יהי זכרה ברוך

עץ שתול

New member
יהי זכרה ברוך ../images/Emo213.gif

הרבנים הכשירו אותו להתחתן בגיל 18. הם גם נתנו לו תעודת הורות פעמיים. אחת עם האקסית שעשתה בשכל וזרקה אותו לכל הרוחות, למרות השתדלותם הנמרצת ללא לאות של העסקנים והמבינים למיניהם שפעלו והפעילו לחץ להשכין שלום בין בני הזוג ולהציל משפחה בישראל. ופעם שניה עם הנישואין השניים האומללים והטראגים. הם ידעו שיש לו בעיות, הם היו מודעים להפרעות שלו, אבל היה יותר חשוב לבנות דירה בתחתונים בשליחות האל ולהפעיל את מכונת יצור הגופות, כך הוא לפחות יעשה משהו מועיל בחייו בעולם הזה והקרן תהיה שמורה לעולם הבא. עכשיו שמחה וששון, כבר היו מי שהקדימו והיו מעשרה ראשונים לקיים את מצוות החג, ויצאו להפגין ולתקוף את המשטרה הציונים חוטפי הגופות. "גיוואלד"! – רק שלא ינתחו את הגופה! שלא ינתחו את הגופה שבחייה הייתה לבשר תותחים בהתעללות אכזרית ואיומה! - ועל זה נאמר "גדול כבודה במיתתה יותר מבחייה". ועכשיו קדימה למעשי הונדליזם, יש סיבה למסיבה, הרי שם משפחתו הוא "אנשין", מהמשפחות המיוחסות והחשובות, המפוסמות והאלטיסטיות משופרא קרתא דירושלים, לא ננוח ולא נשקוט עד שהרוצח לא ישוחרר מתא המעצר ויקבל את זכויותיו הבסיסיות המעוגנות בספר החוקים של הציונים של "כבוד האדם וחרותו". ולכשתגדל האחות הניצולה יסבירו לה, כי אחותה הצעירה היתה נשמה גבוהה וקדושה שלא טעמה טעם חטא, ונשלחה לעולם הזה כדי לתקן פגם קטן מגילגולה הקודם, והיום משכנה כבוד במקום גבוה בגן עדן ועטרה בראשה ונהנת מזיו השכינה הקדושה. ואבא שלה - איך לא זכה שנתגלגלה לידיו זכות גדולה זו להיטיב עם אותה נשמה טהורה והביא לתיקונה השלם, ובודאי שזכות זו תעמוד לו לעולמים. ואת העננה הכבדה שתרחף מעליו בכל ימיו, יסבירו כמובן בכך שהוא פשוט אדם מסכן, נפש נקי וצדיק, זך מכל רבב, ושרשויות החוק במדינה סתם נטפלו אליו והדביקו עליו עלילות רעות ושפלות בגלל היותו חרדי!

Riki991

New member
ניכרת התאמצותך.

היה ראוי להוסיף: ``כל קשר בין הדברים הכתובים למציאות הינו מקרי ועל דעת הקורא בלבד``.

עץ שתול

New member
אני מכיר את הסיפור מקרוב

ובקי בהשתלשלות הענינים. אם היה לי ענין להשמיץ גם הייתי מעלה את שמות הרבנים והעסקנים שהיו מעורבים בסיפור הזה. אני שונא אנשים שבאים לאמץ או לשלול נתונים על סמך דעות קדומות והשתייכותם המגזרית.

ריקי,יש לך טעות אחת

את פשוט שוכחת שהאנשים כאן חרדים לגמרי ואת לא יכולה לעבוד עליהם כמו על אחד שלא מגיע מתוך המגזר החרדי!אנחנו בתוכו ורואים בדיוק מה הולך!ההודעה שהוא כתב כולה אמת לאמיתה מהמציאות היום יומית! כדאי שתעברי לפורומים של חוזרים בתשובה כנראה ששם יקל עלייך למכור תותים לאנשים...

איזו הודעה יפה!

כל מילה פנינה!אחת ההודעות היותר יפות שראיתי אי פעם!תימצתת בכמה שורות את המצב העגום ששורר כאן מעבר לכביש!אגב,דבר אחד לא דייקת``הרבנים הכשירו אותו להתחתן בגיל 18`` חחח הכשירו אותו להתחתן???האם לחינוך להבאת הרבה ילדים לעולם כדי שיהיה לאלוהים עוד עבדים אתה קורא הכשרה להתחתן???

חסדין

New member
הודעה כתובה בטוב טעם

אבל... תרשו לי רגע לעשות הבחנה בין ההוקעה המוצדקת של המעשה ושל עושהו לבין אשמתה של החברה אליה משתייך המבצע... אני מצפה כאן שאנחנו, לפחות, נהיה ישרים עם עצמינו כמו שאנו מבקשים את זה מהחברה החרדית שממנה אנו באנו. המעשה הוא מעשה נואל ושפל, ללא ספק. כל בן תרבות, גם אם הוא חרדי, יוקיע את המעשה הזה. גם תורת משה (שאגב, יש בה, בין היתר, פנינים רבות בכל הנוגע להלכות של בין אדם לחבירו, שלא היו פוליטקלי קורקט בזמנים עברו, והיום העולם התרבותי מתכנס אליהן. ולא - אינני מתעלם גם מהלכות בעייתיות בהיבט המוסרי) מוקיעה בשאט נפש מעשים כאלה. על מעשה כזה, חייב המבצע עונש מוות בסקילה, על פי תורת משה. כידוע. תרשה לי להניח, עץ שתול, שגם אם האיש השפל הזה היה יציר חברה אחרת, שאיננה החברה החרדית, הוא היה מבצע, ככל הנראה, את אותו מעשה נואל. אני ממש לא חושב שהחינוך החרדי הוא זה שהוביל אותו למעשה הזה. ייתכן שהחיים שלו בחברה החרדית, יצרה סביבה וכר נוח יותר שבהם התאפשר הדבר, עקב האדרת מוסד הנישואין, בכל מחיר. אבל לא נכון להאשים את החברה החרדית במעשה הזה. ייתכן שאם הוא היה חי בסביבה אחרת, קיים סיכוי גבוה יותר שהוא לא היה נישא, וגם אם כן, ילדיו היו נלקחים מעימו בטרם היה מבצע מעשה כזה. אבל הקשר בין טענה זו לבין המציאות - קלוש ובוודאי שאיננו קשר מובהק. אני באמת חושב, ולדעתי מרבית החרדים האנוסים מסכימים איתי, שהחינוך החרדי מוביל בסך הכל לפחות אלימות מכפי שבחינוך החילוני. אבל, מאידך, ניתן לטעון, ולדעתי בסבירות שאיננה מאוד נמוכה, שאדם בעל תכונות נפש אלימות, יכול לפתח אותן ביתר קלות כשהוא משתייך למחנה החרדי. זאת עקב תרבות ההסתרה, איסור הפניה לערכאות והצבע הבהיר, יחסית, של הכתם שמוטל עליו בעת שהוא מבצע מעשי אלימות. מאידך, התמיכה והחיבוק שמקבלים אנשים מסוגו של האיש השפל הזה, מחלקים נרחבים בציבור החרדי, מעוררת חלחלה ושאט נפש. אני עדיין לא יודע כיצד יגיב המחנה שאליו משתייך האיש הזה וכיצד יגיב הציבור החרדי בכללותו במקרה הנוכחי, אבל די לנו אם נתבונן בלא מעט מקרים שהתחוללו בשנים האחרונות על ידי אנשים שהם בשר מבשרה של הציבוריות החרדית, ובחיבוק החם והעוטף שהם קיבלו ממחנם, כדי שנוכל להסיק מסקנות והשליך מהם על מקרה זה. וזה, זה פשוט מעורר גועל ודחייה. הראשונים שנפגעים מזה, הם דווקא הציבור החרדי בכללותו והפרטים שמרכיבים את הכלל הזה. התדמית של הציבור הזה הולכת ומתערערת בעיני הציבור הכללי עם כל עטיפה וחיבוק כאלה. יש לי עוד רבות מה לכתוב בעניין. בין היתר, דברים שעולים במחשבתי תוך כדי הכתיבה. אבל נשאיר משהו למועד אחר (אולי לשולחן שבת בפורום כאן?). היו שלום חברים וחברות יקרים. אוהב אתכם! שבת שלום

עץ שתול

New member
חסידין יקירי

אין כאן פרשנות או ניתוח סוציאלי, בסך הכל הבאתי ותיארתי סיפור טראגי של נשמה אומללה שכבר איננה איתנו. אין כאן הכללה, אבל יש כאן כן עשרות אנשים מעורבים שביניהם גם כאלה שכביכול מורמים מעם. ויש כאן גם הרבה דם רע, דרך חיים מעוות, הרגל שמוביל להשחתה ואבדון. אני גם התאפקתי ולא תליתי קולר מסביב לצוארו של מישהו, בסך הכל אני מצביע על אותם נקודות תורפה שיש בהם שאלה של חיים ומוות ומישהו כאן נכשל בשמירה. קיים כאן רוח גבית למעשי טרור וונדליזם, יש כאן אלימות שרווחת על קרקע פוריה בהשראת רבנים ומנהיגים. אבל הם לא יביאו לפחות לא בזמן הקרוב "עגלה ערופה" על ההסתרה והשתיקה. אבל הם כן ימשיכו להתנפל על עובדות הרווחה והמשטרה. הם ימשיכו לזעוק בגרון ניחר לומר שהוא זכאי וחף מפשע בדיוק כמו שוואלס חף מפשע. הם ימשיכו לאיים על מוסדות השילטון בדם ואש ותמרות עשן.

כן ולא

על פי התורה האדם הזה הוא שוטה גמור והוא חף מכל פשע כי הוא לא אחראי למעשיו. לעומת זאת, וכאן אני מסכימה עם מה שאתה אומר, החרב שלו אשמה גם אשמה. בעיקר בגלל שאצלנו עדיין מעדיפים, למרות ההתקדמות הרבה שנעשתה בתחום, לחפות ולהסתיר במקום לטפל.

יש גם הרבה בורות

בחברההחרדית אין אנשי מקצוע , בעיקר בתחום הנפשי, יש מעט אנשים שלמדו חינוך מיוחד באוניברסיטה ועשו רק תואר ראשון, אין פסיכולוגים, אין פסיכיאטרים, ואין גם גישה לנושאים הללו בחברה החרדית ואף אחד לאנוגע בזה על אף שיש בזה עניין רב בעולמו של כל אדם, נוסיף לזה את הרתיעה מכל איש מקצוע חילוני ובמיוחד בתחום הנפשי באדם שדעותיו ותרבותו כל כך שונים ממך, והתוצאה בורות בצד החרדי איך מטפלים באנשים עם בעיות נפשיות ובורות בצד החילוני ביחס לחרדים כאנשי מקצוע בתחומים הללו איך לטפל ואיך להתייחס לחרדים, התוצאה המרה של כל הדברים הללו היא הרצח הנורא.

גבעון 1

New member
נכון אבל

נכון אבל גם בחברה החילונית שאמונה על כל זה, יש תופעות מטורפות כאלה, למשל גולדרינג אסף, שהיה כנראב בחור שנכנס לאיזה בור חסר תחתית מבחינתו, ואף אחד לא ידע מה קורה איתו... כך שזה לא אומר לצערנו מסתובבים ברחוב כאלה פסיכים ואפילו האנשים בסביבה הקרובה לא בדיוק ודעים מה קורה איתם. לדעתי האנשין הזה חולה נפש... מי פוגע ככה בבת שלו. אז יגידו שהוא כשיר לעמוד וכ"ו. הוא הבין מה עשה... אבל הוא פסיכי, ומקומו בבית משוגעים, ... לצערנו החברה החרדית מטייחת את זה. ולמפחדת לשלוח אנשים כאלה לטיפול.. זה מי שד כזה שעלול לצאת מהבקבוק...

חסדין

New member
מניין לך פוסקת?

שעל פי התורה האדם הזה הוא שוטה גמור? אולי הקידושין שלו לא תופסים, בגלל שהוא לא היה מודע למעשה הקידושין? באם הוא היה שוחט, האם השחיטה שלו לא הייתה מקבלת הכשר בד"צ? יש מהפוסקים שהגדיר הלכתית שוטה, כמי שאינו יודע לספור כסף. נראה לך שזה היה המצב שלו? כל אדם שרוצח בדם קר אפשר להגדיר כשוטה. הגדרת שוטה לעניין הפטור מהמצוות, היא הגדרה שונה. לעניין ההסתרה והחיפוי - יכול להיות שהיא גורמת למעשים כאלה לקרות. אבל זה לא לחלוטין ברור. אני לא חושב שמר וולס או מר אנשין, לא היו מודעים לזה שיש סיכוי טוב שהם הולכים לקבל שנים רבות בכלא, בשעה שהם עשו את שעשו, למרות החיפוי וההסתרה. היה ברור הרי שדבר כזה ייצא בחוץ, וב"ה בבתי המשפט לא יושבים רבנים. מה שכן, בלי קשר לשאלה האם זה כן גורם או לא גורם, אין ספק שהתרבות הזו של החיפוי על מעשים כאלה, מעוררת דחייה, כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת. והציבור החרדי הוא המפסיד העיקרי מזה (לא שממש איכפת לו)...

לחוד

New member
ברור כדבריך

אילולי כן, לא תמצא רוצח שלפי התורה גזר דינו יהיה מוות. ובכלל אפשר לטעון על כל עבירה שעונשה מוות בעדים והתראה, שאם אותו אדם עבר ועשאה הרי הוא שוטה. שאם לא כן, לא היה עובר עליה בידיעה שיומת בגינה.

למעלה