זה די תלוי-מצב
בסופר-טורבו, עיקרון המשחק מתרכז בלעשות דחיפות והשוואות שהן EV+. מה שבאמת משנה הוא טווח הדחיפה של היריבים. עכשיו, אם נניח שבסיטואציה נתונה, השחקנים שדחפו לפניך דוחפים טייט - שחקן א' דוחף 10% מהידיים(88+,A9s+,KTs+,QTs+,AJo+,KQo) בסיטואציה נתונה ושחקן ב' משווה עם 7% מהידיים(88+,ATs+,KTs+,AQo+) זה cEV+ להשוות. כנ"ל אם נרחיב במעט את הטווח של שחקן א' כך שיכלול 44+,A9s+,KTs+,QTs+,A9o+,KJo+ ונקטין את הטווח של שחקן ב' כך שיכלול רק 88+,AJs+,AJo+, זה עדיין cEV+ לבצע את ההשוואה. אבל לא בהכרח EV$+. בסה"כ יש כמה מצבים שאני יכול להגיד כמעט בוודאות שזה נכון או לא נכון להשוות: לא להשוות: * reg דוחף מפוזיציה מוקדמת בשולחן מלא כשהבליינדים נמוכים ומישהו משווה לו - טווח הדחיפה שלו במצב כזה הוא מאוד מצומצם ועומד על 3%-5%. עוד יותר לא להשוות אם זה reg בפוזיציה מוקדמת משווה דחיפה של random או reg מפוזיציה מוקדמת גם כן. * לפני הbubble כשאתה די בוודאות נכנס לכסף והפסד של הקופה עלול לגרום לך לעוף מחוץ לכסף או להישאר כמעט בלי צ'יפים כן להשוות: * כשאתה מאוד שורט * אני גם משווה כשאני מתקרב לבאבל ויש לי כמות סבירה של צ'יפים אבל עדיין לא מספיק כדי להבטיח שאכנס לכסף. טריפל-אפ לא רק שיבטיח לי כניסה אבל יהפוך אותי לצ'יפ לידר.. עם ההתקרבות לבאבל, אוכל להפעיל לחץ על ערימות בינוניות ולגנוב די הרבה צ'יפים בדרך. אני משחק מצויין עם ערימה גדולה במצב כזה, אז אני מחשיב את זה מאוד EV+ * כשהטורניר הוא Super turbo MTT, הכפלה אחת לא תספיק כדי להגיע לכסף, ולכן מהלך שהוא cEV+ הוא כמעט בוודאות EV+. אז כל זמן שאני משער שיש לי מעל 33% טווח הדחיפה/השוואה של אלו שנכנסו לפני, אני משווה, במידה ויש לי 10BB או פחות [בהנחה שאנחנו בשלבים המוקדמים של הטורניר, כי 10BB בשלב מאוחר/אמצעי של הטורניר זה לא קצת] * מישהו דוחף נניח 400 צ'יפים ומישהו עם 150 צ'יפים משווה, ואתה מכסה את שניהם. יש עוד מצבים אולי שלא עולים לי כרגע בראש, אבל לדעתי זה אמור לתת לך אינדקציה די טובה. עוד נקודה שאציין היא שregs ושחקנים בביי-אינים גבוהים נוטים להיות הרבה יותר טייט בכל הפוזיציות פרט לדילר והבליינדים, ומנגד, בביי-אינים נמוכים, שחקנים הרבה יותר משוחררים בפוזיציות מוקדמות ואמצעיות ודוחפים פחות ממה שהם צריכים לרוב מפוזיציות מאוחרות. קח את זה בחשבון כשאתה מנסה לשער את טווח היריבים כדי לחשב אם משתלם להשוות או לא. כמו כן - ערימות גדולות נוטים לדחוף יותר טייט[אלא אם כן זה בבאבל] וערימות קטנות נוטים להשוות ולדחוף הרבה יותר משוחרר. קח גם את זה בחשבון, כי אתה תידהם מהידיים שאתה תמצא את עצמך מולן כשמי שדחף והשווה הם 2 שורטים[אלא אם כן הם שורטים כי הם משחקים סופר-טייט].