יד מעניינת מאוד מהערב...

• פותח הנושא Kgt1
  • פורסם בתאריך

Kgt1

New member
יד מעניינת מאוד מהערב...

קאש, 1-2, סטאקים של לפחות 100 ש"ח לבן אדם בשולחן גדול _(ולוס מאוד באופן כללי)... אני יושב בעמדה בינונית עם תשיעיות, אחרי שהכפלתי את עצמי לפני זה עם... תשיעיות. אחרי זה הסקפתי להפסיד קצת, ובשלב זה אני עם כ-140 שקל. השוויתי פה רייז די גדול (בסביבות ה-23 שקל) שהגיע מעמדה מוקדמת (משחקן שאני מעריך אותו באופן כללי כשחקן טוב), וגם הכפתור (השחקן הכי לוס בשולחן) הישווה (הוא יושב עם יותר כסף). הפלופ יורד 7-8-Q, שניים מהקלפים עלים. צ'ק מהבחור שהיה ברייז פרה פלופ. צ'ק ממני. צ'ק גם מהכפתור. 10 (לא עלה) מגיע בטרן. צ'ק מזה שעשה את הרייז פרה-פלופ. אני עם אופן אנד לסטרייט מחליט להרים ב-35 שקל, הכפתור משלם, הבחור מהפרה פלופ דוחף אול אין (אנחנו בערך עם אותו סטאק). אני בשלב הזה חושב שהוא יושב עם אחת משלוש ידיים: אסים/קינגים, Q10 או סט קווינים שהיה בסלואו פלאיי... עם חצי תקווה לכך שהבחור יושב עם אסים או קינגים, אני חושב שמשתלם לי לשלם, ומשלם (לא ברור אגב אם משתלם גם במקרה הזה, אבל נגיד). הבחור מהכפתור משלם גם כן. כרגע אני אעצור, ותנסו לחשוב עם מה הבחור דחף אול אין... ועם מה שילם הבחור מהכפתור... אני מודה, שאת היד של הבחור מרייז פרה פלופ לא חזיתי אבל בכלל. בנוסף, לא חשבתי שהכפתור ישלם גם כן (כאמור, שחקן מאוד לוס, והוא לא הראה הרבה חוזקה ביד הזו), וכנראה שאם הייתי שם אותו על היד שלו (הבעיה כאמור שלא חשבתי בכלל שישלם, אז לא הצלחתי לשים אותו על יד בכלל). אולי הייתי צריך לתת רייז כבר בפלופ כשיש רק אובר קארד אחד עליי, במחשבה שאולי הבחור יושב על AK, אבל פחדתי שאני נופל על איזה מלכה מהבחור שבכפתור. אם היינו הפוכים בפוזישן, אני חושב שהייתי בודק את המצב כבר בטרן. בכל מקרה, הקול שלי לאול אין היה DUBIOUS בלשון המעטה... המשך בקרוב.

חדש פה ובלי הרבה נסיון אבל נראה לי

שהבחור שעשה רייז בפרה פלופ מחזיק בשלישיה והבחור בכפתור השווה עם סיכוי ליד (צבע/רצף)

eilat11

New member
מסכים

אסים וקינגים אני לא הייתי מצ'קצ'ק על פלופ כזה לעולם. שלישית מלכות- לפעמים כן.

Kgt1

New member
טוב אין היענות יותר מדי אז אני אשלים...

הבחור שדחף היה עם סט, אבל לא סט מלכות, אלא... סט עשיריות! לא יודע מאיפה הוא הוציא לי את זה, וכמובן שזה היה נורא מבחינתי כי 9 זה כבר לא אאוט בשבילי (ותזכרו את זה). הבחור מהכפתור היה אכן עם פלאש דרואו, אם כי הוא גם קיבל זוג 10 בטרן (K-10 ספיידס). החלטנו להריץ הכל שלוש פעמים, כאשר אני מן הסתם הכי חלש... מה הגיע בהרצות? בראשונה קיבלתי J בדרך לסטרייט. בשנייה ובשלישית קיבלתי את ה-9 השלישי והרביעי בחפיסה שלצערי לא עזרו לי. EVEN ביד בסופו של דבר, אפליו עם פלוס של כמה בליינדים :)

DoubleN

New member
מה זה "לא חזית את היד?"

אתה לא נביא, למרות שהשחקן שאעלה פרה-פלופ יכול היה להחזיק AK ולירות הימור המשך על הפלופ, כך שלהמר על הטרן זאת לא טעות, אבל לעשות קול לאולאין זה לזרוק כסף, הרי אתה בעצמך שמת אותו על ידיים חזקות משלך, שלא נותנות לך את הסיכוי הנכון להשוות. לפעמים נראה לי שאנשים מעלים מה שהם תופסים כבד-ביט במסווה של יד לניתוח (בדיוק כמו היד עם ה-A4 נגד ה-66 לא מזמן כשהיה ברור מלכתחילה לפי ההקדמה להיסטוריית הידיים לאן היד הולכת, ובמקום להגיד בכותרת "בד-ביט" נשאלה השאלה "מה אתם הייתם עושים?" כשהתשובה ברורה לכולם) כשברור לכל אחד שזוג 9 לא שווה כלום כשחקן יזם אולאין לפניך, בסיטואציה הזאת. והיד לעניות דעתי לא כל כך "מעניינת" מבחינת ההחלטה הנכונה שצריכה להעשות!

Kgt1

New member
אני מסכים. היא מעניינת יותר כי מעניין אם ניתן

איכשהו לנחש שהבחור יושב עם עשיריות... לי היה ברור שאני חזק על הבחור עם הכפתור, שמתי אותו על דרואו ברוב המצבים, אבל לא האמנתי שהוא פגע גם בזוג עם ה-10 הזה. אני מסכים שעשיתי החלטה רעה ברוב הפעמים.

למעלה