יהוד הגליל - קיום או אבדון

מצב
הנושא נעול.

גלילית

New member
נצרת

כואב לשמוע על מה שמתרחש עכשיו בנצרת. כואב שצעירים יהודיים נטלו חלק בהסלמה הקשה שם. גם לי, בת נצרת עלית,קשה היה להתמודד עם המציאות החדשה ביחסי ערבים-יהודים. אבל אני בטוחה שהפתרון אינו מצוי באלימות נגדית. ההידרדרות הזו מאוד מדאיגה.

ms2001

New member
נמשיך לחיות ביחד

למרות כל הארועים והחללים שנפלו בכפרי הגליל והמשולש ובעיר הערבית הכי גדולה נצרת,אנו נמשיך לחיות יחד כי היו לנו מצבים יותר קשים בשנות הששים,השבעים והשמונים ועברנו אותה אנחנו כערבים ואתם היהודים בהצלחה . אני מסכים איתך שאין למישהו משני העמים החיים בארץ הזאת כל אינטרס שלא נחיה ביחד ובשלום למרות כל הכאב ולמרות החללים שנפלו למען מסגד אלאקצא . אין לנו מנוס אלא להמשיך ולחיות יחד בגליל במשולש ובנגב ובכל מקום בארץ ולדעתי זה לא משנה בין ייהוד הגליל או השמירה על הסטטוס קוו שם . מצאו חן בעיניי דבריך שנאמרו בצורה תרבותית ויפה שאין דומה לה בכל הפורום הזה , שמשאירה תקווה לחיות בשלום כי אף אחד לא מעוניין בהסלמה בארץ או באזור למרות כל הכאב והצער הרב בקרב ערביי ישראל כתוצאה ממדיניות המשטרה כלפינו.

רונתלה

New member
התייחסות לתגבתו של ms2001

אינני מקבלת התנהגות אלימה לא מצד הערבים ולא מכוון היהודים, בני תרבות אנחנו וגדולתו של האדם להתאפק ברגעיו הקשים. אינני מבחינה בין דם יהודי לדם ערבי (מוסלמי או נוצרי)דם הוא דם!, כאבה של אם ערביה לאם יהודיה אינו שונה באובדן. אין שם הצדקה לזרוק אבנים ``בלוקים`` וחפצים מסוכנים אחרים על רכבים החוצים את הכבישים ברחבי הארץ ובפרט בצפונה, על מנת לפגוע ולגרום לפציעה ואף למוות. שום סיבה שבעולם לא מצדיקה התנהגות אלימה שכזו. אינני פוסלת הפגנות אידיאולוגיות וישנם דרכים רבות לקיימן, אך האלימות הפושעת הזו פסולה בעיקרה.

אלימות

למה, מה רע במעט אלימות ? הרי בשורה התחתונה, חוץ מהמשפחות של אלו שנפגעים בצורה קשה, אף אחד לא ממש ממש יזכור מה קרה כאן... ובלי האלימות, אף אחד לא היה מתייחס למה שקורה, לא ? זה הרי המזה``ת.... כאן אין הפגנות שבת, או הפגנות שקטות... וגם אם יש פה ושם, כמו הנכים בישראל, אז לא מתייחסים אליך במשך הרבה הרבה זמן... אלימות זו דרך מצויינת לקדם אינטרסים, אם אתה מוכן לשלם בדם...

2001 אתה מתנדנד

קראתי כמה ממכתביך, ונוכחתי שאתה מתנדנד בין גישה שקטה והגיונית לבין התפרצויות זעם שגורמות לך להאשים ולתקוף. המצב לא פשוט אבל אם תתנתק ריגשית עד כמה שאפשר ולא תיגרר אחרי פרובוקציות, יהיה לך קל יותר. גם אני מאד מאד כועסת, אבל אני כועסת על כל חמומי המוח, על כל המתלהמים וה``גיבורים`` ועל הטיפשים שבשני העמים. אני פוחדת יותר ממך, הרבה יותר ממך, שמישהו יפגע במסגד אל-אקצה. בכלל מלחמות הן הדבר הטיפשי ביותר מאז שנברא האדם, אבל מה לעשות שלא כולם חכמים, ראה סיפרה של ברברה טוכמן ``מצעד האיוולת``. לכמה ממנהיגנו ומנהיגי ערב יש כנראה אינטליגנציה של ערפד.

yrubinek

New member
הגליל

יש לקחת בחשבון שתוך 20 שנה הערבים בעקבות התרבותם הטבעית יהיו רוב בגליל ויהוו איום על החלק הצפוני של מדינת ישראל. לא מן החלום שבעתיד ירצו לצרפם כרצף טריטוריאלי לשלטון הרשות הפלסטינאית. כל יפי הנפש משלום עכשיו ומה מר``צ החיים ברובם בצפון תל אביב לא ערים למצב,נשאלת השאלה האם אותם יפי הנפש הם בהתנהגותם אותם יהודים ערב השואה באירופה שחשבו שהכל יהיה בסדר והובלו בסופו של דבר לשחיטה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה