יהההההההההה
שינוי התזונה

deep ocean

New member
יהההההההההה ../images/Emo45.gif שינוי התזונה

סוף סוף.....סוף סוף. לקחו לי 3 שנים לעשות זאת...חה חה...אבל עשיתי זאת לבסוף!!! מאז שהתברר לי שיש לי סרטן (נראה לי שכבר עברו 3 שנים) היה לי ברור מהרגע הראשון, שחלק מזה זה איתות שאני חייבת לשנות את התזונה שלי. אני מאד ברננית באוכל והתזונה שלי עד היום לא היתה משהו משהו. בכל אופן, היה שלב ששיניתי את התזונה בהדרכה של רפלקסולוג שהוא גם תזונאי, ואכן ירדתי במשקל, הרגשתי מעולה, אבל לא שמרתי על התזונה הזאת, ברגע שהפסקתי ללכת אליו, וגם התזונה שהוא נתן לי היתה לי אז קשה מידי לשמור עליה לאורך זמן. היום אני במקום אחר. במקום שהגוף שלי כבר אומר: אני רוצה תזונה חדשה. הגעתי למצב שאת האוכל שאני הכי אהבתי, כמו: פסטה ועוד => אני כבר לא מסוגלת לאכול. ממש אין לי תיאבון לזה. לפני כמה זמן חטפתי כאב ראש אדיר שמזמן לא חוויתי. במהלכו הקיבה שלי התנקתה
בקיצקוצ, הבנתי שדי! אני חייבת לעשות את זה ולשנות את התזונה, וללמוד לאכול דברים חדשים, ולתת לגוף שלי את מה שהוא זקוק. היום הלכתי סוף סוף לתזונאית, חיברנו ביחד תפריט חדש, דיברנו מלא זמן (שלוש וחצי שעות!! היא מאד יסודית), גיליתי מה סוג הדם שלי (O), ועוד. בנוסף, היא ייעצה לי חוץ מזה שאני עושה קונג-פו וכו´, להתחיל לעשות קצת ספורט (הליכות בים), ועוד כמה שינויים. איזה כיף!!!! זה אתגר, אבל יהיה טוב

M y a

New member
אז ככה

שלום לך! אני במקור הייתי ילדה ספורטיבית ביותר, ולכן הייתי גם צריכה לשמור על התזונה שלי. הייתי אוכלת בייחוד אוכל בריא, ולא הרבה ג´אנק, וכמובן שהייתי הולכת ושומרת על הכושר. השתתפתי אפילו במספר תחרויות, וזכיתי בין המקומות הראשונים. היום, אני לא מסוגלת לרבע מזה. פעם היה לי גוף בריא, שנשמר טוב, רזה, אבל לא מדי. כיום אני בקושי אוכלת, מה שאני כבר אוכלת, זה ג´אנק, ואני בכל זאת מרזה יתר על המידה. על הכושר אני לא בדיוק שומרת, מאחר ובקושי הולכתי את עצמי מהספה למחשב. וכמובן למזל שלי:נפלתי מהכיסא. אני לא יודעת איך זה, אבל בטעות הוא התחלק לי, וזה היה די מסובך... בקיצור, קצת מצחיק אבל לא ממש נחמד. בכל אופן, אני הייתי מאוד(!) בררנית באוכל, וכיום אני ממש לא. זה ממש נחמד שיש אנשים כמוך שמצליחים לתמרן בין הספורטיביות למחלה. עלי והצליחי!

ס ו ז נ ה

New member
אוכל קדימה אוכל

מעניין, גם אני שיניתי תזונה בעקבות התפרצות הסרטן. האמת היא שזה היה בעקבות לחץ של בעלי והיום אני מודה לו על כך עברתי, והמשפחה בעקבותי,לאוכל אורגני. אני מאמינה שהוא מקל על הגוף שלי להתנקות מהכמויות הגדולות של הכימו אני לא קנאית לתזונה הזאת, וחוטאת לפעמים באיזה סטייק עסיסי (עוד לא המציאו סטייק אורגני) אבל כל מה שטרי - פירות, ירקות, ביצים ומוצרי חלב אני מקפידה שיהיה אורגני חוץ מזה, כמובן, מים (מינרלים), כמה שיותר בברכת בריאות ואוכל טוב..

MemphisRaines

New member
האלמנט העיקרי שהשתנה אצלי

מבחינת תזונה הוא כמויות המיים שאני שותה בעבר שתית כל מיני משקאות קלים בשנים האחרונות גיליתי שזה לא טוב לי , אחרי קולה אני מרגיש ממש לא טוב וכו...... בזמן הכימו שתיתי המון מיים וכיום אני ממשיך עם זה ושותה כמויות מיים ענקיות למעלה מ 6 ליטרים ביום3 ( תמיד יש בקבוק מיים לידי ) מעבר לכך אני דווקא אוהב מאד אוכל ולבשל והתפריט שלי הוא פונקציה של הקריזות הבישוליות שלי ועוד דבר אחד , המון שנים בעקבות טראומה מסויימת סירבתי לאכול פיטריות לפני כשנ בעקבות שאלה של מישהי מדוע אני אל אוכל ואחרי שסיפרתי הל את כל הסיפור היא היציעה לי שמפיניון טרי ודיי נהנייתי ממנו אז הנה שיפור התפריט שלי שרון

ס ו ז נ ה

New member
העדפות באוכל ../images/Emo21.gif

שרון, אפרופו סיפור הפטריות שלך נזכרתי שבעקבות הכימו השתנו לי טעמים פעם לא נגעתי במאכלי ים ודגים היום אני מעדיפה אותם על פני מרבה מאכלים אחרים גם פסטו למשל ועוד כהנה וכהנה למישהו קרה מקרה דומה?

MemphisRaines

New member
ראשית בזמן הכימו

היו המון דברים שלא הייתי מסוגל להסתכל עליהם וחינה למשל שאני מאד אוהב לא הייתי מסוגל לאכול ענבים עשו לי טעם זוועתי בפה וזה היה מש לא כיף כיום אני יודע בוודאות שתאוותי לבשרים ממש התגברה ביצים לעומת זאת אני כמעט ולא אוכל מאז הטיפולים ואוכל איטלקי שתמי אהבתי אני אוהב הרבה יותר עוד דבר הוא שבעבר אהבתי מאד ירקות כבושים בחומץ וכיום אני מעדיף במלח זה אמנם דברים קטנים אבל כנראה שיש גם כאן השפעה שרון

blg

New member
אני מחכה ואתם לא באים... מצד שני

אנשים (מוזרים?) נכנסים לחדר ויוצאים ממנו

גם אצלי השתנה קצת..

שנאתי פטרוזיליה והיום אני מוכנה לאכול בכמויות ואפילו מגדלת שיהיה טרי וזמין ובלי פערי תיווך בבית :). התחלתי לאכול סושי!!! דגים נאים אלוהים ישמור!! (או גוועלד כמו שאומרים אצלנו.. ). בחור שהכרתי בצ´ט, נפגשנו פעם ראשונה לסושי בעזריאלי. הוא אכל ואני הזדעזעתי. פעם שניה - טעמתי. פעם שלישית - טרפתי! ומאז אני מכורה ואם הסלמונים נכחדים זה כנראה בגללי. אבל גם להיפך - הייתי שותה תה נענע, שזה מיים רותחים עם עלי נענע טריים. ואחרי כל טיפול - במקום קפה - תה נענע. ומאז אני לא מסוגלת לגעת בזה. מסתכלת, מריחה ומרגישה את הנענע עם הטעם המתכתי של הטיפולים. בעעע. היי שלום נענע!!! ובטח יש עוד אבל אני לא זוכרת עכשיו. מה שכן.. שצוחקים עליי שכל מה שאני אוכלת עושה לי לגהק, תנסו פעם לגהק ולצחוק.. זה נורא מצחיק
אממ... זהו ביי

MemphisRaines

New member
לגבי הסלמון אני מצטרף אלייך ../images/Emo13.gif

זה פשוט מעדן אמיתי תמיד אהבתי וכיום עוד יותר סושי ??? ממש לא מדבר אלי אבל זה לא בגלל אלמנט הדגים שרון

blg

New member
אני התחלתי לאכול במקדונלדס...

ממש סטיה קולינרית... אני מתה על ה...שהם קוראים לו אוכל. קודם לא ממש אכלתי ג´אנק. ובאופן כללי לא השתנה לי התזונה למרות שאני יודעת שרצוי.. במהלך הטיפולים אכלתי את מה ש"טעים להקיא"
בארוחות היו שואלים אותי: את זה את אוהבת להקיא? מין סוג של הומור... מה שכן מאז שנגמרו הטיפולים יש לי מלא פעמים בחילות, צרבת, ופעילות וולקנית בבטן - היא כל הזמן מרעישה, ממש פדיחות. אני מרגישה אותה מבעבעת כמו מבחנה בשעור כימיה.

למעלה