יד ענקית שהפסדתי

יד ענקית שהפסדתי

טוב לא בדיוק הפסדתי אלא יכלתי לשלש את כספי אני עם זוג אס מההתחלה מקפיץ ב10 זיטונים (אנו משחקים קש כאשר 100 זיטונים שווים 25 ש"ח) אני מדבר ראשון כאשר הבליינדים 1\2 חמישה מתוך שישה משווים אחרי נפתח בפלופ 10D.QC.AC פה התחלתי להילחץ יש גם סיכוי לקנטה וגם לצבע הקפצתי ב50 זיטונים 2 שחקנים משווים לי נפתח 10D עכשיו בכלל יש סיכוי לעוד צבע פה כבר דחפתי אול אין כאשר לקחתי סיכון שאין לאף אחד את הקנטה שמתי שחקן אחד על סיכוי לצבע ואת השני שמתי על האס לפי המשחק שלהם שניהם ירדו מהיד וכאשר פתחנו סתם קלף לראות מה היה הריבר שלושתינו תפסנו את הראש שניהם היו בטוחים שהם היו לוקחים כאשר אני מחזיק בנאטס נפתח QC!!!!!!!! אחד הראה לי צבע ואמר לי חבל שלא השווית השני אומר לו הייתי שותה אותך ואותו ומראה 10.Q ואני כמעט מת והראיתי להם את הזוג אס שניהם אמרו לי תודה ואני למרות שלקחתי קופה יפה זה ביאס אותי מה אתם הייתם עושים

modz0r

New member
אני לא מבין פה כמה דברים

בפלופ היה Td, איך הטרן יכול להיות גם Td? בפלופ היה Qc, איך הריבר יכול להיות גם Qc? ואם טעית בצורה ולא במספר, למה פחדת בדיוק? היה לך את ה-2nd nut (הראשון זה זוג עשריות ביד), אתה צריך לעשות צ'ק ולקוות שאחד מהם יהמר או לחכות לריבר ולקוות שמישהו מהם יפגע ברצף או בפלאש שלו, ואז אתה תוציא מהם הכל.. מה הבעיה?

סליחה סליחה טעיתי

מה שנפתח בפלופ היה QD.10C.AC הטרן היה 9D התבלבלתי וביד הזו היה לי את היד השנייה האפשרית וידעתי שאני נמצא על היד הכי טובה כאילו אחד הקפיץ בחמש וזה מישהו כאשר יש לו טופ פייר הוא דופק 20 והשני היסס לפני שהשווה לכן את זה שהיסס שמתי על דראו מה שהתברר כנכון ואת זה שהעלה חשבתי שהוא על הדמה ואחרי שהשווה 50 הבנתי שהוא על האס מה שהתברר בסוף שהוא היה באמת על הדמה והעשר פחדתי מהצבע שיופיע

לא כ"כ הבנתי מה היה ביד...

תנסה להסביר את עצמך יותר טוב ואם אפשר תציין בערך כמה צ'יפים היו לכל אחד

אני לא זוכר בדיוק את כמויות הציפים

אבל זה היה בהתחלה כל אחד בסביבות המאה הזיטונים וזה עם הQ.10 היה משהו כמו 60 זיטונים והשני היה נראה לי 120 אני הייתי 140 כל הקטע היה שהסטרייט הפחיד אותי ולכן הקפצתי בחמישים שראיתי שעוד קלף לסטרריט נפתח פה החלטתי לשים אול אין

ereuveni

New member
כשיש לך יד טובה ואתה חושש מDRAW

להמר בגדול כדי להפחיד את היריב זה טעות! המטרה בNO LIMIT היא לגרום ליריב לעשות טעויות, ומה שאתה עושה זה בעצם זה לגרום לו לשחק נכון (!). למה? כי אתה מכריח אותו לעשות FOLD שזה באמת הפעולה הנכונה במקרה הזה, בגלל שהוא לא מקבל את ה-POT ODDS ששווים לשחק את הDRAW. לעומת זאת אם אתה מהמר מספיק כדי שיהיה סיכוי שישווה אבל עדיין לא נותן לו את ה-POT ODDS ששווים לשחק את הDRAW, אז גרמת לו לעשות טעות ובטווח הארוך הוא יפסיד לך כסף. אז אחד לארבע תיפול ב-FLUSH DRAW אבל בכל שלושת המקרים האחרים תרוויח יותר כסף ממה שתפסיד...

ereuveni

New member
לדוגמא

מאוד מופשט רק כדי להעביר את המסר. אני מחזיק AA. ליריב KdQd. שולחן Ts 4d 6d 8c. בקופה 100. אם אני עושה אול אין ו"מבריח" אותו הרווחתי 50. אחרי ארבע ידיים כאלה הרווחתי 200. אם אני עושה רייז של 100 והוא משווה אני מפסיד 50 אם הוא מקבל יהלום, מרוויח 150 אם לא. בגלל שהסיכוי שלו בגדול לקבל יהלום הוא בערך ארבע לאחד הרווח הסופי שלי אחרי ארבע ידיים יהיה: 50 - 150 * 3 = 400. כלומר המאזן הסופי שלי הוא חיובי בשני המקרים אבל בדוגמא השניה הוא כפול.

eilat11

New member
אני לא ממש מסכים איתך

ברור שהוא יעשה טעות לטוווח הארוך שתגרום לו להפסדים אם הוא ישווה העלאה בשווי הקופה כשהו מחכה לצבע אבל גם אם יעלה צבע, ואתה לא הצלחת להבריח אותו, אתה תפסיד הרבה כסף עם סט\אובר פאיר. אני לא רואה את עצמי זורק סט בגלל שיש 3 צבעים על השולחן והיריב שלי מעלה חצי פוט.

ereuveni

New member
אם קראת את היריב

עם FLUSH DRAW, הגיע הצבע השלישי ופתאום אתה לא מוכן לזרוק את הקלפים? אז מה שווה כל הניסיון לקרוא את היריב? אולי הוא מעלה מעט כדי למשוך אותך לעשות רירייז? מצד שני אולי הוא מבלף? לא אמרתי שכאן כל תאוריית הפוקר בנוסחה אחת. ניסיתי להעביר נקודה שלהגן על היד ע"י גרימת היריב להתקפל זה לא תמיד נכון.

ereuveni

New member
דרך אגב

רוצה לראות איך זורקים סט אחרי ששמים את היריב על DRAW? בטח קראת את היד של הצב מלפני שלושה ימים. לבן אדם היה סט, שם את היריב שלו על STRAIGHT DRAW בא הקלף שנתן לו את הסטרייט והוא התקפל...

eilat11

New member
שחקן אגרסיבי קשה מאוד לשים

על draw . היריב של ה"צב" נתן הימור מאוד מאוד משכנע שהוא מנצח, או שהוא מבלף(והוא טיט לפי מה שנאמר). בכל מקרה לפי ההימור ההוא, הצב עם הסט 2 שלו יכול לנצח רק בלוף. אני מדבר פה על שחקנים לוס אגרסיבים שיכולים להשוות עם כל שתי קלפים מאותה החליפה , לפגוע בזוג\דרו שאתה עם אסים, ולקבל צבע בריבר. אם הם יקבלו בטארן את הקלף שלהם, בניגוד לשחקן טייט, הם או יעשו צ'ק או רייז לא גדול, שתוכל לשלם אותו ולראות את הריבר למרות שאתה כבר מובס. כאן לטווח הארוך אני לא בטוח שתוכל להרוויח בגלל זה דווקא נגד שחקנים אגרסיביים אני ישחק מאוד אגרסיבי עם אסים או סט שיש שולחן מאיים. אגב, אני בד"כ שחקן טורנירים טוב בקאש אני לא ממש מצליח, יכול להיות שבגלל שקשה לי לזרוק סט או מפלצות שבסגנון הזה במשחק משורר

העלת נקודה יפה ואני מסכים איתה

אבל במצב שאני העליתי היה אפשרות לצבע ולסטרייט ומה גם שאני גם כבר שמתי 60 זיטונים אמרתי לעצמי שאין מצב שאני מפסיד שוב עם פוקט אס כי זו היד המנחוסית שלי אני זוכר יותר מצבים שהפסדתי איתה מאשר הרווחתי כי לרוב שיש לי יד כזו זה נגמר באולאין לפני הפלופ כי ברגע שמישהו עושה לי רירייז אני דוחף אול אין ותמיד עם הזוג הזה אני מקבל סט או סטרייט מהיריב שמחזיק זוג נמוך

ereuveni

New member
אתה חייב להתנער ממושגים כמו "יד מנחוסית"

יש שתי אפשרויות ל"יד מנחוסית": 1. אתה זוכר רק את ההפסדים והזיכרון שלך לא משקף את המצב האמיתי 2. אתה כנראה לא משחק אותה נכון ולפי המשפט שבא אח"כ זה נראה שילוב של שתי האפשרויות ספציפית לפוקט אס, עשינו דיון בנושא דיי מזמן, אני מצרף למטה לינק.

הזיכרון שלי טוב

יכול להיות שאני לא משחק אותה נכון אני בעיקרון כשיש לי זוג אסים תמיד מקפיץ רואה שאין סיכוי לכלום ואז מקפיץ בליינד אחד משתי סיבות שיחשבו שאני מנסה לבלף ולשים עוד כסף בקופה וברגע שנפתח דרואו אני דופק העלאה רצינית וכמעט תמיד יש איזה טמבל שמשווה לי אם איזה יד יצירתית שאלוהים יודע מה הוא חשב שהוא נכנס איתה לפלופ ידיים כמו ואני מדבר ברצינות אני מקפיץ לפני הפלופ כ6 פעמים בליינד ומישהו משווה נפתח 33Q יד מושלמת אני עושה צ'ק הוא דוחף אול אין אני מבסוט משווה והבן אדם פותח לי 10.3 אני שואל אותו מה לעזאזל הוא שילם לפלופ הוא אומר לי היה לי מום

ereuveni

New member
מידי פעם תיפול עם AA

אפילו כשתעשה אול אין לפני הפלופ יש לך סיכוי של 20% בערך להפסיד... לגבי היד שתארת כאן, מצד אחד צריך להיזהר כשיש זוג על השולחן, מצד שני בחיים לא הייתי שם שחקן "נורמלי" על משהו עם 3x לפי איך שהוא שיחק. הייתי חושד אולי בQQ...

למעלה