יד מעניינת שהיתה לי אתמול

AdAmD1

New member
יד מעניינת שהיתה לי אתמול

בליינדים 1\2 קאש אני יושב עם 190. אני ב BB, מקבל AcKc. לפני הפלופ כולם השוו (7 שחקנים), SB מעלה ל22, אני משלם, עוד אחד משלם והשחקן בדילר דוחף אול אין שמכסה את כולם. השחקן הדוחף ידוע כשחקן אגרסיבי שאוהב לגנוב קופות. SB חושב, ומשלם את מה שנשאר לו שזה 90, מגיע תורי ואני משלם. מסתבר שהדילר היה עם QQ, וSB עם KK. בפלופ יצא A A 2 אבל זה לא רלוונטי לדעתי. מה שמעניין זה שהדעות על התשלום שלי היו חלוקות בשולחן. אני חושב (הייתי משלם את זה שוב) שעשיתי את המהלך הנכון כי: במידה וצדקתי שאין לאף אחד אסים (והייתי בטוח בזה) אז נכנסתי לקופה גדולה מאוד עם אחוזים יפים. החישוב היה שאם אני כן טועה בקריאה (של SB) אז אני עדיין משחק על הקופה הצדדית שאם אני זוכה בה אני חוזר לאותו מצב שהייתי בו לפני היד. מה אתם חושבים על ההשוואה?

seamus

New member
גם אני הייתי משווה

לא הייתי שם אף אחד מהם על AA או KK אולי על JJ או TT אבל סביר יותר שהייתי מהמר שהם עם זוג נמוך או AK AQ AJ אני אישית חושב שזה מסוג הידיים שאם לא היית נכנס היית אוכל את עצמך כל הערב ואם כן ומפסיד אז גם היית מתבאס אבל חייבים להסתכן לפעמים ולדעתי זה לא היה כזה סיכון גדול במקרה הזה בכל מקרה כל הכבוד

shaywh

New member
אין סיבה לא להשוות עם כל הכסף בקופה

אין פה משהו שמעיד על זה שאחת משתי הידיים שפייבוריטיות גדולות מולך נמצאות כאן. במיוחד שכשיש לך AK הסיכוי שלמישהו אחר יהיה AA או KK קטן יותר.

מה שיש לך ביד לא רלוונטי כשאתה שם מישו

אחר על קלפים מסויימים. מה שחשוב זה מה היה מהלך המשחק. לדוגמא אתה בBB עם AK מעלה ל3BB. שחקן אחרייך עושה רייז של 10BB ואחריו שחקן אחר נכנס אול אין עם נניח 30BB. על מה אתה שם אותו עכשיו? על מידל פייר? על AQ? הרי עכשיו אתה נמצא במצב שבו במקרה הטוב יש לך 50-50. הרייז השלישי אומר AA KK או מינימום QQ . במקרה הטוב אתה ב50-50 במקרה הרע אתה ב20-80. לפי דרך המחשבה שלך , הסיכוי שיש למישו זוג הוא הרי 1/13 אז למה בעצם לא להשוות עם כל AK AQ AJ....

AdAmD1

New member
המצב שתיארת והמצב שהיה לא נכון

היה רייז מהSB אחרי לימפים, השוואה שלי ושל עוד שחקן ואז דחיפת אול אין מהדילר.

מה זאת אומרת "לא רלוונטי"? בוודאי שזה רלוונטי

ברגע שאתה יודע שיש לך AK זה מוריד את ההסתברות שליריב שלך יש ידיים שהם פייבורטיות ברורות כנגדך (AA ו-KK), מה שמעלה את סיכויי הניצחון שלך ביד ומעלה את הכדאיות של ההשוואה. ואם אתה משחק במשחק שבו שורט-סטאק (30BB) נכנס אול-אין רק עם AA-QQ, אז אתה משחק במשחק מאוד מאוד מאוד טייט.

ברור שזה מוריד אבל זה לא רלוונטי. אני אנסה

להסביר. הסיכוי שיש לשחקן KK או AA הוא חצי אחוז לכל אחד מהם. הסיכוי שיש לשחקן AA או KK אם לך יש AK הוא רבע אחוז. ההבדל בין שני המצבים הוא כולה רבע אחוז. לפי מה שאתה אומר, הרי גם חצי אחוז הוא אחוז נמוך מאוד ולכן מספיק כדי להמר שאין לשחקן אחר AA או KK. הקטע הוא שמרגע שחולקו הקלפים זה לא משנה. מה שמשנה זה איך שוחק התור , הרירייז השלישי פרהפלופ הוא כמעט תמיד יהיה AA. מקווה שהבנת אותי.

אני אנסה להסביר לך בצורה אחרת

נניח יש לך AK ושחקן נכנס אול-אין ואתה מתלבט אם להשוות או לא. הטווח שאתה שם אותו הוא - AA-QQ ו-AK. סיכויי הקופה שלך הם 2:1 (33%). לשיטתך, זה לא רלוונטי מה יש לך כשאתה שם מישהו על יד ולכם כל הידיים סבירות באותה מידה ולכן יש לו - 16 דרכים להרכיב AK. שהם 50% מולך. 6 דרכים להרכיב AA. שהם 92% מולך. 6 דרכים להרכיב KK. שהם 70% מולך. ו-6 דרכים להרכיב QQ. שהם 57% מולך. סיכויי הניצחון שלך הם 24% (לא משהו). לעומת זאת אם אתה מתחשב בעובדה שיש לך AK אז יש לו: 9 דרכים להרכיב AK. שהם 50% מולך. 3 דרכים להרכיב AA. שהם 92% מולך. 3 דרכים להרכיב KK. שהם 70% מולך. ו-6 דרכים להרכיב QQ. שהם 57% מולך. סיכויי הניצחון שלך הם 39%. הבדל משמעותי של 15% (!). ולא של רבע אחוז כמו שתיארת. והחלטה שהיא פולד קל אם אתה לא מתחשב ביד שיש לך הופכת להשוואה קלה אם אתה כן מתחשב... מקווה שהבנת...

קודם כל החישוב שאתה מראה פה

לא רלוונטי לטענה שלך מקודם. אתה טענת מה הסיכוי שיש למישו AA אם לך יש AK פה אתה מראה לי חישובי POT ODDS . חוץ מזה שבדוגמא שאני הבאתי וגם פותח ההודעה, יש הבדלים משמעותיים: אתה מדבר על רייז אחד אני מדבר על רייז שלישי. אתה מדבר על יחס של 1:2אני מדבר על יחס שהוא קרוב יותר ל1:1 כלומר האול אין שלו הרבה יותר גבוה מהקופה הקיימת. בכל מקרה גם בדוגמא שלך, (שאגב יש בה טעות אחת - הסיכוי שלו עם AA מולי עם סוטיידAK הוא 88% (אבל אולי התכוננת ללא סוטייד ואז זה נכון) ) אז ברוב המקרים לא משווים אול אין כשהסיכוי שלך דומה לפוט אודס . לזרוק מטבע על כל הסכום שלך זה לא צעד חכם בפוקר.

כמה דברים:

1. "לא רלוונטי לטענה שלך מקודם. אתה טענת מה הסיכוי שיש למישו AA אם לך יש AK פה אתה מראה לי חישובי POT ODDS ." - אתה טועה. קודם כל הראתי לך חישובי WIN ODDS ולא POT ODDS. כאשר אתה עומד בפני החלטה האם להשוות אול-אין או לא די פשוט לחשב את ה-POT ODDS. הקושי העיקרי הוא לחשב את ה-WIN ODDS מאחר ואתה לא יודע את קלפי היריב. איך עושים את זה? צריכים לשים את היריב על טווח של ידיים אפשרויות ומה האחוזים לכל יד אפשרית ולראות מה ה-EQUITY המשוקלל שלנו כנגד הטווח של היריב. טווח הידיים של היריב מושפע מאיך שוחקה היד, המידע שיש לך על היריב וגם הקלפים שנותרו בחבילה. אני אנסה להסביר לך מזוית אחרת - נניח ויש לך KK ואתה יודע שליריב שלך יש KK או AA. מה יותר סביר שיש לו? האם תסכים איתי שיותר סביר (פי 6!) שיש לו AA? הטענה שלך לגבי ההבדל בין חצי אחוז לרבע אחוז היא לא נכונה כי היא נעשית לפני הפלופ ולא מתחשבת במידע שקיבלת באיך שוחקה היד. 2. "חוץ מזה שבדוגמא שאני הבאתי וגם פותח ההודעה, יש הבדלים משמעותיים: אתה מדבר על רייז אחד אני מדבר על רייז שלישי." - לפי דעתי כותב ההודעה המקורית דיבר על רייז שני ולא שלישי. 3. "אתה מדבר על יחס של 1:2אני מדבר על יחס שהוא קרוב יותר ל1:1 כלומר האול אין שלו הרבה יותר גבוה מהקופה הקיימת." - אני לא יודע איך אתה מחשב אבל בדוגמא שאתה נתת היחס הוא 1:1.75 אם אנחנו מניחים שהשחקן שעשה את הרי-רייז יתקפל. אם הוא משווה היחס הוא אפילו יותר גבוה מזה. יחס שהוא קרוב ל-1:1 כמעט ולא מתרחש ובד"כ מעיד על יכולת פוקר גרועה מצד המהמר האחרון. ושוב פעם - אני לא אמרתי אם כן היה כדאי להשוות או לא. מאוד יכול להיות שלא היה צריך להשוות. אני לא יודע. אבל - להגיד שמה שיש לך ביד זה לא רלוונטי להחלטה זו טעות כבירה שהוכחתי בהבדל האדיר בסיכויי הניצחון שלנו אם אנחנו מתחשבים או לא מתחשבים ביד שלנו.

Shaycus

New member
סתם שאלה

בתור בנאדם שגם משחק על בליינדים של 1/2 בקאש, זה נורמלי אצלכם שרייז ראשון הוא 11 פעם הבליינד? כאילו מלימפים סה"כ המעלה הראשון העלה מ2 ל22.. זה חסר פרופורציות בעליל.. במיוחד בהתחשב בעובדה שבאמת הייתה לו יד גדולה והוא ירצה השוואה אחת לפחות..

ממש לא חסר פרופורציות...

העלאה סטנדרטית ביותר. 7 אנשים השוו + SB + BB. העלאה בגובה הקופה היא ל-20. עם יד כמו KK ב-SB השאיפה היא לשחק נגד שחקן אחד, אני אישית הייתי עושה העלאה כזאת או אפילו קצת גדולה יותר ל-30

Cosmic Trigger

New member
לא חושב שזה

כזה חסר פרופורציות. עם פוקט פייר אתה ממש לא רוצה שיכנסו הרבה אנשים, במיוחד כשזה לא אסים. היות ושבע אנשים כבר צלעו, ההעלאה היתה סבירה בהחלט.

2המרפא

New member
חחח זה כלום

אני משחק 5-5 ועל קופה שאין אף אחד בפנים רייז סטנדרטי נהיה 70-75 שקל. בגלל זה נשבר לי קצת מהגמבלינג ואני די מפסיק ללכת לפארטיות. אול אין של 400 שקל לא מוציא אנשים עם KJ מבלי שניית מחשבה.

Harleydude

New member
אתה אומר את זה כאילו זה דבר רע ../images/Emo3.gif

אחי, בחייאת, דבר איתי במסרים, תדחה קצת את ההפסקה, אני רוצה לבוא לשחק :) (וד''א מברוק על הניהול!)

ועוד שאלה - למה לא הייתם שמים אף אחד מהם על

AA או KK? אני מסכים שה-AK מוריד את הסבירות לכך, אבל לא לשים אותם על הידיים האלה? האם זאת לא בדיוק הדרך שהם היו משחקים את הידיים האלה אם היה להם AA או KK? שני שחקנים אול-אין לפני הפלופ עם 50BB ו-100BB. ועם A גבוה בלבד לפני הפלופ ללא fold equity ההשוואה היא לא קלה בכלל. אני אישית לא בטוח שהייתי משווה כאן....אין שום סיבה להיכנס למצב של הטלות מטבע בקאש גיים לפני הפלופ, אלא אם כן זה ממש ממש +EV.

AdAmD1

New member
בתור אחד שנכח במשחק :p

אני שמתי את הSB על KK, AK או QQ. לא אסים. את הדילר שמתי על AK, QQ, JJ או 1010 מהסיבה הפשוטה שהייתי בטוח שהיד היתה מתנהלת בצורה שונה אם הידיים היו מחוץ לטווח שלי (לא כולל בלוף של הדילר). זה מהמצבים שבאינטרנט כנראה שהייתי זורק, ופה בלייב בגלל התגובות של השחקנים יכלתי לנתח את המצב ולהשוות.

modz0r

New member
מסכים

אלא אם כן יש לי איזה tell ממש טוב על השחקנים האלו, לא הייתי משווה במצב הזה.

bang01

New member
../images/Emo45.gif

פולד לא קל, אבל ככה"נ נכון. עם כמה ידיים תשווה את כל ה-100BB שלך כשיש כ"כ הרבה שחקנים לפניך? 3? 4? מול הטווח AA,KK,QQ,AK (ולא אצל כל השחקנים QQ יופיע ש בכלל) יש לך 40% equity. ואגב, הטלות מטבע זה EV נייטרלי. אתה זוכה חצי מהפעמים ומפסיד חצי מהפעמים. אם יש הרבה כסף מת בקופה אולי יש טיעון לפוט אודז.

למעלה