יהדות לחילוניים? יהדות ליהודים! אני מסורתי גא

ארז RR

New member
יהדות לחילוניים? יהדות ליהודים! אני מסורתי גא

די, מספיק עם הפטרונות הזו. מספיק עם ההגדרות והקטלוג: חילונים, דתיים, חרד"לים, דתלש"ים, כיפה שחורה, לבנה, סרוגה, גרוזינית. הייתה הרצאה לפני מספר חודשים באוניברסיטה המשודרת בגל"ץ. מסקר שציטטו שם מתברר שכל ההגדרות האלה הם חברתיות ללא קשר כמעט עם האמונה. אדם יכול לבצע עבירות חמורות אבל הוא יקוטלג כדתי, או חרדי כי למגזר הזה הוא משתייך. אתה יכול להיות יהודי מאמין מאוד אבל אם אתה לא חובש את הכיפה המתאימה, או שלא חובש כיפה בכלל, לא למדת בבתי הספר 'שלנו' ואתה לא משדר בקודים 'שלנו' אז אתה אחר, אתה חילוני, מקסימום חילוני מחמד, כזה שמפרגן לדתיים אבל תמיד תהיה נחות ותמיד נסתכל עליך מלמעלה. מתי תבינו שאנחנו רבים, אפילו הכי רבים בחברה הישראלית. אנחנו לא באמת חילוניים כי אנחנו מאמינים אבל גם אנחנו מגדירים את עצמנו ככה כי אין לנו כיפה על הראש, כי אנחנו לא מנשקים את המזוזה בדלת ולא מתפללים שלוש פעמים ביום והכי חשוב לא משתייכים לאף מגזר. בכלל הכיפה הזו זה הדבר הכי מקטלג בעם, לולא היא לא היו שופטים את אמונת האחר ומקטלגים אותו באופן אוטומאטי. בגללה אנשים שמגדירים עצמם כחילוניים מרשים לעצמם לייצג אותי ולדבר בשמי. אבל אני סולד מהם, נכון, אין לי כיפה ויש לי טלוויזיה בבית אבל זה לא אומר שאני לא סולד מכל הפרסומות הפורנוגרפיות והביטויים הגסים שרצים שם ובכל כלי התקשורת, מכל הזלזול במסורת ישראל , בארץ ישראל , מכל הטרנדיות הפרובינציאלית וחיקוי כל הרדוד מעבר לים, מהרכילות הזולה מהפוסט ציוניות ועוד, גם אלה, ה'חילוניים' לא מייצגים אותי. אז זאת הצהרת העצמאות שלי ואני מאמין שרבים רבים יזדהו עמה (לא יעזור כלום, מאות אלפים במדינה מגדירים עצמם כ'מסורתיים) : אני יהודי-ישראלי גאה שלא מבדיל ולא מפריד בין שני המונחים. אני לא מדקדק בהלכות שולחן ערוך למרות שאני לא נגדו, פשוט אני בחיי נותן עדיפות לתכלית ולעיקר והוא בשבילי קודם כל המצוות שבין האדם לחברו, לא לפגוע לא לרמות ולעזור ככל האפשר לבני עמי ובעיקר לחלשים שבהם ובקיצור, ליבת המצוות הכתובות בפרשת קדושים. מעבר לזה שמירת שבת גם אם ללא מיני ומיני הדקדוקים והתפלפלויות ההלכות, פשוט שמירת שבת. וכן שמירת כשרות וטהרת הגוף והמשפחה. ומעל לכל אהבת בוראנו, אהבת עם ישראל, אחדות העם והגשמתו הבלעדית בארצו הבלעדית - ארץ ישראל ארץ ציון ירושלים, אהבת תורת ישראל וחוקייה התמימים ומוסר נביאי ישראל הנצחיים. התקופה הזו, התקופה שאחרי החגים היא שעת רצון לכולנו הכל בהיר וזך, בוא נשמור שישאר כך, שבת שלום.

למעלה