יהודים, תעזרו, אין לו כסף לאייפון
לצפייה בתכנים נוספים היכנסו לאתר ערוץ 7 בעברית:https://www.inn.co.il/
youtube.com
פעם לקחו אותו לחקירה במשטרה. השוטרים שאלו אם יש לו טלפון כזה כדי להתגונן מפני תקיפות סייבר של האקרים.
כנראה שטלפונים, ככל שיש להם פחות אופציות, ככה הם פחות מחוברים לעולם, ויש נקודות כניסה מעטות יותר וככה יותר קשה לפרוץ אליהם ולהתעסק איתם.
אבל זאת הייתה השערה שלהם, לא בהכרח האמת ולמה יש לו טלפון כזה.
בכל מקרה, גם אם מתישהו ירצה להשתדרג, זאת טעות להמליץ לו על אייפון. פעם הם היו הטלפונים הכי טובים בעולם אבל היום כבר לא.
כשהייתי ילד, במשך שנים ההורים לא הסכימו לקנות לי טלפון בגלל אמונה שלהם שעדיין לא נכון שיהיה לי טלפון. במשך שנים הם אמרו לי "לא", והייתי אחד הילדים היחידים בכיתה שלי בבית-ספר היסודי שלא היה להם טלפון. זאת גם הייתה אחת הפעמים היחידות ששמעתי מהם "לא" בחיים שלי.
בסוף הם קנו לי טלפון ב-2010, כשהייתי בן 12 (באמת הגיע הזמן

). חודש אחרי שעליתי לכיתה ז' קיבלתי את האייפון 4, שבדיוק יצא, בגירסה שלו עם הכי הרבה מקום אחסון, 32 ג'יגה בייט. הטלפון הכי טוב בעולם באותו הזמן. גם עלה בהתאם. עלה בין 4,000 שקל ל-5,000 שקל בערך. ממרחק השנים קשה לזכור.
מהילד המסכן, אחד היחידים ביסודי, ואז אחד היחידים בחודש הראשון בכיתה ז', שאין לו טלפון, ועוד יותר גרוע מזה, גם היחיד שאין לו בגלל חינוך של ההורים ולא בגלל שאין כסף, הפכתי להיות הילד היחיד בכיתה עם הטלפון הכי טוב בעולם באותו זמן, וכולם קינאו בי, כי עד שכבר קיבלתי, קיבלתי כמו מה שאני רגיל לקבל כל החיים שלי-את הכי טוב שיש.
זה גם היה האייפון האחרון שסטיב ג'ובס עבד עליו באופן אישי נדמה לי.
האייפונים המשיכו להיות הטלפונים הכי טובים בעולם למשך עוד תקופה קצרה, אבל הטלפון האחרון הכי טוב בעולם מבית אפל היה האייפון 6, ואז זהו.
את הטלפון הבא שלי קנו לי אחרי 5 שנים ב-2015 בגיל 17, זה כבר היה גלקסי של סמסונג, שאלו הטלפונים הכי טובים בעולם מאז ועד היום, מאז שאפל התחילה לפשל עם האייפון 7 ואילך.
זה היה הגלקסי 5E, הטלפון הכי טוב בעולם באותו הזמן (נו, אלא מה?), שמשום מה הגיע עם אחסון של רק 16 ג'יגה בייט, אבל זה בסדר כי פשוט שמנו גם כרטיס זיכרון עם עוד 64 ג'יגה בייט מה שהביא את הטלפון ל-82 ג'יגה בייט שטח אחסון. ממרחק השנים לא זוכר כמה הטלפון עלה, אבל בטח משהו כמו 4,000 שקל.
אחרי עוד 5 שנים ב-2020 וכשהייתי בן 22 קנו לי כבר את הנוכחי שלי, את הגלקסי S20 פלוס 5G. עלה לא קצת אבל גם לא הרבה. 3,900 שקל. הוא מגיע עם אחסון של 128 ג'יגה בייט, 256 ג'יגה בייט או 512 ג'יגה בייט.
משום מה יש לי את הגרסה של ה-128 ג'יגה בייט. ממרחק השנים, אני לא בטוח מה הטעות שקרתה. האם לא אמרתי להורים לקנות לי את זה עם הכי הרבה שטח אחסון? האם הם שכחו בחנות לבקש את זה עם הכי הרבה שטח אחסון? האם הדגמים עם היותר שטח אחסון לא הושקו בישראל? הרבה פעמים לא מושקים בישראל דגמים מטלפונים חדשים בגירסה עם הכי הרבה שטח אחסון. זה קורה הרבה עם טלפונים חדשים שמגיעים בגירסה גם של 1 טרה.
בכל מקרה, זאת לא באמת הייתה בעיה. פשוט הלכנו לחנות טלפונים של המשפחה של ההוא שרצח את התינוק וקנינו לי כרטיס זיכרון לטלפון שהוסיף עוז חצי טרה ועכשיו יש לי יותר מ-600 ג'יגה מקום, יותר מאשר של אלו עם הדגם של ה-512.
בינואר של השנה שעברה, ב-2024, כשחגגתי 26, אמא קנתה לי בהפתעה טלפון חדש, כמובן הכי טוב בעולם באותו הזמן, ב-8,000 שקל, וגם שעון יד עם מסך מגע ב-5,000 שקל, אבל מכיוון שאני לא אוהב הפתעות, ולא בחרתי אותם בעצמי, ואני די קשור אל הטלפון הנוכחי שלי ולא רוצה להיפרד ממנו לפני שבאמת יגיע הזמן, ובגלל שכבר יש לי מחשב בטלפון, אני לא צריך אחד בשעון היד, ובטח שלא רציתי להחליף את שעון היד שלי של רולקס ב-18,000 שקל בשעון יד מגע מסריח ב-5,000, פשוט סירבתי לקבל אותם, אבל זה בסדר, כי אמא פשוט לקחה אותם לעצמה, ושום נזק אמיתי לא נגרם.
מה שכן, נכון לעכשיו, כבר עברו 5 שנים מאז הטלפון האחרון שלי, ואולי באמת הגיע הזמן לטלפון חדש, ואני יודע בדיוק איזה אני רוצה.
מכיוון שלא ייקח עוד הרבה זמן עד שאתפרסם בכל העולם בגלל חוכמתי האדירה שאיננה נגמרת לעולם ושגודלה כגודלם של גרמי השמיים, ושאף מתעלה על חוכמתם של לאונרדו דה וינצ'י וארכימדס, ובגלל כישרונותיי שאין כמותם ואין דומים להם לא בעולם ולא בהיסטוריה, דגש מיוחד אני מתכוון לשים בטלפון הבא שלי, על האבטחה שלו (בגלל שמן הסתם הבן-אדם הכי חכם ומוכשר בהיסטוריה מן הסתם יהיה מטרה לכל מיני גורמים עוינים וניסיונות פריצה), ולכן אני רוצה ומתכוון, לפחות נכון לעכשיו, שהטלפון הבא שלי יהיה הטלפון הבטוח והמאובטח בעולם.
שמו? ה-librem 5. משום מה רק 32 ג'יגה בייט מובנים, יכול להיות בגלל שהוא כל-כך מאובטח וכל זה, אבל זה בסדר, כי כרטיס הזיכרון מוסיף, תלוי בכרטיס הזיכרון, עד 2 טרה בייט (וברור שאלך על ה-2 טרה בייט).
הטלפון הזה, אם אלך על זה, ונכון לכרגע נראה לי שאלך על זה, עולה משום מה רק 3,000 שקל (היה אפשר לחשוב יותר), אבל הוא הרי יעלה עוד יותר אחרי כל האופציות, ואני כמובן רוצה את האופציות.
גם המחשב הבא שלי, אני מתכוון שיהיה הבטוח והמאובטח בעולם, והוא מיוצר על-ידי אותה חברה שמייצרת את הטלפונים הכי בטוחים ומאובטחים בעולם (הגיוני).
בכל מקרה, בנוגע לרמי לוי, אם מתישהו יחליט להשתדרג, ואילו היה בן-אדם רגיל, הייתי פשוט ממליץ לו על הגלקסי הכי חדש ומתקדם בשוק, שהם כמובן באופן מסורתי הטלפונים הכי טובים ומתקדמים בשוק בכלל.
אבל מכיוון שמדובר באיש עסקים רב חשיבות ורם דרג, ואף מיליארדר, ספציפית בשבילו, הייתי ממליץ לו על מה שאני מתכוון, sooner than later, שיהיה הטלפון הבא שלי עצמי-ה-librem 5.
כי מה זאת אומרת לוותר על איכות בשביל בטיחות? צריך ללכת על שניהם, וזה מה שהחברה הזאת מציעה.
את הבטיחות הכי מתקדמת שיש בטלפונים, עם האיכות וההנאה של הטלפונים הכי מתקדמים מבחינה טכנולוגית.