יהודים טובים, עזרו לי נא

יהודים טובים, עזרו לי נא

בפורום השכן המליצו לי לבוא לפה עם צרות כמו שלי, אז באתי. חברה טובה ביקה ממני לפתוח לה, ורצתה לדעת מה יקרה בנישואין שלה, כתלמיד ממושמע אמרתי לה "בואי נגביל את זה לחצי השנה הקרובה", ואף הרחבתי ופתחתי מה שגידי גלבוע קורה לו "הפתיחה הקלטית המורחבת", היינו שלושה קלפים במקום אחד במקומות של קלפי העתיד (יענו קלף אחד לכל חודש). למעט העניין הלא-כל כך סימפטי של קלף המגדל כקלף סיכום - מה שלא משאיר הרבה מקום לאופטימיות, היה לי ממש קשה למצוא את ה"סיפור" בקלפים, כלומר את האינטראקציה ביניהם. אנא פרשנו, ואם אפשר - כשאתם מדברים על תופעה או תחזית, כתבו בסוגריים את הקלפים עליהם אתם מדברים. הפריסה - הרי לי לפניכם (טמבל טמבל אבל קלטו את השימוש באמצעי-המחשה)

גב

New member
היי קפווצינו ../images/Emo24.gif

אתה יכול לכתוב איך אתה רואה את הפרישה? (מעניין)

כמו שאמרתי - די הסתבכתי איתה

ומכיוון שלא ידעתי על חוק ה"עשר בום", אולי זה הזמן לוותר קצת? הרי כולה הרחבתי את כלפי העתיד בקלטית, לא משהו אקסטרה-אורדינר. מה את חושבת, גב? מה אומרים הקלפים?

גב

New member
היי שם קפווצינו ../images/Emo8.gif

האמת, אני לא אוהבת את הפרישות האלה שמפרטות מה יהיה כל חודש... אבל בוא ננסה... (ואולי אחרים יצטרפו). קודם כל תתאר למה היא שואלת לגבי הנישואין? יש בעיות, אין בעיות? מה הרקע? (חשוב כדי להבין יותר את הקלפים, וגם הודעת המנהלות למעלה עוזרות...אגב עשר "בום"
) ואני מתעקשת..ותסלח לי..אבל אני גם רוצה לשמוע מה, לפחות בערך, דעתך על הפרישה. למה שלא תנסה?

אם את מבקשת כל כך יפה...

אוקיי. אזככה: הרקע הכללי הוא לא ממש מצוין. למעשה היא לא שאלה "מה יהיה במערכת הנישואים שלי" אלא "האם יקרה משהו רע, האם אני ו-X נתגרש". . כשפתחתי, האמת, די התחרדתי בגלל קלף המגדל, שאפילו מי שלא קרא ספרון אחד בחיים שלו מבין שזה לא ממש קלף אופטימי בטירוף. אז אמרתי לה, שהפוטנציאל של העניין הוא בהחלט לא חיובי, וכדאי שהיא תעשה משהו. את קלפי הייעוץ פירשתי כך: עדיף לה להשקיע במערכת היחסים ולא להסתכל על תמורה מיידית (2 מטות) ובטח שבטח לא להיות פאסיבית ולחכות שהבומבה תבוא (2 חרבות). אמרתי כי הסביבה הקרובה שלה (עמדה שתמיד קשה לי לפרש - בעלה? אמא'שלה? אבא'לה? זה כללי מידי) רואה בהחלט פרידה או נטישה, והיא עצמה דווקא חוששת מלהיתקע במצב מסוים (4 מטבעות) ומתלבטת קשות בין הרגש לשכל (האוהבים). את ההווה תיארתי כמצב יציב אבל שהשליטה בו היא לא שלה, יחד עם נינוחות מסויימת, סטטיות שמכניסה אותה ל"תרדמה" בקטע של הלהתמודד עם הבעיות. את קלפי העתיד שפוט לא הצלחתי לקרוא - לא יכולתי לחבר מהם סיפור הגיוני (מערכת יחסים מבוססת שאחריה מאבק ושברון לב אבל בעתיד היותר רחוק ביסוס, לקיחת אחריות שתוביל לסקס מטורף - לא נראה לי). זה החלק שהיה לי הכי קשה וגם - משהו שאת טובה בו - הקישורים בין הקלפים (שאמנם התחלתי היום לשים לב אליהם, אבל בכל זאת). עכשיו תורך.

גב

New member
ok קפו (אה, וצינו)....../images/Emo98.gif

דבר ראשון, מה זו השאלה הזאת? אם יקרה לה משהו רע? אני לא מומחית באיך לשאול את השאלות, אבל שאלות שמראש הן כן/לא, הגיוני שלא יתנו הרבה (גם אם תקרא בקלפים לגביהם, מה הם יתנו בסופו של דבר לשואל...אם השואל צריך תשובה מוגמרת שיחזור בתשובה!). אבל בכל זאת: אהבתי את הפירוש שלך לקלפי הייעוץ. שים לב שהשמש שמראה על מצב שבו היא כמו ילדה קטנה שנותנת לאחרים להזיז את הדברים ולא פועלת בעצמה, מחזקת את שאמרת על קלפי הייעוץ. ברור שהיא נמצאת בהתלבטות כפי שאמרת (קלף האוהבים - לאו דווקא תמיד בין רגש לשכל. במקרה הזה היא חוששת שבחירתה תיעשה ממניעים של ביטחון חומרי - 4 מטבעות). קלף הסביבה - בפריסות לגבי בני זוג אני בד"כ רואה את הקלף כאיך שבן הזוג רואה את המצב (כקונטרה לקלף 7 -איך שהיא רואה את המצב). במקרים אחרים אפשר לראות בו את מה שהסביבה משדרת כלפי, מה שהיא קולטת מהסביבה, או בבנאלי: איך שהסביבה המיידית או הקרובה (שקשורה איכשהו לשאלה) מתייחסת לכל העניין. במקרה הזה נראה שהיא מרגישה שמפנים לה עורף (8 גביעים). כפי שאמרתי לך את ריבוי קלפי העתיד אני לא אוהבת. רק שמתי לב לשמש, שאם היא תשב בחיבוק ידיים ולא תבקש עזרה (למשל מהסביבה הקרובה - 8 גביעים, וגם לפי קלפי הייעוץ), ותיאבק על הנישואין, היא תעבור משבר וכאב שנובעים פשוט מכך שלא חלקה את הכאב (במובן שלא ביקשה עזרה ושלא דיברה על כך עם בן זוגה). בשורת קלפי העתיד שלמעלה, מה ששמתי לב הוא שיש את המלך, המלכה, את המכשף ביניהם, אך המלכה מפנה את הגב לכל ההתרחשות...יותר מכך, קטונתי. והמגדל - האמת שבמבט ראשון, יחד עם השאלה האם יהיה רע, רציתי לכתוב לך שקלף המגדל קורא לך "לחרב" את הפרישה ולפרוש מחדש עם שאלה חדשה פרישה העונה לחוקי "עשר בום". אבל במבט שני הקלף מתאים לשאר הקלפים שקוראים לה לקום ולעשות משהו לפני שהכל יתמוטט עליה בבום. המצב קורא לשינוי מהיסוד, ואם היא תתחיל לפעול כבר עכשיו ולא לחכות שהכל יפול משמים (היא שוקלת חזרה בתשובה? סתם בדיחה..), היא תוכל להביא לשינוי המבורך גם ללא פרידה כואבת. אבל בכל זאת...אולי תפרשו מחדש (בקש שיעזרו לך לנסח שאלה מתאימה כאן בפורום). הרי אני הירקרקה
קטונתי...

סחתיין ותודה, ובעיקר - קדימה המהפכה

אהבתי את מה שכתבת ואת דרך ההסבר אהבתי יותר את ה"מוות לספר הלבן" ושימת הזין-בנושא של פירוש ועזרה בפריסה שמעל עשרה קלפים, רחנא ליצלן טפו טפו טפו. כולה פעם אחת ביקשתי, ואני קצת תמה על היקיות של החברים פה. אממה אני מבטיח להיות ילד טוב ובפעם הבאה - לא יותר מעשרה קלפים. נשבע.

צ ל י ל 8

New member
אני חושבת שגב עשתה פרשנות

מאוד יפה
לדעתי יש רק להוסיף שהבחורה כבר איבדה כל שליטה על המתרחש, וכמו שגב כתבה, אם היא לא תזדרז להתאפס, צפוי לה אכן המגדל.

צ ל י ל 8

New member
שלום קפוצינו ../images/Emo96.gif

אנו לא מפרשים במסגרת הפורום פריסות שהן מעל ל-10 קלפים. אנא עשי פריסה קלטית רגילה ונעזור לך.

batgalim

New member
ערב טוב קפוצ'ינו ../images/Emo96.gif

קיבלתי את המסר שלך. תודה על המחמאות. כאחת המפרשות הקבועות של הפורום, אינני יכולה או רוצה לעבור על הוראות המנהלת
, ובכל אופן - זה יהיה ממש לא פייר לשאר השואלים אם נפרש עבורך פריסה מרובת קלפים ולשאר נשיב בשלילה...
אנא, עשה כפי שצליל
ביקשה ופרוס פריסה נוספת בת עד 10 קלפים, ואשמח לפרש אותה עבורך + הסברים בגוף הסרט...

למעלה