יהדות מיאנדאב-אירן ?

יובלים

New member
יהדות מיאנדאב-אירן ?

מחפשת אנפורמציה על הכפר הנל שנמצא בצפון מערב אירן היום.קודם היה שיך לאזארביגאן. כפר של דוברי טורקית. כל רעיון לחיפוש יתקבל בתודה .

friend9

New member
מיאנדאב

בתשובה לשאלתך בפורום "שורשים משפחתיים" ב"תפוז". 1. על הכפר , מיקומו, ושמותיו השונים www.gazetteer.de/a/a_ir.htm 2. על תולדותיו, ומספר תושביו שעלה בשנות ה60- לעשרים אלף וכיום עיר בת מאה אלף – במנועי חיפוש כמו GOOGLE, לפי Mianduab 3. בספרות בעברית על יהדות איראן לא מצאתי, אבל בספרים על יהודי כורדיסתאן יש קצת נתונים. *בספר "קהילות יהודי כורדיסתאן" מאת אברהם בן יעקב: עמוד 145 – מיאנדאב. בשנת 1901 היו כאן 160 בתים של יהודים (1000 נפש) ולהם בית כנסת אחד. בזמן האחרון מנו 700 יהודים. כולם עלו למדינת ישראל. עמוד 57 בפרק הוספות ומילואים - מיאנדואב. הם עלו לישראל ב- 1950-1945. ב1973- הם נמצאו בבנימינה (משפחות אחדות), גבעתיים (משפחות אחדות), חולון (15 משפחות בתל גיבורים), ירושלים (20 משפחות), נתניה (20-10 משפחות), פרדס חנה – כרכור (20-10 משפחות), תל אביב – יפו ( משפחות אחדות, 5-4 משפחות באבו כביר). *אורה שוורץ-בארי מצאה בביקורה במיאנ-דואב ב1977-, כי שמש בית הכנסת איננו יהודי. (כתב העת "התחדשות", כרך ג´, ניסן תשל"ח, עמוד 11.) 4. החוקר יונה מרדכי כותב כיום אנציקלופדיה על יהודי כורדיסתאן. נסה להתקשר אתו. נסה לאתר אותו דרך אחד הארגונים הבאים: הארגון הארצי של יהודי כורדיסתאן רחוב אגריפס 111, ירושלים. 6240850-02. [email protected] . .כנראה הספר עומד לצאת לאור בהוצאתם. מרכז מורשת יהדות בבל ת"ד 151, אור יהודה 60251 5. אולי יש מדור למחקר בארגון הגג של יוצאי איראן (6815581-03). כדאי לשאול. בהצלחה בחיפושיך.

יובלים

New member
וואוו..

וואוו איך מצאת כל כך הרבה חומר? אני כל כך שמחה! תודה תודה המשפחה שלי מקורה במיאנדאב .. בעבר כשהיה לי את מי לשאול [בילדותי..] לא עינין אותי והיום שאני כל כך רוצה לדעת אני לא מוצאת את מי לשאול.. תודה !!!! ביי

יובלים

New member
friend9

כתב העת התחדשות- איפה מצאת? האם ניתן להגיע אליו באינטרנט? אני מאוד רוצה לקרא את הכתבה של אורה שוורץ. תודה

friend9

New member
אורה שוורץ

הכתבה היא על אמנות ואומנות של היהודים. אבל אם תצליחי לאתר אותה, בוודאי יש לה עוד חומר, אולי תצלום בית הכנסת וכו´. כתב העת התחדשות נמצא בספריות של כל האוניברסיטאות, וכן בבית ברל ובמכללת אורנים.

למעלה