"יהי זכרך אהבה" סרט על ניצול שואה מסלוניקי

Sarika

New member
"יהי זכרך אהבה" סרט על ניצול שואה מסלוניקי

בהתרגשות רבה צפיתי בסרט על עבודיה ברוך ניצול שואה מסלוניקי, הסרט שהוקרן אמש בבית ווהלין, הופק ע"י בית הספר המרכזי להוראת השואה, יד ושם והמרכז למולטימדיה, האוניברסיטה העברית בירושלים ובתמיכת קרן משפחת אדלסון. בסרט חוזר עובדיה לסלוניקי, עיר הולדתו ומספר מעט על הקהילה המופארת בת המאות שנים ועל משפחות הענפה שחייתה שם מזה דורות. בעיניים דומעות ובקול שבור מספר עובדיה את קורותיו במחנות ההשמדה. במרס 1943, בהיותו בן עשרים, גורש עובדיה ברוך עם כל משפחתו מסלוניקי לאושוויץ. עם הגיעם לאושוויץ נשלחה משפחתו הענפה לתאי הגדים, במשך חודשים ארוכים נלחם עובדיה על חייו עד לשחרורו במאי 1945 ממאוטהאוזן. במהלך שהותו באושוויץ פגש עובדיה את עליזה צרפתי, צעירה יהודייה מסלוניקי ונרקם ביניהם סיפור אהבה מיוחד ומרגש תחת תנאים בלתי אנושיים. סרט ייחודי ומרתק זה מספר את סיפור הישרדותם ואהבתם של עובדיה ועליזה באושוויץ, את פגישתם הפלאית לאחר השואה ואת הבית שהקימו יחדיו בישראל. עובדיה מספר את סיפורו גם בספר שפרסם ושמו "הו מאדרה" (הו אמא בלאדינו).

SARAH B

New member
הסרט מרגש עד לדמעות והסביר

את אשר קרה ליהודים היוונים ובניהם קהילת סלוניקי זאת התשובה למחכשי השואה ומראה את הניצחון על הגרמנים וההמשכיות

SARAH B

New member
הסרט מרגש עד לדמעות והסביר

את אשר קרה ליהודים היוונים ובניהם קהילת סלוניקי זאת התשובה למחכשי השואה ומראה את הניצחון על הגרמנים וההמשכיות

עב

New member
סלוניקי

למרות שאני לא מהתפוצה של סלוניקי ביקרתי שם וכל הזמן חשבתי על הסיפור הידוע שנמל סלוניקי שבת ממלאה ביום שבת. והנה אנו מטיילים ברחוב הראשי בשבת ורואים את חנות הספרים של מולכו (נדמה לי שזה היה השם) פתוחה. לא מצאנו את הסימנים של העבר היהודי, כאילו שהוא לא נוכח, למרות משרדי הקהילה שגם הם לא בולטים, אפילו מסתתרים. הייתי רוצה לדעת מה נותר בסלוניקי מאותה קהילה? איזה סממנים פיזיים? האם יש שילוט? שמות רחובות? משהו? תודה לכל מי שיסביר.

Sarika

New member
למרבה הצער...

לא נותר כמעט דבר מקהילת סלוניקי המפוארת, מתוך כ-50 בתי כנסת שהיו לפני השואה, נותר אחד בלבד, בית הכנסת מונסטיר, אשר שימש את הנאצים כמחסן ולאחר השואה שופץ. בית הקברות שבו נקברו מאות אלפי יהודים, נחרב ע"י הנאצים, נותרו מספר מצבות.

למעלה