היי שרי,
וואו! תודה!!
אכן, לא הכרתי את המקורות האלו - למעט דוד ושלושת האחים הנוספים, אין לי בעץ קרובים בצרפת, אז לא נדרשתי להם עד כה.
עוד צפויה לי לא מעט עבודה, אבל כבר עכשיו גיליתי כמה גילויים משמעותיים!
ראשית - אכן ענף קלומיטי שלי הוא
מתירייא (Tire). אולי פספסתי, אבל השמות שמצאתי ב - Geneanet הם כולם
מאיזמיר. למרות שיש שם כמה שמות שמופיעים גם בענף שלי (דוד, אסתר, יוסף), מדובר באנשים שונים מענף שונה, שאינו קשור לעץ שלי.
אבל מצאתי כמה קצות חוט.
ראיתי שבאתר הנצחה בעיר
Chalon-sur-Saone מופיעים השמות הבאים:
Calomiti N (זהו מן הסתם
ניסים קלומיטי),
CALOMITI M (זו מן הסתם
מרים קלומיטי) ו - CALOMITI E (זו מן הסתם
אסתר קלומיטי).
ניסים ואסתר היו
אח ואחות של הסבא שלי (ושל דויד קלומיטי), ומרים הייתה
אחותם למחצה. הם נשלחו בטרנספורט מס' 59 מדראנסי לאושוויץ ב - 2/9/1943. הטרנספורט הגיע לאושוויץ ב - 4/9/1943. עד היום חשבתי שהם נשלחו מייד לתאי הגזים, אך ברשומות שמצאתי ב - Geneanet עולה שהם מצאו את מותם שלושה ימים לאחר מכן ב - 7/9/1943.
משהו לא הסתדר לי - מדוע הם מונצחים בעיר
Chalon-sur-Saone?
ע"פ הסיפורים המשפחתיים הם גרו ב
פריס. בחלק מהרישומים של טרנספורט 59 נרשם שמקום מגוריהם היה בכלל
מרסיי.
יש לי העתקים של כמה תמונות של דוד ויתר האחים. בצידן האחורי יש כיתוב בלאדינו (חלק באותיות לטיניות, וחלק בסוליטראו).
עם עזרה הצלחתי להשיג תרגום של הטקסט - הוא לא קידם אותי לכבי השאלה
באיזה צבא שירת דוד קלומיטי, אבל בגב אחת התמונות הסבא שלי כתוב
"David Calomiti
Chalon sur Saone".
כלומר - לא פריס ולא מרסיי, אלא
Chalon-sur-Saone !
הלאה.
שרי - כמו שכתבת, אכן מופיע באחד מהעיתונים מ -
1925 איזכור של
דוד וניסים קלומיטי. למען האמת רשום
Missim ולא
Nissim, אבל בחלק מהרישומים של הטרנספורט לאשוויץ הוא מופיע כ - Missim, אז אני מניח שזה הוא.
בעזרתו האדיבה של Google Translate (הצרפתית שלי מוגבלת עד בלתי קיימת...
) גיליתי שמדובר בעדכונים "משפטיים" - שני נערים שנסעו באופניים ללא צופר, ושלושה סוחרים שלא סימנו את מרכולתם. כל החמישה קיבלו קנס.
שנים מהסוחרים הם
דוד וניסים קלומיטי. זה אומר שהם כבר היו בצרפת בשלב מוקדם יותר ממה שחשבתי - ב - 1925 (הנחתי שהם הגיעו בסוף שנות העשרים או בתחילת שנות השלושים). הרישום כולל כמה מילים ש - Google Translate קצת התקשה איתן. לקח לי זמן עד שהבנתי שבעצם מדובר ב
שם רחוב.
חיפשתי אותו בגוגל מפות ובינגו! זה רחוב ב -
Chalon-sur-Saone.
מצאתי גם פרסום בעיתון משנת
1930 על עסק לייצור אריגים ולבנים שעומד למכירה, בבעלות בני זוג בשם
Abouaf-Calomiti.
מאחר והשם Abouaf אינו מוכר לי, ומאחר והיחיד מארבעת האחים שנישא היה דוד, וזה היה רק ב -
1951, הנחתי שאין קשר.
ואז מצאתי פירסום בעיתון מ -
1933 לגבי הליך משפטי שנערך ב -
Chalon-sur-Saone. אם אני מבין נכון את מה ש - Google Translate תרגם, מדובר באישרור הליך גירושין משנת 1929 של
Raphael Abouaf ושל
Meriam Calomiti.
אם היה לי ספק שמדובר במרים קלומיטי שלי (והיה לי ספק - מעולם לא שמעתי שהיא הייתה נשואה), ברישום מופיעה הכתובת בו היא גרה.
זהו בדיוק אותו הרחוב ב - Chalon-sur-Saone בו התגוררות דוד וניסים כשקיבלו קנס ב - 1925!
ניסיתי לחפש מידע לגבי Raphael Abouaf. ראיתי את השם בכמה עצים, אך באף אחד לא מופיע שהיה נשוי לאשה בשם מרים.
חזרה לשאלה המקורית -
באיזה צבא שירת דוד קלומיטי?
אני מצרף כאן תמונה של דוד, במה שנראה כמו מדים.
אולי מישהו כאן יוכל לעזור?
ניסיתי לחפש ברשת תמונות של מדים של
צבא וישי ושל
צבא צרפת החופשית ראיתי תמונות של חיילים עם מדים דומים, אבל בגלל מגבלות הצרפתית שלי, לא הצלחתי להבין באיזה מהצבאות מדובר...
כדי לסבך עוד את העניין - בגב התמונה נרשם שהיא התקבלה ב -
28/3/1940, כך שצולמה לפני סוף מרץ 40.
צרפת נכבשה ע"י גרמניה
בין מאי ליולי 1940, כך שבמרץ 40 כנראה שצבא וישי וצבא צרפת החופשית לא קמו עדיין...
יחד עם זה, אני מניח ששני הצבאות לא קמו יש מאין, אלא התבססו על כוחות צבאיים צרפתיים שהיו קיימים לפני מאי 1940.
שוב תודה לשרי,
עודד