יוגה או טאי צ'י

יוגה או טאי צ'י

אשמח לעזרתכם.
אני אדם די מתוח, כועס ועצבני. לא נחמד, בטח לא מאז שנהפכתי ל"אדם מבוגר" לפני כעשור והתחלתי לעבוד במקומות מסודרים ובפרט בהייטק.
חשבתי לנסות יוגה או טאי צ'י כמה פעמים בשבוע כדי להרגע, להיות פחות מתוח וכועס על כל דבר קטן.
שאלותי:
1. מה עדיף? טאי צ'י נראה לי משלב גם קצת אומנויות לחימה שנראה לי שיותר אתחבר. מה ההבדלים המהותיים ביניהם?
2. איפה ללמוד? חשבתי ללכת לשיעור ניסיון באיזה 2-3 מקומות. אבל בחיפוש בגוגל יש מאות כאלה, איך לבחור 2-3 מקומות?

למואל א

New member
הי, אלו דברים שפיזית צריך לנסות

יוגה או טאי צ'י לכן אני לא חושב שמישהו יוכל לתת לך תשובה.
איפה אתה גר שיש מאות מקומות כאלו?
תבדוק מבחינת השעות והימים מה מתאים לך, אל תשכח שצריך לא לאכול בערך שעתיים קודם אז תיקח את זה גם בחשבון, ואחרי השיקולים האלו, תקרא מה הרוח של המקום, למשל ביוגה: יש כאלו שמלמדים את הדבר סתם כספורט, ואז מפספסים הרבה מהאיכויות של היוגה, אז אני ממליץ על יוגה שיבננדה, או אייגנר, טאי צ'י אני לא מכיר אבל מן הסתם תקרא מה הרקע של זה ואז תראה אלו מקומות מלמדים טאי צ'י בצורה כמה שיותר אותנטית.

למשל קרב מגע זו המצאה ישראלית מודרנית, אז מורה ישראלי מקרבי יהיה הכי מתאים:) ולא מורה לספורט ביסודי בגרמניה שמעולם לא היה בצבא...

קצת נקודות למחשבה

אני עוסק בטאי צ'י לכן אדבר על טאי צ'י:
היא אומנם אומנות לחימה, אבל מעט מורים מלמדים אותה ככזו.
לומדים בה הרמוניה-תיאום בין הגוף, הנשימה והמחשבה.
יש בה רעיונות פילוסופיים המשתלבים בתרגול.
יש בה תנועה במרחב ובכלל זה קואורדינציה.
אכן יש לכל טכניקה יסוד יישומי בהגנה עצמית\לחימה. טכניקות הלחימה, נובעות מתוך כוונה פנימית, או במילים אחרות מחשבה וכוונה לביצוע מעשה כלפי חוץ.
היא אומנות עדינה, המלמדת מצב עדין, שמתבטא בתנועה גופנית רכה, הבאה מתוך שחרור ומחשבה "נחה".
אכן יש בה התייחסות להורדת מתחים - מעצם השחרור הגופני המתבצע כלפי מטה, משתחררים המתחים שנעולים בחלק העליון של הגוף.

מבחינתי, מכל התרגולים שאני עושה - קונג פו, טאי צ'י, צ'י גונג ומדיטציה - בטאי צ'י יש הכל וניתן למצוא בה הכל מהכל, מבחינת תרגול. דווקא את היוגה ההודית אני לא מוצא בה, לפחות ממה שראיתי.

shpppitz

New member
ולשם האיזון - אני אתייחס ליוגה

אני מתרגל יוגה 14 שנים.
לא תמיד באותה אינטנסיביות, אבל זה תמיד מלווה אותי.

ביוגה יש המון זרמים שנותנים דגשים על נושאים מסויימים, "רוחניים" יותר או פחות - ואני לא מכיר אותך לכן קשה להמליץ וכדאי פשוט להתנסות ולראות.
אני מתרגל את ההא-טא יוגה - שהיא היוגה היותר פיזית ופחות "מיסטית" אם אפשר לקרוא לזה ככה. ולמרות שהיא הענף הכי פחות מיסטי בעץ היוגה, גם היא כוללת מגוון תרגילי ריכוז, נשימה, הרפייה, שיווי משקל ואיזון גוף-נפש.
אימון יוגה מאוזן יכלול עבודה על מגוון רחב של שרירים בגוף, בעמידה, בישיבה ובשכיבה, תרגילי נשימה, הרפייה ומדיטציה קצרה בסופו.
היוגה עובדת גם על חיזוק שרירים (חלקם שרירים שלא היית מודע לקיומם), על גמישות (חשוב מאוד בימינו, ממש לא מספיק להרים משקולות) ועל איזון של כלל הגוף. אחרי אימון אני מרגיש תמיד כמו חולצה מקומטת שגוהצה :)

וכדי לחסוך לך התלבטויות וכסף - אימון מצויין שיש לי להמליץ לך (ולשאר המתעניינים) הוא השיעור האינטרנטי החינמי הזה ביו-טיוב. אורכו כשעה, הוא לא קשה מדי ומאוזן מאוד לטעמי. אפשר לחבר את המחשב לטלויזיה ולהנות ממש משיעור פרטי. בכל מקרה חשוב להקשיב לגוף, לא להגיע למצב של כאב ולתרגל בצורה הדרגתית.

זה הלינק:
http://www.youtube.com/watch?v=tEoxkEEKmLs

מאחל לך הצלחה והנאה

לאחר מחשבה נוספת נראה לי שאני מחפש:

מקום שיהיה באזור צפון ת"א (שם אני עובד כרגע) או בחולון (שם אני גר). אפשרות אחרת זה בימי שישי/שבת שאז אני יכול להגיע למקומות אחרים באזור המרכז במכונית.
באמצע השבוע בשעות הערב (אחרי העבודה) או בסופ" ש שאז אני יכול בבוקר/צהריים.
חשוב מאוד קבוצות קטנות של 4-5 אנשים כי מניסיוני בקבוצות גדולות אני הולך לאיבוד. פעם בשבוע. אפשרות אחרת זה שיעור פרטי של פעם בשבועיים שאז יכול נגיד לשלם 150 לשיעור.

יש ביד שניה מלא קבוצות של טאי צ'י וקשה לי להגיד מי מלמד טאי צ'י רגיל ומי דברים שונים. קראתי על אחד שפיתח "טאי צ'י מודעות" שקודם מלמדים את העקרונות ורק אחר כך את התנועות (בדר"כ זה קודם כל התנועות) ומשלבים את זה בחיי היום יום.

קשה לבחור מי באמת מבין ויודע ומי סתם מפרסם. הייתי שמח ללמוד טאי צ'י בגירסא המקובלת כך שבסופו של דבר אדע כמו שיודעים טאי צ'י בכל העולם..

lightflake

New member
לא יודע להמליץ לך

בד"כ שיעור ראשון הוא להתנסות והוא ללא תשלום אז פשוט לך תנסה ותסמוך על התחושות הפנימיות שלך שידריכו אותך לגבי מה עושה לך טוב ומה לא, לאן אתה מתחבר ולאן לא
בהצלחה

למעלה