יד שהיתה לי אתמול - מה אתם אומרים?

יד שהיתה לי אתמול - מה אתם אומרים?

קאש גיים. בליינדים 1/2, בערך 150 צ'יפים לכולם. שחקן שמרן מעמדה מוקדמת מעלה ל-10, אני ביד עם 10c10s, מה לעשות להשוות או להעלות? אני משווה, שחקן מאחורי משווה גם. פלופ AcKcQc. יש לי inside str8 flush draw. השחקן השמרן ב-check. בקופה בערך 30. מה לעשות? המשך יבוא...

modz0r

New member
אהמ

לפני הפלופ הייתי עושה רירייז ל-25 בערך, בשביל לראות מה המצב. אם הוא שחקן שמרן כמו שאתה אומר, אני יכול לשים אותו על AK/AQ/AJ ואולי איזה זוג בינוני במידה והוא משווה, או זוג גבוה אם הוא עושה רירייז (זה גם היה מרחוק את השחקן השני ככל הנראה). אם כבר השוות, בפלופ כזה ככל הנראה הייתי שם 25 צ'יפים בקופה בערך (יש כרגע 33), בשביל לראות את המצב שלי. במידה ומישהו רק משווה, הייתי מנסה להוביל את זה ל-showdown (אלא אם כן הייתי פוגע במשהו), אם מישהו עושה רירייז.. זה כבר תלוי בכמה הוא עשה.

מסכים עם שתי ההערות

בכל אופן, העלתי ב-30. השחקן שאחרי חשב, חשב, חשב ונכנס אול-אין עם בערך 140. השחקן הראשון התקפל ואני הייתי צריך להשוות 110 לקופה של קצת יותר מ-200. בערך 2:1. להשוות או לא?

modz0r

New member
בעייתי

אם אני לוקח בחשבון שאני לא יודע כלום על השחקן הזה, אני כנראה זורק את היד. בקלות יכול להיות לו TJ, יד הזויה כלשהיא שכוללת את ה-Jc, או 2 תלתנים, ככה שהמצב שלך לא משהו ואתה לא יודע שבהכרח אם תפגע באחד ה-outs שלך, אתה גם תנצח. המקרה היחידי שאתה במצב טוב בו, הוא ש"סתם" יש לו זוג כלשהו (אס\מלך,מלכה עם קיקר שהוא לא תלתן, או זוג נמוך ביחד בלי תלתן) יש לך 14 אוטס, ובמצב כזה בהחלט כדאי לך להשוות, אבל מכיוון שיש כל כך הרבה ידיים אפשריות שיש לו ואתה במצב גרוע בהם, עדיף לוותר לדעתי. ואם אין לו שום דבר (והוא מראה את זה), אני מוריד בפניו את הכובע.

Kgt1

New member
לדעתי האישית בגלל שאתה בלי פוזישן על השחקן

האחרון, אתה צריך לקפל, כי בשלב הזה היד הכי חלשה שאתה יכול לשים אותו עליה זה A10, ואולי אף להעריכו בזוגיים כלשהו...

הבעיה היא שיש לי סיכויי קופה של 1:2

כלומר רק אם אני מעריך שיש לי פחות מ-33% נגד טווח היד שלו אני צריך להתקפל... אם יש לו זוג אחד או שתי זוגות - יש לי 50% אם יש לו סטרייט ללא ה- Jc - יש לי 45% אם יש לו שלישייה - יש לי 37% אם יש לו פלאש - יש לי 32% אם יש לו סטרייט או פלאש עם ה- Jc - יש לי בערך 5% ואולי אף פחות... כלומר שסך הכל אני מעריך שיש לי יותר מ-33% לנצח ולכן החלטתי להשוות

modz0r

New member
לא מסכים עם ההערכה הזאת

לדעתי הוא לא היה נכנס אולאין אם יש לו רק זוג, אז לדעתי לא צריך לקחת את זה בחשבון. במידה ויש לו 2 זוגות, אכן יש לך 50% (אני לא מאמין שהוא היה נכנס אולאין ככה, אבל אם כן) - אבל קח בחשבון שאתה לא בטוח תנצח אם תקבל את אותו הקלף (יש 16% סיכוי שהוא יקבל fullhouse). במידה ויש לו סטרייט ללא ה-J, יש לך 36% לנצח ו-48% לשוויון. במידה ויש לו פלאש בלי ה-J, יש לך רק 28% לנצח. במידה ויש לו Jc אכלת אותה (הסיכוי שלך לנצח כל כך זניח, שאפשר להתעלם ממנו). שלישיה אני לא מחשיב, כי הוא היה עושה רירייז לפני הפלופ, אבל במידה ואתה מחשיב את זה קח בחשבון שיש לו 35% לעשות fullhouse. יכול להיות שזה יוצא בול 33%, שזה ה-pot odds שלך בעצם (לדעתי זה בפועל יוצא פחות), אבל אני בדרך כלל לא אוהב להשוות כשזה יוצא בול אותו דבר. בסופו של דבר זה עניין של החלטה, לא נראה לי שיש פה באמת פעולה רעה. מה בסוף היה לו?

omerda

New member
ההמשך יבוא שלך מסקרן

כנראה שיצא משהו מהיד.. אבל.. היית צריך לצ''צ'ק ולראות מה בא בטרן.. אם קיבלת תפלאש.. מברוק..ואם לא קיבלת תלפאש לצאת לכל העלאה שאתה מקבל.. אתם סתם מתלהבים מהרויאל פלאש דרו הזה.. יש שלושה אובר כארדס מעבר לזוג שלך.. בתאכלס כנראה שהיד שלך חלשה מאוד פה.. לכן אתה צריך לזרוק את היד אחרי כל העלאה שאתה מקבל.

modz0r

New member
אם הוא היה עושה צ'ק, הוא לא היה רואה את הטרן

אם השחקן השלישי עשה לו רירייז לאולאין, אני מאמין שהוא היה מהמר בכל מקרה, ככה שלא היית רואה טרן בחינם במקרה הזה, ועוד היית מגיע למצב שאין לך שום פרט על השחקן היריב. ה"התלהבות" פה היא לא מהרויאל פלאש דרו, אלא מהעובדה שיש פה גם פלאש דרו וגם gutshot straight draw.

בסוף היה לו -

פלאש... 4c5c שהחזיק מעמד ואני הפסדתי הכול... לא נורא... הצלחתי להחזיר את הרוב אחרי זה...

modz0r

New member
חבל

למרות שאני מבסוט מזה שבסוף יצא משהו מאחד הידיים ששמתי אותו עליו.
כמו שאמרתי בהודעה הקודמת - אין פה מהלך לא נכון לעשות, ומכיוון שמבחינה סטטיסטית אין פה נכון\לא נכון, זה כבר עניין של החלטה והרגשה אישית שלך.

ereuveni

New member
הייתי משחק בדיוק אותו דבר

הרצתי גם בPOKERSTOVE. לקחתי טווח מאוד גדול של היריב, כולל זוגיים, שלישיות, JT וכל זוג קלפים שנותן לו FLUSH. התוצאות באמת כמו שחישבתם 33% לנצח. Board: Ac Kc Qc Dead: equity win tie pots won pots tied Hand 0: 32.928% 32.45% 00.47% 22169 324.00 { TcTs } Hand 1: 67.072% 66.60% 00.47% 45493 324.00 { QQ+, AcKc, AcQc, AcJc, AcTc, Ac9c, Ac8c, Ac7c, Ac6c, Ac5c, Ac4c, Ac3c, Ac2c, KcQc, KcJc, KcTc, Kc9c, Kc8c, Kc7c, Kc6c, Kc5c, Kc4c, Kc3c, Kc2c, QcJc, QcTc, Qc9c, Qc8c, Qc7c, Qc6c, Qc5c, Qc4c, Qc3c, Qc2c, JcTc, Jc9c, Jc8c, Jc7c, Jc6c, Jc5c, Jc4c, Jc3c, Jc2c, Tc9c, Tc8c, Tc7c, Tc6c, Tc5c, Tc4c, Tc3c, Tc2c, 9c8c, 9c7c, 9c6c, 9c5c, 9c4c, 9c3c, 9c2c, 8c7c, 8c6c, 8c5c, 8c4c, 8c3c, 8c2c, 7c6c, 7c5c, 7c4c, 7c3c, 7c2c, 6c5c, 6c4c, 6c3c, 6c2c, 5c4c, 5c3c, 5c2c, 4c3c, 4c2c, 3c2c, AQo+, KQo, JTo }

שאלה

עושה רושם שהרבה מאוד מהידיים שהכנסת לא יכולות להיות ליריב (כי יש על הלוח Q,K,A תלתן). האם התוכנה מתחשבת בזה ופשוט מוציאה את הידיים מהחישוב?

ereuveni

New member
לא יכול לענות ב-100%

כי לא אני כתבתי את התוכנה. אבל זה נראה לי דיי בסיסי. התוכנה גם מאוד מוכרת. תפתח כל דיון שלישי ב2+2 ותראה שמריצים שם ידיים על POKER STOVE.

modz0r

New member
אתה לא מתחשב באיך שהיד התנהלה

אתה יודע בוודאות שאין לו AA/KK/QQ/AK/AQ וככל הנראה AJ ואולי KQ, וכמו שהצב כתב, שמת גם ידיים עם קלפים שכבר על השולחן (שבטח מוסיפים לו אחוזי זכיה).

ereuveni

New member
כמו שאמרתי

לא מאמין שתוכנה שיודעת להריץ טווחי ידיים על עשרות אלפי משחקים לא תבטל כפילויות. בכל מקרה, לא ניתחתי את הטווחים לעומק, פשוט לקחתי ממה שהצב אמר שהוא חושב שהוא מתמודד מולו. למה אתה אומר שבוודאות אין לו AA KK QQ AK AQ?

modz0r

New member
תסתכל על היד מההתחלה

בלינדים 1\2, מישהו מעלה ל-10, אחד אחר משווה, ואז תור השלישי שמשווה. אם לשלישי היה יד כל כך חזקה לפני הפלופ, הוא היה עושה רירייז.

למעלה