יהודים ב"קייטנת השיבה"

• פותח הנושא idoz
  • פורסם בתאריך

idoz

New member
יהודים ב"קייטנת השיבה"

קראו זאת תחילה. אני לא מאמין שיש כאלו יהודים. איך בכלל הם נחשבים יהודים? הרי אם הפלסטינים ישתלטו על הארץ הוא ילך כצאן המובל לטבח לפולין ולאיפה ששורשיו מגיעים? ומה עם שורשיו הם בא"י? אותי זה די זיעזע בהתחלה והזכיר לי שמאלנית אחרת שכבר פורסמה בפורום בעבר.

תגובה../images/Emo54.gif

אני נגד הטפות לאלימות כל השטיפות מוח שנעשות על ידי גורמים בין אם הם דתיים או לא יכולה להוביל לאלימות פיסית ולדמויותיהם של מבוגרים יש השפעה גדולה על ילדים אני ממש מפחדת שאותם ילדים ישמעו באותם קולות ולא יקבלו את החינוך וההכוונה הנכונה לחיים.... אני נורא מצטערת שיש אנשים שחושבים כמו אותו איש שהוא במקרה יהודי או כמו משתפי הפעולה שלו...

diet prozak

New member
אכן בעייתי אבל

אני לא מסכימה איתו ואני מקווה שאני אף פעם לא אסכים איתו אבל להגיע מזה לדעה שהוא לא צריך להיחשב כיהודי נראה לי טיפה קיצוני יהודי זה מי שהוא ואתה לא יכול לקחת את זה ממנו (אלא אם כן הוא יתאסלם..)

shay or eli

New member
היהודים באבנא אל-בלאד

קודם כל, גם יהודים שלא מוצאים חן בעיניך הם יהודים. שנית, לפי מה שהבנתי אבנא אל-בלאד מחשיבה את היהודים בארץ זו כפלסטינים כמו שהיא מחשיבה את היהודים באמריקה לאמריקאים ואת היהודים בפולניה לפולנים. אתה מוזמן לא להסכים עם הדעה הזאת, גם אני לא מסכים איתם, אבל יש בזה הגיון מסויים. ואני רוצה להבהיר, למרות העליהום התקשורתי, ספק גדול האם בקייטנה הסיתו לאלימות או לשאהידיות. אתר אינדימדיה מלא בדיווחים של אנשים שלקחו חלק או ראו את הקייטנה המכחישים זאת מכל וכל. אני לא אתפלא אם זוהי התקפה של הממסד הציוני על תנועה ערבית.

idoz

New member
אתה נשמע כמו איזה אנטישמי

התקפה של הממסד הציוני?!
. אין שום הגיון בדעה הזאת, יהודים שמתגוררים בארץ זבת חלב ודבש הם ישראלים! מי זאת אבנא אל-בלאד?

shay or eli

New member
אבנא אל-בלאד = בני הארץ/הכפר

תנועה לאומנית בקרב ערביי ישראל למען פלסטין שלמה בין הים לירדן, דמוקרטית וחילונית עם זכויות למיעוט היהודי. הם אלו שהפעילו את הקייטנה המדוברת. כן, גם אני טוען שיש לאום ישראלי שנוצר פה החל מ 48', אבנא אל-בלאד נמצאים מימינה לי (ימין ערבי כמובן). אבל זו דעתם, זכותם. מה מכעיס אותך כשאני אומר שהממסד הציוני תוקף אותם? אתה טוען שהממסד הוא לא ציוני? אתה טוען שהעיתונות, התקשורת האלקטרונית, הממשלה, המשטרה, הצבא, בתי המשפט וכו' אינם ציוניים? אתה טוען שאין אינטרס למעמד ששולט עליהם להסית היום את הויכוח מהנושא החברתי להתקפה על ערביי ישראל? אני בכלל לא אופתע אם רבות מההאשמות כלפיי התנועה יוכחו כלא נכונות (הסתה לשאהידיות והילול אנשי החמאס במיוחד, מאחר וזו תנועה חילונית). ובקשר לאנטישמיות? התשובה הטובה ביותר לכך היא - אמאש'ך אנטישמית!
אני אף פעם לא מבין מה אנשים מנסים להשיג בלקרוא למישהו אנטישמי או בתארים דומים אחרים. בייחוד ליהודי.

idoz

New member
אתה בשמאל הקיצוני?

מיעוט יהודי? סליחה מכיר את האימרה "בבית שלך תקבע אתה את החוקים"? זאת מדינת ישראל, באם אתה מרוצה או עצוב מכך. אנחנו לא ניתן להם להשתלט עלינו.

shay or eli

New member
אני? בשמאל הקיצוני? ודאי!

מה הקשר? זה לא שהבעתי תמיכה בתנועת בני הארץ, רק הסברתי את עמדתם. הם תומכים במדינה פלשתינית מהירדן לים עם מיעוט יהודי.

מממ...

אני מערערת על האימרה הזאת... מה שמוצג כבית הוא לא רק שלך ואתה צריך להתחשב בכל אדם ואדם כי ולא להתנשא מעל אף אחד ולחשוב שזכותך לקבוע חוק גם אם הוא יפגע במישהו אחר...כולנו שווים אבל גם כל אחד הוא מיוחד...אל תחשוב שאתה יותר טוב מכל אדם אחר עלי אדמות.....

EverMan

New member
אני לא מסכים איתך

הלאום היהודי התחיל להתפתח בשניה שהתחלנו לרצות עצמאות ... (הרי ההגדרה של לאום הוא "קבוצת אנשים בעלת תכנים מיוחדים הרוצים מדינה) , ז"א - כבר מהמאה ה18-19 שהתנועה הציונית החלה לקום - היה לאום יהודי. הוא גיבש את תרבותו ה"חדשה" בא"י.

shay or eli

New member
הגדרת הלאום

אין לאום יהודי. לאום משותף דורש טריטוריה משותפת דבר ראשון, וזאת לפני שהתקדמנו למה שכינית "תכנים מיוחדים" (מערכת מטבע, שוק מקומי וכו'). גם ראשי הציונות בזמנו הכירו באי-קיומו של הלאום היהודי ודרשו את הפיכתו של העם היהודי ל"ככל העמים", משמע ללאום. משמעותה של הפיכת היהודים ללאום היא קודם כל לתת להם טריטוריה משותפת, משמע לרכז את כל היהודים בארץ ישראל ע"י הגירה המונית (שתתאפשר רק כשהתנאים בגולה יהיו ממש בלתי נסבלים, כשהקפיטליזם יהיה במשבר אמיתי). בכדי שהלאום יהיה יהודי, שהמדינה תהיה יהודית, לא ניתן לשלב את הערבים הפלשתינאים בחברה. בכדי ליצור לאום יהודי ולא לאום כלאיים יש לטרנספר את התושבים המקומיים מאדמתם, מה שנעשה בנאכבה של 48' שמכונה בפי הציונים "מלחמת העצמאות". מהערבים אשר נותרו בשטח ישראל נמנעת השתלבות בחברה אשר תפגע בצורך להקים לאום יהודי, תפגע ב"אופייה היהודי של מדינת ישראל", ע"י אפלייה, הרס בתים, אי חיבור לתשתיות, דיכוי כוחני של הפגנות ובימיה הראשונים של המדינה אף משטר צבאי. אך למרות נסיונותיה של הציונות, אין לאום יהודי. לא כל היהודים בא"י קודם כל, ויש שוני רב בין יהודים פה ליהודים בארה"ב ליהודים באירופה ליהודים ברוסיה. היהודים בישראל הם חלק מהלאום הישראלי. אנו קבוצת מהגרים אשר מדכאת במשטר אפרטהייד את הערבים שהם חלק מן הלאום הישראלי ומונעים שיבה לפליטים של מלחמת 48' (זכות הומאנית בסיסית לכל פליט, והלא השלטונות הציוניים כל כך מתגאים בהומאניות שלהם) בטענות הגזעניות של "שמירה על רוב יהודי". הדרך היחידה בה יהפכו היהודים ללאום היא הדרך עקובת הדם של הטרנספר. לא פלא שהרעיון נהיה יותר ויותר מקובל בקרב הציונים. ושלאף אחד לא יהיו את האשליות של רחבעם זאבי, לא יהיה שום טרנספר מרצון אלא רק בכח, כמו בנאכבת 48'. האלטרנטיבה היחידה לשיתוף, לאחווה ולאחדות פועלים היא הפרדה גזענית של מעמד הפועלים ע"י מערכת ההסתה של המעמד השליט וטרנספר עקוב מדם של האוכלוסייה הערבית. אין ציונות הומאנית, הבחירה היא בין גזענות וניצול לבין שיוויון ושיתוף.

idoz

New member
אתה מזדהה איתם יותר מאשר איתנו?

אין לאום יהודי. היהודים שייכים ללאום העברי. לא ניתן לשלב את הערבים הפלשתינאים בחברה. את הערבים הישראלים כן ניתן לשלב (יש שופטים ערבים), את הפלסטינים לא צריך לשלב. אנו קבוצת מהגרים אשר מדכאת במשטר אפרטהייד את הערבים שהם חלק מן הלאום הישראלי לא היה מזיק לך לדעת משהו נכון על משטר האפרטהייד. בארץ לערבים מותר לגור איפה שהם רוצים, בדרא"פ לא היה מותר. בארץ מותר להם להסתובב ברחובות. בארץ הם יכולים לעבוד במשרות של מעמד הביניים לא כמו בדרא"פ והכי חשוב, מותר להם להתחתן עם יהודיות. שים לב, שברגע שנפל משטר האפטרהייד הפשע החל לגאות בדרא"פ עד לרמה בלתי-נסבלת. שיבה לפליטים של מלחמת 48' (זכות הומאנית בסיסית לכל פליט, והלא השלטונות הציוניים כל כך מתגאים בהומאניות שלהם) בטענות הגזעניות של "שמירה על רוב יהודי". הידעת? אם תושבי מחנות הפליטים יהגרו לישראל רמת החיים תדרדר כאן בצורה מחרידה? במגילת העצמאות נאמר מפורשות כי כאן מוקמת מדינת ישראל, מדינת היהודים (לא והמוסלמים). לאחווה ולאחדות פועלים היא הפרדה גזענית של מעמד הפועלים ע"י מערכת ההסתה של המעמד השליט וטרנספר עקוב מדם של האוכלוסייה הערבית שאני אבין אותך נכון, אתה אומר שהפרדה גזעית של מעמד הפועלים וטרנספר יביאו לשיווין ושיתוף?!

krin88

New member
גם כתוב במגילת העצמאות שמדינת

ישראל תיהיה מדינה דמוקרטית ללא הבדלי דת גזע ומין..... אז מה??? המגילה הזאת כבר מכוסה בסימנים כחולים ממספר הפעמים שהיא סותרת את עצמה!

idoz

New member
הקטע הזה

שבישראל לא יהיו הבדלי דעת וגזע היה בעיקרון בשביל להיראות טוב
.

krin88

New member
אפשר להגיד שישראל משתמשת

הרבה בשיטה של "להראות טוב"..... אפילו המון

למעלה