צב ללא בית
New member
|
הבדיחות המוכרות, הדמויות הנוסטלגיות, יהודי, נוצרי וערבי עלו למטוס... אוי, הנוסטלגיה, החלטתי לתת קצת פייט ולהעלות את הבדיחות לסיפור רציני, הפרקים הבאים מוכנים, ואעלה אחרי איזו תגובה או שתיים את הפרקים הנותרים
פרולוג
המטוס פתח את דלתותיו והנוסעים זרמו פנימה, נכנס אדם בעל גובה עצום, שער שחור קוצני, גופייה אדומה, הוא התיישב בספסל הראשון, הדיילת הכניסה את הנוסע הבא, בעצם, את הנוסעים.
"מי אתם?" שאלה הדיילת.
"אנחנו היהודי הערבי והנוצרי" חיוך הופיע על פני הדיילת.
"כן, אבל מה השם שלכם?" נוסעים החלו לזמזם באי נוחות ליד דלת המטוס.
"שמי הוא 'הנוצרי'" אמר אדם בעל חזות הולנדית, בלונדיני ועונד שרשרת משובצת בצלב אדום.
"שמי הוא 'הערבי'" אמר אדם בעל חזות מזרחים מובהקת וחובש כאפייה ארוכה.
"ושמי הוא, כמו שאת מבינה כבר, 'היהודי'" הושיט היהודי את ידו ללחיצה, והחזיר אותה מיד, נזכרה שמי שעומד מולו היא אישה נחמדה שלא מבינה מה שלושת האנשים רוצים מחייה.
"רגע, מה הם השמות שלכם?" שאלה הדיילת המבולבלת?
"מממ, אני לא מבין, פעם שמעת בדיחה על יהודי ערבי ונוצרי שעלו לרכבת?" שאל היהודי.
"בוודאי ששמעתי!" אמרה הדיילת, ששמחה להבין משהו מהשיחה המטורללת הזאת.
"פעם שאלת את עצמך איך קוראים ליהודי מהבדיחה?" שאל הנוצרי בחיוך.
"לא" אמרה הדיילת.
"נו, אז אני אגלה לך- ליהודי מהבדיחות קוראים 'היהודי', לנוצרי 'הנוצרי' ולערבי קוראים באמת אחמד, אבל בשביל להשתלב הוא שינה את השם שלו ל'הערבי', כמובן שהשינוי הוא לפי חוק, שלא תכניסי אותנו לבעיות עם מס ההכנסה, כבר סיפרו את הבדיחה הזאת" היהודי אמר בלחץ לדיילת.
"רגע, אתם אלה מהבדיחה?" שאלה הדיילת המפוחדת.
"בוודאי! ואם את תמשיכי לעקב אותנו עוד, לא נספיק להדביק את הקצב ולספק לסופר בדיחות חדשות, זה יהרוס לו את התקציב! את בוודאי לא רוצה להרוס לו את התקציב, הוא כל כך יתעצבן שהוא יסלק אותך מהסיפור!" הערבי נדלק והתעצבן.
"אותי? סליחה? אותי לא מסלקים! אני רוצה לדעת מה השמות שלכם", לפתע נקראה הדיילת לתא ה
"ידעתי שהסופר יעיף אותה" מלמל הערבי והתיישב ליד החלון..