יובש מסביב לעין ונפיחות קלה .

CPUBOOM2

New member

שלום רב . לפני קצת פחות משנה התחיל אצלי לחץ תוך עיני שטופל בעזרת אטרוספן ( אני עדיין מטופל בטיפות הללו ומגיע לביקורת כל שלושה חודשים) . בחודש האחרון התחיל אצלי יובש מסביב לעין ( זוהי עין ימין והיא עין עיוורת מלידה). היובש גורם לשפשופים של העין , כתוצאה מגירוי . בנוסף יש לי נפיחות קלה מתחת לעין . אני לא יודע לומר ממה נוצרו היובש או הנפיחות . שתי התופעות לא קרו אצלי עד לפני חודש. הביקורת הבאה שלי רק בעוד שלושה חודשים ולכן אשמח לקבל תשובה , מה עליי לעשות. האם לפנות לרופא בדחיפות , או שאין מה לדאוג? ( כאמור , אני עדיין מטופל באטרוספן מכיוון שעדיין יש כאבים מידי פעם , למרות שהלחץ התוך עיני מיוצב כרגע). העין דומעת לא מעט , כאשר היא מאומצת , או בגלל מזא האוויר. סביר שזה גרם ליובש . מצד שני , הדמעות קיימות כבר זמן רב ועד כה לא גרמו ליובש , כך שאינני בטוח אם זו הסיבה . אני מורח קרם לחות מסביב לעין אבל היובש לא עובר . אין לי מושג מה לעשות . תודה רבה

שלום רב, לא ניתן לדעת מהי הבעיה ללא בדיקה של העיניים אך התופעות שאתה מתאר מתאימות לתגובה אלרגית. במידה ואכן מדובר באלרגיה יש צורך בטיפול בצורת טיפות או משחה ולנסות לבדוק מהו הגורם לתגובה האלרגית ולהמנע מהחשיפה לחומר זה (במידה וניתן). מומלץ לפנות לצורך אבחנה וטיפול לרופא עיניים. בברכה,

CPUBOOM2

New member
שלום ד״ר יציב

אתה הוא אינו הרופא היחידי שחושב כי מדובר באלרגיה , אך אני לא מבין מדוע זו עלולה להיות אלרגיה ? את הטיפות הללו ( אטרוספן) אני לוקח ממאי ורק לאחרונה החלה אצלי תופעת היובש והפיחות . יכול להיות שמדובר באלרגיה מסיבה אחרת , אם כי אדע זאת רק לאחר פגישה אצל הרופא , שלצערי לא זמין כרגע ולא יהיה זמין כלל , בימים הקרובים. יש לי אפשרות לגשת לרופא אחר , אך אני מעדיף רופא שמכיר את ההסטוריה שלי ויודע מה נעשה לפני כן , שאולי גרם לתופעה . אופציה נוספת היא ללכת לרופא אור שאולי יוכל לאבחן על מה מדובר . כרגע , אני ממשיך לקחת אטרוספן , שכן עליי לטפל בעין כנגד כאבים ואטרוספן הן הטיפות היחידות שנרשמו עבורי . תודה רבה .

למעלה