יוגה אחרי לידה

גוזניץ

New member
יוגה אחרי לידה

מחפשת איפה לעשות ואם יש דבר כזה בכלל יוגה לנשים אחרי לידה או שאני יכולה לחזור לתרגל כרגיל. תרגלתי יוגה כ-3 שנים (ויג'ננאנה) לפני ההריון ,ובזמן .. גרה ליד נתניה..
 

סטיוויה

New member
בדרך כלל אחרי לידה זו תקופה של

שלושה חודשים שבהם ממשיכים להתאמן עם קבוצה להריון.אם את גרה באיזור נתניה כדאי לך לדבר עם מירה פדן ארצי,זה בדיוק מה שהיא מלמדת.יש מס' טלפון ברשימת מורי היוגה באתר(לפי איזור חיוג 09).
 
יש קבוצות של יוגה לאחר לידה

וזה לא בדיוק כמו יוגה להריון- זה דורש התייחסות אחרת. אם הקבוצה קטנה והמורה מספיק מיומנת, את יכולה להמשיך להתאמן גם בקבוצה של יוגה להריון או יוגה רגילה, אבל בכל מקרה צריך לכבד את זה שהגוף עבר טראומה ולא יכול לעשות הכל כמו לפני ההריון. שימי לב במיוחד לא לעשות קפיצות, לא להפעיל לחץ מוגזם על הבטן, להזהר בתנוחות שמפעילות לחץ על עצם הזנב ולעבוד הרבה על רצפת האגן.
 

סטיוויה

New member
הגוף עבר טראומה??? אויויוי...

הגוף עבר לידה! חוויה מדהימה שיכולה לגרום לאישה להתחבר אל עצמה ברמות הכי גבוהות שישנן. מבחינה אנרגטית אישה אחרי לידה היא עדיין בהריון.לא רק במימד הפיזי.לכן אנרגטית יהיה לה עדיין אינטימי ונכון יותר לתרגל בקבוצת נשים הרות(באופן אידיאלי,להשאר בקבוצה שבה תרגלה בהריון.לא מדובר בקבוצות גדולות גם ככה).ברור שהמדריך/ה שמכירים אותה כבר ינחו אותה לתרגל תנוחות שייטיבו עימה ויעזרו לה לשחרר חסימות שהצטברו בהריון ובלידה(אם בכלל).
 
האירוניה ממש לא במקום...

ודארמה צודקת. אולי המינוח נשמע דרמטי, אבל אכן עם כל הקונוטאציות השליליות שיש למילה טראומה- לידה והריון עם כל הכיף שבהם (החיבור לנשמה, הפנית המבט פנימה וכו' וכל אותם דברים מאד נכונים וצודקים שאמרת), הינה זעזוע לא קטן לגוף.
 

סטיוויה

New member
מאורע מטלטל בהחלט אבל אנא זכרי ש

הטבע ברא את גוף האישה בכדי ללדת.ולכן לתאר לידה כחוויה טראומתית עבור הגוף זה תיאור שעלול להפחיד נשים הרות וסתם למלא את נפשן בפחדים מיותרים.זה קשה וזה כואב אבל הגוף יכול להתמודד עם לידה.והכי חשוב יותר מהכל זה 40 ימי מנוחה.המנוחה מחזירה לגוף ולנפש את הכוחות שנדרו להם בלידה. אני מתנצלת,לא התכוונתי להשמע אירונית.אני רגישה לנושא הזה
 

סטיוויה

New member
אגב...

אני ודארמה אומרות אותו הדבר.אחרי לידה לא חוזרים מייד לתרגול רגיל.
 
אני לא מבינה בשביל מה הציניות

"טראומה" זו הגדרה שמתארת מצב שמוציא אותנו באופן קיצוני מהשגרה, ולידה היא בהחלט מאורע כזה, מבחינה פיזית וגם מנטלית. אני האדם האחרון שמתייחס להריון כאל מחלה, אבל לא צריך לזלזל בתהליכים שעוברים על הגוף גם בהריון וגם בלידה ואחריה. קבוצות של יוגה להריון זה פתרון סביר ואני לא שללתי אותו, אבל ברור שמה שהכי מתאים זה קבוצה ספציפית ליוגה לאחר לידה. יתרון נוסף שיש לקבוצות אלו הוא שאפשר להביא אליהן את התינוקות.
 

סטיוויה

New member
אני ממש מצטערת שזה התפרש כך

מקרה קלאסי שבו אי אפשר לשמוע את מה שנכתב.כתבתי את זה בלי שמץ של ציניות.ז'א שה"אויויו" לא נאמר בסגנון קרן מור
בכל מקרה,סליחה
 

סטיוויה

New member
טוב אני חייבת להגיב מנסיוני ושל עוד

נישם יקרות, לידה לא חייבת להיות טראומה פיזית ונפשית. חוויתי גם מזה וגם מזה ולידה יכולה וצריכה להיות אירוע מדהים,שלא מותיר בנפש ובגוף צלקות. אלא להיפך,מרומם את הגוף והנשמה מעלה מעלה. הגוף מתמלא אדורפינים,היי טבעי שנמשך כמה ימים,פשוט חוויה אלוהית. וההתאוששות מהירה וקלה.לא אזכור זאת כטראומה. אומר לך מתי יש טראומה;כשמקבלים הרבה משככי כאבים,כשנכנסים ללידה ממקום של פחדים ומתח,כשלא מרפים בלידה,כשמתכווצים,כשיולדים בסביבה מלאת התערבויות(זירוז שלא לצורך,וואקום,חתך חיץ-באמת אויויויוי),כשלוחצים לא נכון כי מישהו מבחוץ לוחץ עלינו ללחוץ. נכון,אז יש טראומה. אני מאמינה שההכנה ללידה(גם במסגרת שיעורי היוגה בהריון) צריכה להכיל בתוכה הכנה של האישה ברמה כזו שהיא תלד בצורה רפויה ורגועה,ותדע איך נכון לה ללדת. אז תחסך ממנה הטראומה.
 
לא התכוונתי לטראומה בצורה הזו

וכנראה שגם דברי לא נשמעו כהלכה. בהגדרה הרפואית, גם פצע הוא טראומה. מצב בו האשה מאבדת הרבה נוזלים, מאמצת מאד את גופה, מגיעה למתיחה גדולה של רצפת האגן ולעיתים גם חתכים וכו'- הוא מצב שמוגדר כטראומה, וזה לא אומר שלידה לא יכולה להיות חוויה חיובית ומעצימה, וכמובן שהיוגה להריון אמורה להכין אותנו לכך. מצטערת אם הפחדתי מישהי (זו לא היתה הכוונה), ובכל מקרה קיבלתי את התנצלותך
 
למעלה