יהדות לחילונים

יהדות לחילונים

חג שמח וכשר, אני מחפשת חומר על הנושא "יהדות לחילונים", האם יש חשיבות להעלת המושג יהדות בקרב חילונים? למה? האם יש ארגונים המתעסקים בפעילות הנ"ל ומה דרך פעילותם? אשמח לקבל תשובה, בתקווה שזהו המקום הנכון ביותר לבקש אותה. ישר כח.

tamarhp

New member
אכן יש ארגונים כאלו

ראש יהודי, ערכים, וגם הארגון שמופיע פה בצד... מה דרך הפעילות? בד"כ - ארגון סמינרים, הרצאות וכדו' לציבור החילוני והדתי; עזרה למתעניינים ביהדות ולחוזרים בתשובה; ועוד..

אתה טועה וחצי צודק באותו המשפט

אתה טועה, כי זו "יהדות" בהגדרתה הרחבה כתרבות העם היהודי. אתה חצי צודק, כי האתר האמור אינו מכיל שנאה לדת אלא ביקורת, שבין היתר מצביעה על השנאה שמצויה בה. ובכלל הנושא המדובר הוא יהדות לחילוניים, שמטבע הגדרת ערכיהם, אינם דתיים.

גם אתה טועה

כי מטרת הורום, כפי שוודאי קראת, היא לא להרחיק יהודים מדתם ואלוהיהם, כפי שאתם כל-כך אוהבים, אלא לתת לכל אחד למצוא את הדרך שלו להתקרב לאלוהים. אתה מוזמן להשתתף בדיונים כאן כחבר מן המניין, אך אני מבהיר - זו לא במה להסתה נגד היהדות ו/או הדתיים. ביקורת - אפשר, הסתה - לא.

לא ברור לי

למה את/ה טוענ/ת שאני טועה? ראשית, כדי "להתקרב לאלוהים" צריך להגדיר "אלוהים" מהו, אחרת המטרה כלל אינה מוגדרת. תחת חלק מההגדרות המקובלות של המושג, אני בהחלט פועל רבות לקירוב אנשים לאותו מושא של הגדרות אלה. שנית, מעולם לא כתבתי כאן במזיד שברים שאינם נכונים, וחלילה לא דברי הסתה (שמטרתם לפגוע במאן דהוא). נהפוך הוא, אני מבקש שאם אכתוב בטעות דבר מה שאינו נכון, או שמבקר אישית במישהו (אדם, לא את דרכו), תיידעו אותי כדי שאתקן. אינני יודע למי הכוונה ב-"אתם", אבל אני בעצמי יהודי, ואין לי כל רצון להתרחק לא מתרבותי ולא מערכי. בתור מי שנשמע כאדם בעל אחריות בפורום, אנא אל תיפול/לי במלכודת של נידוי אדם על סמך דברים שאינם תוכן דבריו.

הסבר קצר:

הפורום כבר עבר פה כמה 'התקפות' של חברי פורום אתאיזם, אנשי 'חופש' ועוד שניסו להפוך את הפורום למשהו הפוך ממטרתו הראשונית. אכן עברתי על כתיבתך ולא מצאתי בה דברי הסתה. ולכן אני מפנה את הדברים לא כלפיך באופן אישי אלא כלפי התופעה הזו בפורום. נשמח לקבל השתתפות של כולם אבל - בלי הסתה נגד היהדות! המשך דיונים מעניינים מהנים ומפרים!

למעלה