יהודים באס.אס.

צביקהאו

New member
יהודים באס.אס.

שלום לכולם, ראיתי כאן דיון בנושא אבל אני מעוניין להרחיב מכיוון אחר קרוב משפחה מהונגריה סיפר לי שבהונגריה הייתה מחלקת אס אס מיוחדת אליה היה אפשרי ללא גרמנים להצטרף. הוא נותן דוגמא לקרוב אחר שבגיל 16 הצטרף ל - Hunyadi Páncélos Hadosztály שמפקדיה היו קצינים גרמנים. מה ידוע על כך? האם היו גם יהודים הונגרים שהצטרפו? מצ"ב המכתב ששלח לי. You have to know, that in Hungay there was a special department of SS you could join without being a German. The uncle of my wife e.g. was also a member of this division, as a 16 years old boy, the so called Hunyadi Páncélos Hadosztály which officially belonged to SS, and was headed by German officers. Perhaps your father served also there. And there were Waffen SS-divisions (fighting SS divisions) and others as well. But I don't think that you will be able to find any proof of your father's activity as the member of SS. This will remain a good story only.

קוכולין

New member
לס"ס היו יחידות עזר לא אריות

למשל, חלק גדול מיחידות הרצח במזרח אירופה היו מורכבות מליטאים, לטבים, אסטונים ואוקראינים (למעשה, רוב העמים באזור מלבד פולנים). כך שלא מדובר בדבר חריג. אם אני זוכר טוב, היתה גם יחידת ס"ס בוסנית. יהודים? אין סיכוי, בטח שלא כמדיניות רשמית. יכול להיות שאנשים מסויימים, שהיה דם יהודי במשפחתם, הצליחו להתחמק מהסינון הקפדני באמצעות קשרים, אבל בטח שהדבר לא התרחש כתופעה. חלק מתנאי הגיוס לס"ס היו בדיקה קפדנית של הייחוס- קצת דם יהודי, ואתה בחוץ, לפחות לפי הנהלים.

בבוסניה היתה דיוויזיית SS מוסלמית 'הנג'אר'

שהוקמה ביוזמת מנהיג הפלסטינים המופתי חג' אמין אל חוסייני ומנתה כ-20 אלף 'חיילים'. בדיוויזייה הזאת שרתו גם ערבים מהמזה"ת. הסיוויזיה הזאת השתתפה בין הייתר במעשי טבח של סרבים, צוענים ויהודים בבוסניה ובקרואטיה.

huddyhuddy

New member
read this

Many foreigners joined the SS and waffen-SS. Some did it for ideological reasons for fear of the Bolsheviks, some did it for money and some where forced into it. The SS had many foreign divisions, from Holland, Flemish, Ukrainian, French and more. I read a book that estimated half-Jews and quarter-Jews at close to 150,000 who served in the German wehrmacht. The Nazis treated differently the Jews from the half-Jews: Goering and other leading Nazis had close half-Jewish friends who they protected; Hitler himself helped the Jewish doctor who was treating his late mother. Read the book by Brown "Hitler's Jewish Soldiers", one can find it even in Steimatzky.

קוכולין

New member
אני מכיר את הספר של בריאן ריג

הוא ספר טוב, אם כי רוב המבקרים סבורים שריג הגזים בפראות במספרים. בכל מקרה, האנשים הללו לא היו יהודים, אלא מקסימום חצאי או רבע יהודים- שהצליחו להתחמק ולעקוף את הנהלים. שימו לב שבס"ס, הנהלים היו מחמירים בהרבה מאשר בוורמאכט. זה נכון שקיבלו "לא ארים" ליחידות עזר, אבל לא כחיילי ס"ס מן השורה. בוודאי ובוודאי שהקפידו הרבה יותר בנוגע לאנשים עם דם יהודי.

למעלה