יובל לחטיבת הצנחנים..מה היה לנו

ניר נגר

New member
יובל לחטיבת הצנחנים..מה היה לנו

שם? היה ערב מאוד מהנה...איצטדיון רמת גן, מסביבו 50 ג'יפים מסוג האמר...תאורה...אווירה...מאוד לובשי מדים צעירים...חחחח דבוקה של 6 מדריכי צניחה (לאחד מהם זו צניחתו ה 800!) צנחו לתוך האצטדיון כשדגל המדינה והחטיבה קשור לרגליהם.. ראש הממשלה שהיה חולה ובכל זאת לא היה מוכן להפסיד את הערב הזה, ונאם נאום מאוד אישי ומרגש (ראו שקשה לו...) הרמטכ"ל שר הביטחון (הפעם לא קמתי ויצאתי חחחח) עברנו מחדש על מורשת החטיבה...מיחידה 101, מבצע סיני, מרדפי הביקעה, מבצע קדש, ששת הימים, יום הכיפורים, מלחמת של"ג ועד המלחמה הנוכחית.. הרגע המרגש ביותר היה הדלקת המשואה לאלה שאינם איתנו עוד (כולל שני חברים יקרים שלי עופר ויואב ז"ל)...את המשואה הדליקה אישתו של אל"מ דרור וינברג שנהרג בחברון , היא עלתה לבמה מלווה בשני ילדיה הגדולים ובבתה התינוקת שנולדה כמה ימים לאחר שהיא התייתמה...ואז שרנו התיקווה, עשרות גרונות של לוחמים ומגיני הארץ, טירונים צעירים שרק התגייסו לצד לוחמים מצולקים בני 60 ומעלה .. אני התרגשתי...

ניר נגר

New member
אהלן איש..גולני ..צנחנים...

כולנו מצבא ההגנה לישראל חחחחח עד היום זכור לי הבלאגן בהחלפת הקו עם גולני חחחחחחחחחחח אנחנו היינו צובעים לכם את המחנה באדום ולבן ואתם צובעים על זה בצהוב וירוק (אם אני לא טועה...) במקרה אחד החלפנו אתכם בלבנון (מוצב כרכום...) אתם שברתם את כל החלונות של העמדות לפני שהלכתם...אנחנו לא היינו מתנהגים כך..!!! גאוות יחידה זה דבר מצוין...כל עוד היא לא יוצאת מפרופורצייה... שתהיה לך שבת שלום

arkasha

New member
גולני גם גונבים מכולות

ממישהו שמעתי סיפור שבאת החלפת קו גולני "לקחו" מכולה לא שלהם ואיך בלילה הם צבאו את המכולה בצהוב ירוק ואמרו למוביל לבוא ולקחת מכולה צבועה בצהוב ירוק . גדס"ר גולני כבוד !!!

ניר נגר

New member
חחחחחחחחחחח הם גם גנבו נגמ"ש

אם זו גאווה לגנוב מחיילים אחרים ציוד שלא שלהם...שיערב להם... לי זכור סיפור שבו הם "לקחו" נגמ"ש לא שלהם... יש לזכור שעל כל דבר שהם "משאילים" חיילים אחרים חתומים עליהם ועומדים למשפט ומוציאים את הכסף מכיסיהם... אני אישית חושב שזה לא משהו שהייתי מתגאה בו..אבל אני רק צנחן חחחחח

roncho1

New member
שמעתם את שר הביטחון

ואת הרמטכ"ל. לדבר הם יודעים נהדר. לדבר בשבחם של חיילי המילואים עם זה אין להם בעיה, אבל לעזור להם לגמור את החודש, לעזור להם במציאת עבודה, לעזור להם בלימודים, זה מה פתאום, מה איכפת להם שרק שלושה אנשים משרתים במילואים!

ניר נגר

New member
הכל עניין של סדר עדיפויות..לצערי

סדר העדיפות שלהם לוקה בחסר...קשה לי להאמין שהם לא יודעים את המספרים, את אחוז המשתמטים, את ההקרבה של איש מילואים כשהוא יוצא למילואים... כדאי מאוד שהם יתעוררו ומהר...תפקידנו לגרום להם לפקוח את העיניים, ולהבין שמדובר פה בביטחון המדינה... איך אומרים גם המסע הארוך ביותר התחיל מצעד קטן :)))

למעלה