יהונת שלי

z u z u1

New member
היי דורון

תודה על הברכה וסליחה על האיחור בתגובה. אני מקוה שיצא לי יותר להכנס לצ'ט הנחמד והמשפחתי. שוב תודה תרזה

z u z u1

New member
יהונת שלי

שלום שמי תרזה ואני חברה של מירי.שמעתי עליכם הרבה ואני רוצה להצטרף. יש לי ולבעלי דודו חמישה ילדים. בת בכורה, תאומים שאחד מהם הוא יהונתן ועוד שתי בנות. יהונתן יהיה בן עשר ביום שלישי. יהונתן נולד פג ובריא. לצערי היתה פשלה רצינית והוא היום נכה רב תחומי (פגור, שיתוק מוחין, לקות בראיה, אפילפסי, היפר ואני מניחה ששכחתי עוד משהוא בדרך...מעניין למה..). הוא ילד מקסים, מדהים וולנטינו קטן. יהיה מצחיק אולי ,אבל זה ממש נכון הוא ילד מאוד פיקח, לא פעם אחיו רוצה ללמוד ממנו את התיחמונים. יהונתן גדל והיום הוא מפותח פיזית מאוד. הוא התפתח כבן חמש-עשרה. הוא מאונן, אני לא מרשה לו להוריד תחתונים בבית. אך הוא עושה זאת לעיתים מתוך הנאה ולעיתים מתוך רצון להתגרות בנו. אחותו הקטנה - בת שש, צועקת לא פעם איכס תסתלק, אתה דוחה. אני יכולה להבין אותה ומדברת איתה על כך. אך אני זקוקה לכמה עצות וכווני דרך בתגובות שלי ובהכוונת בני הבית איך להתנהג עם ילד מאונן - ליד אחות מתבגרת, וליד הקטנה ממנו. תודה מראש אם כתבתי מבולבל הרי זה משום שכרגע אני כזו ולי זו הפעם הראשונה בפורום - תודה למירי על כך תרזה

מיריאל1

New member
לתרזה היקרה שלי../images/Emo24.gif

לתרזה שלי מתגעגעת אליך, יופי שהצטרפת שלך מירי

היי תרזה

ברוכה הבאה לפורום שלנו. מירי סיפרה לי עליך ושמחה שהצטרפת. לגבי יהונתן הגברבר הצעיר, איך מתבטא אצלו השיתוק מוחין? לפי מה שסיפרת אני רואה שבידיים הוא משתמש לא רע
. האם יש איזושהי בעייה בגפיים התחתונות? בכל אופן- לשאלתך אין לי מושג מהי רמת ההבנה של יהונתן כי לא ציינת זאת. לדעתי אין שום דבר רע באוננות כל זמן שהיא לא כפייתית, וגם אז אי אפשר לשלול מבן אדם את הזכות להגיע לפורקן, אלא רק לנסות לדכא את היצר לעשות זאת בפומבי.לגבי יהונתן, הוא עדיין צעיר והוא מגלה את גופו כמו כל בן אדם נורמלי אחר ואי אפשר למנוע את זה ממנו. הבעייה היא שקשה יותר להסביר ליהונתן שעדיף לו שיעשה זאת בפרטיות בחדרו ולא לפני כל העולם, ולכן קודם כל צריך להתייעץ עם הצוות הבית ספרי שאני מניחה שנתקל בתופעות אלו בביה"ס, גם מצד יהונתן וגם מצד מתבגרים אחרים. תרזה, רצוי מאוד שתפני לקבל ייעוץ גם במרכז לייעוץ מיני של משרד הרווחה ברח' קרליבך בת"א. המרכז נותן ייעוץ לאנשים בעלי פיגור שכלי. אני מצרפת קישור לאתר של משרד הרווחה לקבלת אינפורמציה על המרכז לייעוץ מיני בהצלחה, אורית

z u z u1

New member
היי אורית

היי אורית תודה על התשובה. יהונתן מתקשר מאוד יפה ויש לו זכרון כמעט אם לא פנומינלי. הוא משתמש בגפיים מצויין (למזלנו נצחנו בנושא). התיעצתי עם כמה פסיכולוגים וכמו יהודים טובים יש לי מליון עצות. לא לתת לאונן כי יש את האלמנט של חזרה מבלי להפסיק, חשבתי אפילו אולי באמבטיה, גם זה לא טוב. הבעיה העיקרית שלי היא מה עושים עם הסביבה שהיא כאמור אחיותיו. המתבגרת והקטנה. הוא מאונן ויש לו איבר ממש ענק..והגדולה חשבה שאולי ניקח אותו לרופא... בכל אופן חשבתי שהתנסות של משהוא שעבר את זה יכול לעזור. אני לא שוללת חלילה את עצתךץ נכנסתי לאתר ולקחתי את הפרטים ובעזרת השם אתקשר בשבוע הבא. תודה מכל הלב תרזה

לא לתת לו לאונן?

לדכא לו את היצרים? לא לא לא..אל תעשו לו את זה אני ממש לא יודעת לומר לך באילו כלים להשתמש בכדי שיהונתן יפנים את העובדה שמותר- אבל לא בפומבי. בשביל זה יש אנשי מקצוע מנוסים ממני שמומחים בייעוץ מיני לאנשים בעלי פיגור. פסיכולוג שלא מתמחה בתחום הפיגור זה לא מספיק ולכן את עלולה לשמוע עיצות כמו 'אל תתני לו לאונן'. קשה לי להאמין שתשמעי את זה מאיש מקצוע שמטפל בבעלי פיגור. מה שכן תשמעי ותקבלי זה כלים לדרכי התמודדות עם התופעה, ותאמיני לי שיש דרכים שונות להתמודד איתה. שוב בהצלחה, אורית

z u z u1

New member
הי אורית

האמת שכולם אומרים לא לדכא את היצרים. אין כוונה כזאת, למרות שזה נשמע ואולי יוצא כך. אך איך עוזריםפ לאחים להתמודד מול זה? כתבתי את דברי לאחר יעוץ עם פסיכולוגית מקצועית. רק שלעיתים אני מעדיפה לשמוע מה אומרים אנשים שחיים את הנושא יומיום 24 שעות. תודה על התמיכה וההתיחסות תרזה

push

New member
לא ברור לי אם מי התייעצת.

אבל זה בסדר גמור לאונן.זה בסדר גמור!אין אם כך שום בעייה!! מה שכן יהונתן צריך ללמוד שמותר לאונן,זה בסדר לאונן אבל זה לא נעים לעשות את האקט הזה מול אנשים אחרים,הוא בהחלט יכול לעשות את זה לבד-בשירותים,בחדר או במקלחת.בכלל אני חושבת שייעוץ מיני יכול לעשות לו רק טוב.אני קצת סנילית בזמן האחרון ואני מניחה שגולשים אחרים יתנו לך הכוונה למקום הספציפי(אורית אולי?)אבל יש מקום נהדר בת"א(?)שמתמחה בנושא הזה.

z u z u1

New member
תודה

תודה על היעוץ. מי שיעצה לי היא פסיכולוגית מקצועית העובדת עם ילדים מפגרים. האם יש לך נסיון לגבי התמודדות האחים של..? תודה תרזה

z u z u1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gifאוריתוש

היי אורית לא יצא לי לספר לך אבל איזה יופי של רעיון להתקשר למרכז של משרד הרווחה. (בקשר ליהונתן שלי). הם ממש מקצועיים ומאוד התפלאתי שהם מלמדים את הילדים עצמם ולא מלמדים את ההורים כדי שיעשו את העבודה בעצמם. ממש הופתעתי. אני אשקר אם לא אומר שאני סקפטית אבל הם הרגיעו אותי ואני מאמינה יותר וממש רוצה לתת להם הזדמנות. אני צריכה להמתין שיתפנה מקום ואולי בשנת התקציב הבאה יגיסו עוד עובדות שפטרו ואז אוכל לקבל את הסיוע. ממש תודה תרזה

הי תרזה

אני חושבת שהגעת למקום הנכון. ההתמחות שלהם זה טיפול בבעיות כמו של יהונתן ואין לי ספק שיהיה בסדר בהצלחה, אורית

עמיקםרז

New member
לתרזה

שלום רב, קודם כל ברוכה הבאה בצל פורומנו הקט
. באשר לבעיה שאת מעלה, נראה לי שאסור בשום פנים לדכא פעולה טבעית כל כך כמו אוננות. "לא לתת לו לאונן"?! אם אמר לך את זה פסיכולוג, תמסרי לי שכדאי שיתחיל את כל לימודיו מחדש, כי נראה לי שהוא כאילו יצא ממרתפי האינקוויזיציה של ימי-הביניים. אם אמר את זה סתם מישהו, שיילך קודם כל קצת לקרוא וללמוד על הנושא. האמירה הזאת איננה נכונה לא לאדם עם פיגור וגם לא לכל אדם אחר!! נכון שצריך לנתב את האוננות למעשה פרטי מוצנע, כשהוא לבדו עם עצמו, אבל מכאן ועד לאיסור יש פער עצום. נראה לי שאת חייבת להתיעץ בהקדם עם איש מקצוע בנושא. כדי להקל עלייך וכתזכורת לשאר חברי הפורום, אני חוזר על הודעה ישנה שפרסמתי בפורום: ניתן להתקשר למרכז ההדרכה והייעוץ בתחום החברתי-מיני של האגף לטיפול באדם המפגר במשרד הרווחה לטלפונים: 6253600/1 -03, 6253608 -03, בימים ראשון ורביעי בין השעות 15:00 ל- 19:00 ובימים שני ושלישי בין השעות 10:00 ל- 14:00. כתובת: קרליבך 23, תל אביב. קיימת תחנה נוספת הפועלת במסגרת מרכז "אלומה", וזו תחנת ליעוץ משפחתי "רגילה", במסגרתה ניתן יעוץ וטיפול גם לאוכלוסיה עם פיגור שכלי ע"י אנשי מקצוע שהתמחו בכך. השרות ניתן בתשלום מסובסד. ניתן לפנות טלפונית לחנה הנמצאת ברח' בר-כוכבא בת"א - 03-6291518. ב ב ר כ ה , עמיקם

z u z u1

New member
לעמיקם

שלום עמיקם תודה על העדכון. אשתמש במידע ששלחת לי. את הדברים שקראת בנושא האוננות של יהונתן, קבלתי מפסיכולוגית מאוד מוערכת, מקצועית אשר מתעסקת עם ילדים מפגרים. אין ספק שהנושא שנוי במחלוקת אצל רבים. הבעיה מתעוררת בעיקר כאשר אין הם שומרים על הצנעה, למרות שמלמדים אותם , ויש בבית ילדים שאך עתה התחילו את בגרותם והנושא מאוד עדין. די עניין אותי איך חוו את הנושא אנשים שהם אחים של. אין לי דעה חד משמעית בנושא. אני מרשה ליהונתן לסבן את עצמו בחלק זה של הגוף, כי גם לו יש את הצורך, אך הוא יודע ומבין שהנושא עדין ולכן הוא משתמש בזה כדי להקפיץ את בני הבית אם יש לך עוד בנושא אשמח לקרוא תודה תרזה

עמיקםרז

New member
ושוב לתרזה

תרזה שלום, אני מאוד מבין את המצוקה שלך ושל בני הבית האחרים בנושא (למרות שלא חוויתי זאת בעצמי). זאת באמת בעיה. אבל באשר לזכותו של כל אדם באשר הוא, עם פיגור או ללא פיגור, לאונן - על כך כבר אין מחלוקת, למעט אוליי בקרב חוגים דתיים קיצוניים. הבעייה אינה האוננות, אלא הצנעתה. אני חושב שאת נוהגת בתבונה רבה כשאת נותנת ליהונתן לסבן את אבריו האינטימיים כשהוא במקלחת, כי זהו אחד המקומות הלגיטימיים לאוננות. אני גם חושב שבהחלט מתקבל על הדעת שיהונתן למד שזה מקפיץ את בני הבית, ולכן הוא מאונן לא רק מתוך הצורך, אלא גם כדי להשתמש בזה למשיכת תשומת לב ותגובות נסערות. את זה לגיטימי למנוע ממנו, אבל צריך להתיעץ איך עושים זאת. יתכן שיש מקום להסביר לבני הבית שתגובותיהם הנסערות, למרות שהן נזעמות, מעודדות אותו להמשיך בכך, ולכן עדיף אוליי להתאפק ולמתן התגובות, למרות הקושי, כדי שיפנים שיש דברים אחרים שאוליי מלהיבים את בני הבית יותר מאשר לאונן בנוכחותם. לעומת זאת התלהבות רבה מדברים חיוביים שיהונתן עושה אוליי עשוייה להסיט אותו לאמצעים אחרים, חיוביים יותר, כדי למשוך תשומת לב. אני יודע שקל להציע וליעץ, והרבה יותר קשה ליישם, ולכן אני מבקש את סליחתך אם הגזמתי... ב ב ר כ ה , עמיקם

z u z u1

New member
שלום עמיקם

תודה על התיחסותך. ולעצם העניין, לא הגזמת, יש טעם בדברים הם רק חדדו לי את הנקודות בהן אני מתלבטת. העניין הוא לא אם יהונתן יאונן או לא, העניין הוא אם כן איך מבלי לפגוע באחיו, איך מבלי שיהפוך את העניין לאיזה אמצעי סחיטה לתשומת לב או להקפצתה של בני הבית. אני מדברת עם ילדי בלי סוף גם על הנושא. יש לו אח תאום שהתפתחותו הפיזית היא נורמאלית והתפתחותו הפיזית של יהונתן די הלחיצה אותו אז תוך כדי ביקור אצל רופאת המשפחה דברנו על הנושא והיא הרגיעה אותו. שמעתי את הסיוט שמשפחות עברו ואני רואה שזה אצלי בפתח ולכן אני מנסה להערך. אין ספק שאני לחוצה ולכן זה נשמע נורא. התקשרתי למרכז במשרד הרווחה, כפי שאורית יעצה לי ונראה אני צריכה להיות בהמתנה, אין מטפלות בשל הקיצוצים ויתכן שישרינו שוב בשנת הכספים החדשה , ינואר 2005, יש להם מטפלות אשר המומחיות שלהן היא ללמד ילדים מפגרים בכל הרמות איך להתנהג בצנעה בנושא זה. על כך אני צריכה להודות לאורית ולהמתין בסבלנות. אל לך להתנצל, תודה על השיתוף. תרזה

עמיקםרז

New member
כתובת נוספת ליעוץ

שלום תרזה, כפי כתבתי בהודעה קודמת, בזמנו קיבלתי ממי שהייתה ראש המחלקה לעבודה סוציאלית באקים, עו"ס כרמל סטינגר, כתובת נוספת שאפשר לקבל בה ייעוץ בתחום החברתי-מיני. אם קשה להתקבל במרכז של משרד הרווחה, אולי כדאי לנסות גם שם. להלן שוב הפרטים: קיימת תחנה נוספת הפועלת במסגרת מרכז "אלומה", וזו תחנת ליעוץ משפחתי "רגילה", במסגרתה ניתן יעוץ וטיפול גם לאוכלוסיה עם פיגור שכלי ע"י אנשי מקצוע שהתמחו בכך. השרות ניתן בתשלום מסובסד. ניתן לפנות טלפונית לחנה הנמצאת ברח' בר-כוכבא בת"א - 03-6291518. ב ב ר כ ה , עמיקם

z u z u1

New member
לסיגל החביבה

היי סיגל מה שלומך? ואיך את מרגישה? לך יש מה להוסיף לי בנושא שמטריד אותי.אני לא נכנסת לצ'ט כי אני קצרה בזמן תודה תרזה

היי תרזה ../images/Emo24.gif

אני בסדר גמור איך את? התחלתי לעבוד בימים אילו בתור סייעת מחליפה בבית ספר של אחי לשעבר. גם לי הייתה את הבעיה הזו אצל אחי והתייעצתי עם המרכז לייעוץ מיני של משרד הרווחה בקרליבך איפה שאורית רשמה לך. ובסוף הוא למד לעשות את זה בחדר שלו ולא ליד כולם. מקווה שתוכלי להיעזר בהם ושיהיה לך בהצלחה. סיגל

למעלה