך לשחק, זו תהיה

הוראה שמתאימה לרוב המצבים. אני מצד שני מעדיף לשחק את המצב כפי שהוא. אז אני אסביר את מה שעשיתי על הפלופ ואולי מישהו יראה צורת מחשבה קצת לא סטנדרטית[שזה במקרה הזה דבר טוב
] הזה עם הזוג עשר הוא שחקן שמהמר first-in ברוב המקרים, אלא אם כן הוא פספס את הפלופ לגמרי או שיש לו יד מפלצתית. עם AK הוא היה מהמר יותר, עם סט הוא היה עושה check, במיוחד מול 2 יריבים עם פלופ rainbow ובלי שום סכנה לdraws. עם הימור כזה היה ברור שיש לו יד חלשה משלי. אם הייתי משחק רק מולו, הייתי דוחף. הבעיה היא שאין לי מושג עדיין מה יש לשחקן שאחרי. אחרי הימור + קריאה של ההימור, הוא כמעט בטוח יקפל את רוב הידיים וידחוף אם הוא פגע במשהו. אז החלטתי לבצע את הקריאה, אם השחקן שאחרי ידחוף, אני אקפל ויהיה לי מספיק צ'יפים כדי להיכנס לכסף. אם הוא יקפל, אני אדחוף בturn. המצב השתנה ונהיה הרבה יותר מעניין כשהוא דחף והUTG ביצע את הקריאה. הסיכויים שלי ירדו משמעותית בגלל זה, אבל צריך לשקול את 2 האפשרויות. אני יכול לקפל ולהיכנס לכסף ולזכות ב2-3 מחיר הכניסה.. או מנגד, להיכנס כשאני יודע שהסיכוי שלי לנצח קרוב לוודאי עומד על 10%-20% לנצח.. אבל במידה ואנצח, יהיו לי 26 אלף צ'יפים מה שכמעט בוודאות יבטיח לי מקום ראשון שמשלם קרוב ל20X מחיר הכניסה או לפחות מקום שני שנמצא לא רחוק ממנו. בטווח הארוך, ההחלטה לבצע את הקריאה במקום לקפל ובקושי להיכנס לכסף היא קרוב לוודאי EV+. אתה מוזמן להגיב על זה אם אתה לא מסכים[וגם אם אתה מסכים].

תאמין לי שאני לא מבין אותך...

1. פגעת חזק מאוד בפלופ (פחות או יותר הפלופ שקיווית אליו) - זוג גבוה, קיקר מצוין ללא אפשרויות לפלאש או לסטרייט. 2. לאחר שהשוות את ההימור בפלופ השקעת כמעט חצי מהערימה שלך בקופה. 3. נניח וה-UTG התקפל להעלאה של הכפתור. יש לך סיכויי קופה מטורפים(!) של 1:5.555. כלומר - אתה צריך להיות בטוח במעל 85% שלדילר יש יד יותר טובה ממך כדי להתקפל. אחרי שפגעת כ"כ חזק בפלופ ויש מעט ידיים (שסביר שיש ליריב) שמנצחות אותך, אתה לא יכול להיות כ"כ בטוח. 4. אני אישית הייתי נכנס אול-אין בפלופ לא משנה מה היה עושה UTG. ועובדה - שזה היה גם הצעד הנכון לעשות... אולי הדילר היה מתקפל והייתי לוקח את הקופה...

darkAI

New member
טוב תראה..

עם הdownswing שאני נמצא בו, אני מסכים שאני משחק פחות טוב מהאופטימלי, אבל אתה חייב להסכים שהניתוח של הידיים שיש ליריב הראשון והשני היה די מדוייק. זה שפעם לכל כמה זמן שחקן יעשה משהו אידיוטי לחלוטין לא אומר שהטווחים והידיים ששמתי את היריבים שלי עליהם לא נכונים. 1. נכון. אין אפשרות לפלאש ואין אפשרות לסטרייט, שזאת בדיוק הסיבה שבגללה הייתי מקפל את היד. תדמיין סיטואציה היפוטטית. טורניר של 45 שחקנים, נשארו 8 מתוכם, כש6 נכנסים לכסף. אחד נכנס all-in לפני הפלופ מול 3 שחקנים עם ערמות די גבוהות ובליינדים נמוכים. בפלופ, השחקן הראשון נותן העלאה של רבע מהקופה שלו שהיא די גדולה, השחקן אחריו קורא במצב שמכניס אותו pot committed, השחקן השלישי דוחף all-in והשחקן הראשון נכנס גם הוא כשאין שום draw לפלאש או סטרייט על הלוח. כל זה קורה רגע לפני הכסף ובמיוחד שיש עוד שחקן shortstack שלא מעורב בקופה ועומד לעוף עוד רגע. עכשיו בסיטואציה הנתונה - אתה באמת חושב שלאף אחד אין יד יותר טובה מtop pair good kicker? על איזה ידיים אתה שם אותם אם כן? 2. כמו שאמרתי בהודעה אחרת - לדעתי pot committed הוא טיעון שלא מחזיק מול הניתוח של הסיטואציה. 3. אתה צריך להבדיל בין סיכויי קופה בטורנירים ובקאש, כמו גם איך קריאה של היריבים שלך משפיעה על זה. כמו שאמרתי, זה סיכויי קופה מטורפים ומיד הייתי מבצע את הקריאה במשחק קאש. אבל מנגד, זה טורניר ורגע לפני הכסף ורק אידיוט מוחלט היה נכנס אול-אין במצב הנתון עם משהו שהוא לא בטווח שנתתי בניתוח השחקן השני. 4. שוב, אתה results oriented. כמעט כל המקרים, כל שחקן במקום הדילר היה זורק את היד אם היא לא TPTK/Overpair/2 pair/set ודוחף אם היא כן. אם הוא מקפל, אני נכנס all-in על הטרן מול הUTG שאני יודע בוודאות שהוא יותר חלש ממני. ואם הדילר דוחף, כמעט תמיד יש לו מעל 75% יתרון עליי. מנגד - אם אני ישר דוחף אחרי ההעלאה של הUTG, יש 3 מצבים שאני יכול לחשוב עליהם: 1. לדילר אין אחד מהדברים שציינתי והוא והTT מקפלים את היד. לBB שנכנס עוד קודם אין משהו יותר טוב ממני ואני זוכה ב11 אלף צ'יפים מה ששם אותי כצ'יפ לידר אבל מול 4 stacks בגודל של כ10 אלף צ'יפים, אני לא צ'יפ לידר משמעותי במיוחד. 2. לדילר אין אחד מהדברים שציינתי והוא והTT מקפלים את היד. לBB שנכנס עוד קודם יש משהו טוב ממני ואני זוכה רק ב2100 צ'יפים. 3. לדילר יש אחד מהדברים שציינתי ואני עף מהתחרות רגע לפני הכסף. אני מנגד ניתחתי נכון את הUTG ומאמין שניתחתי נכון גם מה שכל דילר עם טיפת שכל יעשה ולכן המהלך הנורא לא שגרתי ולדעתי הנכון היה לעשות רק call.

darkAI

New member
עם איזו יד אתה מצפה שהוא ידחוף

אחרי raise+call על כזה לוח, במיוחד כשיש לו עוד 7000+ צ'יפים מאחוריו ובליינדים נמוכים? אין שום draw על הלוח אז אנחנו יכולים להוציא את זה מהמשוואה. אחרי העלאה + קריאה שכמעט בוודאות שמה את שנינו pot committed, לbutton אין שום סיבה להיכנס עם יד שהיא לא TPTK/Set/2 pair/Overpair לכל הפחות. ומול הטווח הזה, יש לי 3%-25% לנצח, תלוי בקלפים שלו. אומנם מבחינת pot odds, יש לי קריאה מיידית, אבל כשאני רגע לפני הבועה וקיפול ישאיר לי מספיק צ'יפים להיכנס לבועה ועם קצת מזל באיזה coinflip או 2, גם אפשרות לקחת אחד מ3 המקומות הראשונים, אני מוכן לזרוק את היד הזאת. מנגד, כשגם הUTG נכנס, למרות ה25%-3%, האפשרות להעיף 3 שחקנים + להפוך לצ'יפ לידר מסיבי עם סיכוי גבוה במיוחד לקחת מקום ראשון, היה שווה את הקריאה. אם הייתי במצב רוח להמר, הייתי קורא ומקווה לקצת מזל כדי להפוך לצ'יפ לידר, אבל עם הdownswing שאני נמצא בו לאחרונה, אני מעדיף לפחות להיכנס לכסף P: אני די חושב שהטיעון הלוגי של "הכנסת כל כך הרבה צ'יפים, אתה pot committed" לא מחזיק. אחרי כל ההסבר הזה, אני מקווה שאתה מסכים שההחלטה שלי הייתה מוצדקת, אבל אם אתה עדיין חושב שהייתי צריך להיכנס עם שאר ה3500 צ'יפים עם סיכוי לכל היותר של 25% לנצח, למרות שאנחנו רגע לפני הכסף והבליינדים 150/300[בלי ante אגב], אשמח לשמוע למה. רק אל תהיה results oriented, אחרי שראית מה היה לדילר. אידיוט שדוחף במצב הזה עם A9 זה די נדיר.

כמה דברים:

1. אתה מדבר על טורניר של 1$ שבו בערך 80% מהשחקנים הם שחקנים מפסידים שאין להם מושג מה הם עושים. 2. אין אפילו יד אחת שיכולה להיות לשחקן שיודע מה הוא עושה שיכולה לנצח אותך. KK ו-AK היו מעלים לפני הפלופ בעיקר לאור ההעלאה החוזרת של ה-BB. כל הידיים שיוצרות זוגיים היו מתקפלות. ולהשקיע 25% מערימת הצ'יפים כדי לתפוס את הסט הלא סביר בפלופ זו פשוט טעות. 3. אחרי הפלופ - הוא יכול להגיד לעצמו בדיוק מה שאתה אמרת לגבי כל הידיים של שאר השחקנים ולהוסיף את זה שאם לך היה מלך היית דוחף בפלופ. ההשוואה המוזרה שלך גרמה לו לחשוב שהזוג השני + טופ קיקר היא יד סבירה נגד הטווח שלכם ועם כל הכסף בקופה שווה לדחוף. לא כזה מהלך נורא לפי דעתי. 4. ד"א - מה השם משתמש שלך?

darkAI

New member
1 די נוגד את 2

מצד אחד אתה אומר שאין להם מושג מה הם עושים, ומצד שני אתה מצפה שהם ידעו להעלות בחזרה AK ושלא יעשו limp עם 99 במצב הנתון. בקשר למספר 3 - אני לא רואה אותו עושה כזה דבר. הניתוח שלי ושלו שונה לחלוטין. מילא אם מול שחקן אחד, אבל כשאתה רגע לפני הbubble בFT, ו2 שחקנים עם ערימות גדולות נכנסו עם חצי מהערימה שלהם על הפלופ והם pot committed ולך יש עוד ערימה גדולה והבליינדים נמוכים.. אתה צריך יד מעולה פה בשביל לדחוף. אני באמת לא רואה פה מישהו שיחשוב "היי, יש לי KJ, רגע לפני הכסף אני אכנס לrace מול 2 ערימות גדולות אחרות[שאחת מהן מכסה את שלי] כלאחת מהן קרוב לוודאי יש משהו יותר טוב משלי, אחרת הן לא היו נכנסות" אתה באמת אומר לי שאם אתה רגע לפני הכסף ויש לך ערימה גדולה ואתה מול 2 ערימות גדולות אחרות והבליינדים יחסית נמוכים,בא לך פלופ יבש לחלוטין ולפניך שחקן אחד העלה והשני קרא ושניהם pot committed, אתה היית נכנס all-in עם משהו כמו A9 או KJ בפלופ כזה? אם כן - שיבושם לך. אגב - בפלופ יבש לחלוטין, רגע לפני הבועה, כשמישהו מעלה והשני רק עושה call עם חצי מהערימה שלו כשיש עוד מישהו שמשחק אחריו, לכל הפחות אני מניח שהוא מחזיק סט או AA. 4. "darkAI IL" בפול טילט [משחק כמעט רק שם] "darkAI" בפוקרסטארס ושלך?

darkAI

New member
סתם מתוך סקרנות,

מה השתנה בגרף הsharkscope שלך באיזור ה1000 games? זה חתיכת שינוי מגמה

shaywh

New member
ההשוואה לפני הפלופ לא אסון

אני לגמרי מבין שלפעמים זה מהלך נכון. לא היה לי זמן להתייחס בפירוט ורק רציתי להזכיר את הנקודה הזאת. זה יכול להיות בסדר לפעמים, אתה רק צריך לזכור במצבים כאלה ש1000 פחות עכשיו זה 2000 פחות אם תזדמן לך הכפלה. אחרי הפלופ אני לא מסכים, השחקן שאחריך אמור להיות עם יד חלשה יותר משלך, השוואה שנייה היא סימן לחולשה יחסית. השחקן שלפניך עם טווח חלש יותר משלך ואין שום קלף שהוא חדשות טובות חוץ מעוד מלך כשליריב אחר תהיה במקרה גם שלישייה עם קיקר נחות. אתה בטוח פוחד לראות אס ואתה יכול להניח שיש עוד כמה אאוטים ליריבים שלך. אתה לא אוהב את הטורן והריבר, אתה צריך לתת מחיר רע בשבילם. תראה איך הלמות' עושה צ'ק רייז אול אין על כל יד טובה שהוא תופס בטורניר, אלה לא מהלכים מתוחכמים אבל הוא תמיד יחסל את הסיפור כמה שיותר מהר. מבחינת ev של טורנירים זאת כנראה הגישה הנכונה. בטח שלהלמות' יש רשימת ITM מפה ועד הודעה חדשה כדי לגבות את זה. יש לי גם גרסה יותר קצרה להודעה- אתה נותן יותר מדי קרדיט לשחקן שאחריך, זה לא קאש וזה לא marginal situation. פשוט תדחוף ואם הוא רוצה לשחק עם יד נחותה במחיר גבוה שיהיה לו לבריאות. בטח שcbet על קופה גדולה מכדי לעשות עליה צ'ק לא יעשה עליו רושם, אז אתה רק מניח שהוא יפחד מההשוואה במקום דחיפה שלך.

למעלה