יוגה בבית

CityBoy

New member
יוגה בבית

אהלן קראתי ספר על יוגה ("יוגה ובריאות, מאת ס. ייסודיאן ו-א. האיך", אם מישהו מכיר) ואני מעוניין לתרגל באופן עצמאי מכיוון שאני בצבא ולא יכול להגיע לשיעור על בסיס קבוע. הספר מתאר בפירוט את הנשימות והתנוחות, אולם האם ישנם דגשים נוספים שכדאי לדעת? למשל, איך כדאי להתחיל תרגול ביוגה? בספר מוזכר שמתחילים אימון ב"נשיפה רציפה". לא יודע מה זה אומר.. תודה רבה

tomernofim

New member
התחלת תרגול ביוגה

היי וברוך הבא ליוגיסטים...
יוגה מתחילה בדרך כלל בעשר דקות של ישיבה (כפי שבטח מתואר לך בספר) תוך שימת לב לשבע העקרונות (תודעה ריקה, הרפיה, חיבור , האתרכות והשתרשות וכו'). אחרי שאתה רפוי , בדרך כלל עוברים באמת לכמה מחזורים של נשימות (גם תרגולי נשימות צריכים להיות כתובים לך - אם לא אז תשאל..) ואז כמה פעמים ברכת השמש והתרגול היומי שמתאים לך. המון בהצלחה

CityBoy

New member
תודה רבה (-:

מהם שבעת העקרונות? הם לא רשומים. רשומים לי הרבה תרגילי נשימה, ואחריהם כמה עשרות אסנות. אחרי הרפייה ומחזורי נשימה, צריך לעשות איזה תרגיל נשימה לפני שעוברים לאסנות? ואמרת ברכת שמש?

tomernofim

New member
היי cityboy

בקשר לשבעת העקרונות - אני לא כל כך זוכרת בעל פה, אז עוד מעט אני חוזרת הביתה ואני אכתוב לך, בגדול, שבעת הערונות מדברים על 7 דגשים שכדאי להיות מודע אליהם. למשל - התארכות והשתרשות - עם כל שאיפה (במעלה עמוד השדרה) אתה מתארך וגובה, מתיישר, מתמלא, ועם כל נשיפה במורד עמוד השדרה אתה מרגיש את השתרשות הגוף לאדמה - לקרקע, אני אכתוב יותר מפורט בערב. כל אסנה משלבת נשימות, באמת צריך לשים לב לנשימות באסנות, כמובן שלפני האסנות צריך להרפות ןלנשום כדי להיות רפוי, יציב ומוכן להכנס לאסנה. לפני האסנות, כדאי מאוד לעשות את ברכת השמש. קצת קשה להסביר בדיוק איך עושים את זה - זה רצף של תנועות מלוות בנשימות (הברכה כולה משלבת אסנות בתוכה ולכן היא התרגול המכין לאסנות רציניות יותר) אם אין לך מושג על מה אני מדברת - תכתוב לי ואני אנסה לפרט איך עושים את זה. אל תוותר על ברכת השמש ולו רק בגלל שהיא כייפית וטובה בתור תרגול כשלעצמה. בהצלחה, אני אכתוב על העקרונות בערב תומר

למעלה