יד שנייה, מתי כדאי? מה כדאי? מאיפוא?

יד שנייה, מתי כדאי? מה כדאי? מאיפוא?

כמעט כל דבר ניתן להשיג כמוצר יד שנייה החל בדירה ומכונית דרך ריהוט ומכשירי חשמל ועד לביגוד וכלים. המקורות למוצרים אלו יכול להיות בקנייה , בהעברה בין חברים ומשפחה, מציאה או מתנות יד שנייה. למוצרים אלו יש ייתרונות אך גם חסרונות שצריך להכיר בהם. רישמו כאן את תגובתכם בנושא. מהו ניסיונכם האישי? מה אצלכם ניכנס "לא חדש" ? כמה חסכתם? האם יצא שהפסדתם? מה היה המקור? והאם אתם מעבירים הלאה? האם אתם מכירים חנויות או דרכים לעשות זאת? כל רעיון של מיחזור מתקבל בברכה.

sitvaniyot

New member
צודק, ועוד איך צודק

ריהוט לחדר תינוק, קבלתי מחברות או קניתי יד שניה והכל העברתי הלאה. מה, בשביל כמה חודשים (עגלת אמבטיה), או בגדים להוציא כסף? חדר השינה הראשון שלי, הגיע במקרה דרך חברה של חברה תמורת ההובלה. כנ"ל גם הפסנתר שהחזיק בבית עד שהילדים בגרו יצאו מהבית והקונצרטים המשותפים שלנו נגמרו. הנכדה של חברים קבלה אותו בירושה. גם מכונת הכביסה הנוכחית שלי היא יד שניה, ועובדת אצלי כבר 3 שנים ללא תקלה, בכיף.

chenshotokan

New member
אצלינו בגדים ,מעילים ונעלים במצב טוב

שנמאס מהם או קטנים/גדולים מועברים לחברים, משפחה ותרומות - יש במרכז קניות בבילו מכולות לבגדים. שמיכות יחסית ישנות שלא ניתן לכבס גם מועברות הלאה (בעלי אלרגי לאבק אז צריך להחליף בתדירות גבוהה). מוצרים חשמליים תמיד חדשים. בעלי קנה כמה "מציאות", מכונת כביסה, מקרר, מיטה במכירות פומביות באינטרנט וחסך כמה אלפים. היות שמאז הוא עבר לגור אצלינו נתנו אותם מתנה לאבא שלו שקנה בית. בעיקרון כל דבר שיוצא משימוש אך עדיין תקין משתדלים להעביר הלאה ואם לא שומרים בצד לעתיד.

היום קניתי מדיח יד שניה

רבע מחיר מחדש, בן שנתיים, נראה כמו חדש, ממשפחה עם ילדים בוגרים שמשתמשים במדיח פעם בשבוע כשהילדים מגיעים לביקור ואמא "באלבוסטע" שניקתה אותו פעמיים בשבוע, השתמשה בחומרים נגד אבנית ושמרה עליו כעל בבת עינה... ומחליפים אותו כי הם מחליפים למטבח חדש והצבע לא מתאים... לא הייתי קונה מדיח מעצמי - משתמשים פעמיים ביום, מכניסים כלים מלוכלכים, מנקים כשמזדמן (ראש השנה ופסח) וממש לא נותנים לו שום כבוד

בבולה

New member
הכל מהכל

קונה, מקבלת, מוסרת ומוכרת כל דבר. מכונת כביסה קנינו יד שניה ב- 250 ש"ח אחרי שנה התקלקלה. אבל בחישוב ארוך טווח של פחת עקב שימוש יצא שהרווחנו. כיריים+תנור סטודנטים (קטן)ב- 300 ש"ח משמש אותי נהדר. ריהוט ילדים קיבלנו כשנולדו לנו הילדים עכשיו אנחנו מעבירים למשפחה קרובה עקב התרחבות המשפחה (אח"כ חוזר אלינו שוב). בגדים לעצמי קונה בחנויות יד שניה, הרבה יותר זול, למרות שמצריך סבלנות עד שמוצאים משהו מתאים. ספרים, מוכרת ומוסרת (תלוי בספר) ומנויה בספריה (ספרי קריאה). מחשב - אליי הביתה נכנס רק חדש (עקב בעל מכור לטכנולוגיה) אבל בכיף מוסרת את המחשב הישן לחברים ומשפחה. ועוד ועוד והיד נטויה.

כל הכבוד ../images/Emo99.gif

ואני חשבתי שאני עושה שימוש מחוזר. טוב לראות שאת ממש לוקחת את זה כדרך חיים

קרנית 1

New member
יד ראשונה / שניה / ראשונה -שלישית וכו'

כשהייתי ילדה(ועגלגלה...), הבגדים מבנות הדודה היו מגיעים אלינו, מבת הדודה הרזה לאחותי, ומאחותה המלאה יותר אלי, אח"כ היו עוברים לשכנה שהיו לה 3 בנות ברווח של שנה בין אחת לשניה, והבגדים השווים באמת היו חוזרים לאחותי הקטנה... זה היה פעם, לפני 20 שנה שהבגדים היו שווים מאוד, ולא חד-פעמיים כמו היום... היום... ריהוט לבית קנינו חדש שנישאנו (לפני 7+ שנים...) אבל מכונת כביסה קיבלנו מהוריו של גיסי שהחזיקה מעמד יפה שנתיים וחצי. ריהוט לילדים שנולדו קנינו הכל חדש, כיוון שבדיוק כולם ילדו גם סביבנו... אחי ואחותי ילדו כמה חודשים לפני, ושתי אחיותיו של בן זוגי, ילדו חודשים ספורים אחרי... כך שלא היה ממי לקבל, מה גם שממילא הייתי צריכה הכל כפול... אבל, אחי הצעיר הרוויח... הוא קיבל שקים של בגדים, מיטה לתינוקת וכו'... אך, כשעברנו דירה לבית הזה, בעל הבית השאיר לנו ארון קיר בכל חדר (3), וספת נוער בחדר אורחים, דבר שבהחלט חסך לי לפחות 2500 ש"ח אם לא יותר... ואת שני הארונות שהיו לנו מהדירה הקודמת, העברנו לאחים, כי ידענו שהארונות לא ישרדו הרכבה ועוד פירוק בעוד כמה שנים שנעזוב כאן... בתחילת העונה של החורף, שהמצב היה על הפנים, חיפשתי ממי לקבל קצת בגדים לילדים, בכדי לחסוך לי את עלות הקניה של עוד בגדים לילדים. ומצאתי בערך כמה שכנות שהעבירו לי כמה פריטים. ושניה לפני שקניתי להעוד כמה חליפות, כי ראיתי שאני כל יום צריכה כבר לכבס, וזה נהיה סיוט... גיסתי העבירה לי שקית עם כמה חליפות לילדים, וזה סידר אותי לחורף. זה בהחלט חסך לי קרוב ל200 ש"ח... בעיקרון אם המוצר עדיין טוב ושמיש כמעט כמו חדש, ומחירו פחות מחצי, לדעתי שווה לקנות משומש, אך אם הוא לא משהו, והמחיר יותר מחצי מחדש, כבר עדיף לרכוש חדש. חנויות ליד שניה יש הרבה, גם באינטרנט, וגם במציאות. ישנה חנות לדברי ילדים ותינוקות שנקראת "שבלול" ונמצאת במודיעין עילית. כמו כן יש את יהושוע פרוע כפר יהושוע. יש את שרון ודלית דווקא תחום התינוקות מאוד מפותח ביד שניה, כיוון שאלו מוצרים זמניים... לא כל דבר משומש הייתי קונה לילדים, אך ככל שהם גדלים זה פחות בעייתי. ואפשר לחסוך ככה הרבה כסף! בעיקר אם מעבירים דברים במשפחה / בין חברים.

אני מוכנה לקבל דברים יד שניה מחברים ומשפחה

יש לנו ספות שקיבלנו מחמותי כשהתחלנו לגור יחד ולא היה לנו כסף לסלון חדש. בתמורה, נתנו לה את הסלון הישן שלי וכמעט כל הריהוט הישן שלי. זה דווקא נוח כיוון שהחתולים הורסים את הספות ולנו לא אכפת מזה. אישית, מגעיל אותי לקחת דברים משומשים מאנשים זרים. אבל אם אין מישהו שנותן לך, לטעמי זה לא כזה חסכוני לחפש מציאות ביד שניה. גם כי החיפוש צורך זמן וכסף (לנסוע לחיפושים), וגם הסיכון שבסוף תקנה משהו שאינו תקין, וגם הניקוי וההשמשה לוקחים זמן וכסף. אם כבר משקיעים זמן וכסף בחיפוש, עדיף לחפש מציאות יד ראשונה מאשר יש שניה ואפשר למצוא (מתצוגה, דרך האינטרנט, חיסולים).

עוזרים לעולם ../images/Emo222.gif

יופי של נושא העלית. יש כמה אספקטים לקניית חפצים יד שנייה וכל אחד מניעים אחרים. לי למשל, הדבר החשוב ביותר הוא שצריכת מוצרים יד שנייה עוזרת לעולם ומקטינה את תרבות הצריכה המטורפת של מוצרים חדשים. הרי אין ספק שאנשים צורכים עשרות מונים יותר ממה שהם זקוקים לו וקניית מוצרים מאותם אנשים מונעת ייצור מאסיבי של אותם מוצרים - הרי ממילא אף אחד לא נזקק להם אז למה שלא יעברו מיד ליד במקום לקנות חדש ולהמשיך להעשיר אנשי עסקים עשירים ממילא ? קשה לחשוב על זריקת אנרגיה טובה יותר לעולם מאשר אם כולם היו עוברים לקנות מוצרים מיד שנייה. אני משתדל לרכוש כמה שיותר מוצרים מיד שנייה, בעיקר כאלה שהמחיר של משומש מגוחך ביחס למחיר של חדש. למשל - במוצרי אלקטרוניקה, רוב האנשים הולכים כעיוורים אחרי מחלקות השיווק של היצרנים ופתאום כולם נעשים מומחים בנוגע למספר המגה פיקסלים של המצלמה וכמה SMS בדקה יכולה לקבל מכונת הגילוח. הצליחו לעבוד על אנשים כל כך טוב, שהם הולכים כעיוורים אחרי הגדרות שהם עצמם לא מבינים בזה שום דבר. לכן קניתי מצלמה דיגיטלית יד שנייה ב-250 ש"ח (מחיר מקורי יותר מ-1500 ש"ח) - וממש לא משנה אם היא מציגה 7541 צבעים או 77643 צבעים. אני בסה"כ רוצה לצלם ולהראות מה שאני רואה, לא יותר מזה. וזה מספיק לי בהחלט.

dify

New member
לחלוטין בעד יד שניה :)

הכל חוץ ממוצרי חשמל- כי אי אפשר לדעת מה המצב האמיתי של המוצר. רהיטים אספנו לא פעם מהרחוב. חלק היו ממש במצב מעולה וחלק היו משטח עבודה נהדר ליצרתיות שלנו (צבענו וקישטנו ויצא מקסים, ממש כייף) ככה יש לנו שולחן סלוני, ספריה ללימודים, שתי ספריות לספרים, וארון בגדים קטן :) וגם מדפים לאיחסון במטבח :) בגדים יצא לי לקנות במפגש פורום, שבו כל חברת פורום התבקשה להביא בגדים שהיא לא לובשת יותר והבבגדים נמכרו במחירים מגוחכים, היה ממש מוצלח לטעמי כי לאחת הבנות היה טעם ממש דומה לשלי, ממש מילאתי ארון שלם, היה כייף :) לעומת זאת מוצרי חשמל אני קונה רק חדש (אחרי השוואת מחירים אינטנסיביים) ופעם אחת מבחינתי "אכלתי אותה"- הקטנוע הראשון שקניתי היה משומש בן שנה, יד ראשונה. הייתי ירוקה לגמרי ולא באמת ידעתי מה בודקים ואיך. אחרי כמה חודשים הלך מנוע (זה הסביר לי היטב מה קורה כשקונים מנוע בלי שמן- הקטע הוא שידעתי שאין שמן רק לא ידעתי מה הנזק שזה יעשה). את שני הקטנועים שקניתי אחריו כבר קניתי יד ראשונה והם אכן החזיקו אצלי הרבה שנים בלי תקלות :)

גם וגם ../images/Emo44.gif

היי דיפי, נשמע טוב והייתי רוצה רק להוסיף משהו - לגבי מוצרי חשמל - אני דווקא כן הייתי ממליץ על קנייה של כאלה כאשר המחירים הם נמוכים מאוד. נכון שמוצרי חשמל קשה יותר לקבוע אם קנינו 'חתול בשק' אבל, גם במקרה הכי גרוע שהם יעבדו רק שנה או פחות, זה עדיין דיל מספיק טוב כי המחיר היה כל כך נמוך שכל תקופת זמן שהוא יהיה בשימוש - יהיה רווח שלנו. נכון שזה מנוגד לגישה הישראלית של 'יצאתי פראייר' אבל בעיני דווקא מי שרוכש מוצרי אלקטרוניקה חדשים וחדישים - הוא יותר פראייר ממי שרוכש יד שניה. לא תמיד, אבל בחלק מהמקרים.

dify

New member
תלוי בעלות ההתחלתית של המוצר

המוצר הכי יקר שאני מכירה, במוצרים החשמליים הבייתים (מלבד טלוויזית פלסמה) זה מקרר. יכולה להגיד לך שקניתי מקרר חדש מהיבואן בחצי מהמחיר שעלה בחנות הרגילה (כי קניתי מעודפים ותצוגה עם פגם קל) המקרר היה עם מנוע חדש ועם אחריות לשלוש שנים- אם אתה שואל אותי, זה היה שווה את ההשקעה של עוד אלף שח לעומת "מציאה" ממש גדולה אם הייתי קונה מקרר משומש. שאר מוצרי החשמל, לפחות אלו שאני קניתי, עלו מלכתחילה 1000 שח ומטה. לרוב הרבה מטה. לא רואה את הטעם לסכן 200 שח בשביל מוצר שמלכתחילה עולה 350 שח. אתה מבין? מסכימה איתך שיש דברים שאולי שווים את הסיכון- זה בעיקר משתלם אם הסיכון הוא על סכום שהוא אחוז מאד נמוך יחסית למחיר המלא.

למעלה