יובל - heart sutra

nattyhol

New member
יובל - heart sutra

אהלן יובל, עשיתי שינויים בתרגום הישן שלי של סוטרת הלב. בבקשה תקרא ותצביע על הטעויות שלי. יום טוב, נתי *************************** סוטרת הלב ה-מהא, פרג´נה פרמיטה הרידייה סוטרה. הבודהיסטווה אוולוקיטסוורה, המתרגל עמוקות את ה-פרג´נה פרמיטה, מבחין כי חמשת הסקאנדות ריקות, וכך ניצל מכל סבל ומצוקה. שריפוטרה, צורה אינה שונה מריקות, ריקות אינה שונה מצורה. זה אשר נקרא צורה – ריקות, זה אשר נקרא ריקות – צורה. כאלה הם גם רגשות, תפיסה, דחפים, הכרה. שריפוטרה, כל התופעות מסומנות בריקות, הן אינן מופיעות או נעלמות, אינן מוכתמות או טהורות, אינן גוברות או פוחתות. לפיכך בריקות אין צורה, אין רגש, תפיסה, דחף או הכרה. אין עיניים, אין אוזניים, אין אף, אין לשון, אין גוף, אין תודעה, אין צבע, אין צליל, אין ריח, אין טעם, אין מגע, אין מושא לתודעה, אין מימד של עיניים, וכן הלאה עד שאין מימד של הכרה תודעתית. אין בורות ולא היפסקותה, וכן הלאה עד שאין זיקנה ומוות, ולא היפסקותם. אין סבל, אין סיבה, אין היפסקות, אין דרך, אין בינה, אין השגה ואין דבר להשיגו. הבודהיסטווה נשען על ה- פרג´נה פרמיטה, בזכותה התודעה אינה מהווה מכשול. ללא מכשולים אין לפחדים קיום. הרחק מכל אשלייה נמצאים בנירוואנה. בשלושת העולמות כל הבודהות משיגים אנוטרה סמייאק סמבודהי הודות ל-פרג´נה פרמיטה. דעו אפוא כי ה-פרג´נה פרמיטה היא המנטרה הנשגבת, היא המנטרה הכבירה, היא המנטרה המוחלטת, היא המנטרה העליונה, היכולה למצוא מזור לכל כאב, נכונה ללא כזב. לכן הכריזו על מנטרת ה-פרג´נה פרמיטה, חזרו על המנטרה אשר אומרת: גטא גטא פראגטא פראסמגטא בודהי סווהא גטא גטא פראגטא פראסמגטא בודהי סווהא גטא גטא פראגטא פראסמגטא בודהי סווהא.

TheHead

New member
יש לי את התרגום הישן

הייתי משתמש בו מדי פעם :) אני חושב שזה יותר טוב. למה אתה לא מתרגם "גטא גטא פראגטא פראסמגטא בודהי סווהא"? ב"תורת הזן" מתרגמים את זה "שער שער היפתח נא!" ובנפרד, "בודהי שבהא!". --גיא.

למעלה