יובש בעיניים

יובש בעיניים

היי, עשיתי ניתוח להסרת בנובמבר 2003 ועדיין אני סובל מיובש בעיניים. לעיתים אני אף מגיע למצב שאני צריך לשים טיפות עיניים (ג'ינטיל- דמעות מלאכותיות) כל חצי שעה. אם אני לא שם טיפות עיניים אז מעבר לאי נוחות אני מרגיש שהראיה שלי הרבה פחות חדה ואפילו קשי לי להבדיל בין צבעים, אבל זה קורה רק במידה חלשה ורק אחרי במצב של יובש קיצוני. האם זו תופעה רגילה או שאני צריך לפנות לרופא? האם היובש הזה אמור לעבור מתישהו? תודה -סיני

יובש בעיניים לאחר ניתוח לייזר

סיני שלום, כשליש מהמנותחים סובלים ממידה זו או אחרת מיובש בעיניים. יובש זה נגרם כתוצאה מפגיעה על ידי הניתוח בקצות העצבים של הקרנית. קצות העצבים של הקרנית משמשים כמדי לחות של העין. אם המח לא מקבל מהם מידע אין הוא יודע כמה דמעות לייצר. קצות העצבים מתאוששים מאוד לאט, לפעמים זה לוקח שנים עד שהם חוזרים לתפקד. במקרים נדירים נותר יובש קבוע בעיניים. אם אתה מגיע למצב שיש צורך בטיפות עיניים של דמעות מלאכותיות כל חצי שעה, כדאי לשקול לעבור לטיפות עיניים צמיגות כמו Viscotears או Hylo-comod. בנוסף ניתן להתייעץ עם רופא עינייםמומחה (אולי אפילו עם המנתח שלך) לגבי הצורך בטיפול בתכשיר כגון Restasis. אפשרות אחרת היא לחסום חלק מניקוז הדמעות מהעין על ידי "פלגים" (Punctal plugs) דבר יאפשר למעט הדמעות שלך להישאר יותר זמן בעין. לרשותך תמיד

למעלה