יהי זכרו ברוך ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif
יוסי בלומשטיין (16.5) התאבד אתמול לפנות בוקר.. אני הכרתי אותו ממש טיפה..אבל הוא היה עם אחותי בשכבה לפני כמה שנים.. וזה היה ממש עצוב היום בבצפר..רוב השכבה שלי הייתה בדיכאון..
שכשהמצב במדינה (מבחינה כלכלית בטחונית וכו') בכי רע שיעור האומללות יהיה גבוה יותר? הרבה אנשים מבצעים התאבדות בגלל מצב כלכלי ותנאים הומניטריים מביישים והדברים האלו קשורים מאוד למדינה ולאחריות שלה כלפי התושבים. הנושא לא מתאים לפורום אבל אני מאוד לא מסכים עם מה שאמרת. אני כן חושב שלמדינה יש אחריות כלפי התושבים שלה לא רק מהבחינה הבטחונית - הגנתם מפני אויב אלא גם מהבחינה האנושית...
סטטיסטית, זה לא כל כך נכון אם מתסתכלים על שיעורי התאבדות בעולם, אחת המדינות בעלות מספר המתאבדים הגבוה ביותר היא פינלנד - מדינה כמעט ללא צרות כלכליות או מדיניות, ובעלת מערכת סוציאלית מפותחת. מדוע? לא יודע. אולי בגלל שחצי שנה שם אין אור שמש. http://www.aneki.com/suicide.html אני לא בטוח שיש ממש קשר בין המצב הכלכלי/בטחוני במדינות האלו, לבין שיעור ההתאבדות הגבוה.
גם שוויץ שידועה כמדינה בעלת איכות החיים הגבוהה בעולם סובלת משיעור התאבדות גבוהה למדי. מחקר שנעשה שם בקרב צעירים בני 18-30 (אלו אגב הגילאים בהם אחוז ההתאבדות הכי גבוה) בנוגע לסיבות אפשריות להתאבדות העלה תוצאות מפתיעות למדי בינהן החורף הארוך והמדכא (ימים שלמים רצופים ללא אור שמש) ואפילו (מה שגם אותי הפליא!) חוסר האטרקטיביותבמדינה. כמו שכתבתי לטורי במסר, אני גם חושב שהתאבדות היא עניין אישי הנובע מהפרעה נפשית אמנם למצוקה כלכלית או חרדה בטחונית בהחלט עשויות להיות השפעה על מצבו הנפשי של האדם. (ופה כן יש למדינה יכולת לפעול בנושא!)