יובש במפרקים

lightflake

New member
יובש במפרקים

שלום, כנראה בגלל שינוי מזג האויר, הכלבה סובלת ממרפקים יבשים וגם חלק בתחילת הזנב, נהיה כהה ובולט ויבש עד לרמה של דימום... האם יש לכם נסיון? חשבתי אולי למרוח שמן זית או חמאת שיאה, צריך משהו טבעי כי היא תלקק...

be_roo

New member
זה כבר נראה מספיק חמור כדי ללכת לוטרינר

זה אולי התחיל מיובש אבל כעת יש שם בשר חשוף לזיהומים.
ביקור קצר אצל הוטרינר שסביר שיתן משחה מתאימה, ואולי גם צווארון למניעת ליקוק האיזור הפצוע), וייעוץ לגבי מה אפשר למרוח בעתיד כדי למנוע חזרה של התופעה.

lightflake

New member
שלחתי לוטרינרית את התמונה, היא לא התרגשה

רק אמרה לנקות עם צמר גפן עם מים וסבון
אבל נראה לי שסבון זה מייבש יותר, וממילא הכלבה מנקה עם הליקוק
מה שעוזר לבני אדם זה וזלין או קרם לחות כמו בשפתיים ובמרפקים
אבל אולי זה רעיל לכלב...

be_roo

New member
זה אכן לא מרגש, אבל כל עוד היא תלקק זה לא יעבור

והיא מלקקת כי זה מגרד ולא נעים.
לכן הפתרון צריך לכלול צווארון למניעת ליקוקים ומשחה שתקל על הסימפטומים ותזרז את הריפוי. יש וטרינרים שגם יגלחו את הפרווה מסביב כדי שלא תהיה סביבה לחה סביב הפצע.
&nbsp
והמשחה צריכה להיות יעודית ומתאימה לכלבה. אם יש לך משחה ביתית לפצעים לבני אדם את יכולה להתקשר אליה שתאשר אם מותר לשים לה.
&nbsp
הפרעושים אולי הם הגורם הראשוני שבגללו היא החלה לגרד שם, אבל להפטר מהם עכשיו לא יעזור לפצע הקיים.

זה בדיוק מה שאמרה לי הוטרינית רק מים וסבון

עם טישו או קמת צמר גפן. בשום פניםואופן לא וזלין כאילן מרויב אבל מייבש זו אותה וטרינרית .

מיטשל ז"ל (הורדמה בגיל 16.5
ופינקי אשראומצה חודשיים לאחר הרדמת מיטשל
תמונה ראשונה אני ומיטשל
השניה פינקי

lightflake

New member
המצב בזנב היה יותר גרוע לפני יומיים

עכשיו זה משתפר מעצמו.. בהמלצת הוטרינרית שמתי טיפות נגד פרעושים כי היא חשבה שזו הסיבה... אולי...
&nbsp
&nbsp

שירן ל11

New member
ממש עדיף שלא תלקק

אני חושבת שהוטרינר יתן משחה אנטי דלקתית/ פטרייתית וגם קונוס שלא תלקק בימים הקרובים. חובה וטרינר... לא לשים שמנים למינהם, זה פצע פתוח.

be_roo

New member
הכוונה היא ששמנים מרוחים על עור לא פגוע

שמן על עור פצוע, אפילו שפשוף או סריטה, יכול להיות מאוד לא נעים.

KallaGLP

New member
נראה לא יפה.

אם המצב משתפר, מה טוב. אך אם אין שיפור משמעותי בקרוב, לא הייתי מוותרת על ביקור אצל וטרינר, אחר מזאת שכבר התייעצת איתה. במקרים כאלה נהוג לתת משחות מתאימות שגם עוזרות נגד גירוד.

lightflake

New member
טוב הוטרינרית הייתה פה, גילחה את המקום

זה נראה משתפר מעצמו וכך גם המרפק אז אמרה שלא צריך לעשות כלום

למעלה