יוגה בהודו וכמה שאלות

יוגה בהודו וכמה שאלות

שלום לכולם אני מתרגל יוגה בשיטת שיוננדה כשנה וחצי (לצערי אני מתרגל רק פעם ולעיתים פעמים בשבוע). אני מתרגל רק אסנות (ופרנימה) (אני לומר בבאר שבע ולמיטב ידעתי לא מלמדים שם מדיטציה) בקיץ (כן אני יודע יש זמן) אני מתכוון לנסוע להודו (הבנתי שבקיץ עדיף צפון הודו) גם מתוך כוונה לטייל וגם במטרה לתרגל יוגה וראיתי לפי האתר של שיוננדה שיש שם 2 אשרמים ו 3 מרכזים ואני מניח שיש עוד הרבה מקומות ומורים. רציתי לשאול האם יש למשהו המלצות? אני מתכוון להישאר שם כחודש,אולי יותר אולי קצת פחות. אני שואל עכשיו בתקווה שעד סוף תקופת בחינות כבר יהיה לי פחות או יותר מוסג לאן בהודו אני נוסע ועוד משהו,איך אני יודע באיזה "רמה" אני נחשב (מבחינת הקורסים)? אני מכיר את האסנות הבסיסיות וחלק מהוריאציות (אם כי תמיד יש מקום לשיפור), הבעיה היא שאני לא בטוח שאני עושה את כולם כמו שצריך,המורה לא יכול לדעת איך לדוגמה מתחלק המשקל או איפה יש מתיחה או אם היא יותר מידי חזקה. לדוגמה בזמן עמידת ראש המשקל לא נראה לי נמצא על הראש אבל כפות הידיים כן לוחצות על הראש מהצד והשריר בין הצואר לכתף עובד לא מעט. ובמחרשה אני לא מגיע לכאב אבל אחרי היציאה מהאסנה בזמן ההרפיה אני מרגיש את הגב אבל אני לא חושב שזה ממש כאב אלא אולי יותר כמו הקלה של מנוחה

לקשמי

New member
שלום לך

לגבי אשרם בקיץ בהודו, האשרם באוטרקשי עדיף מבחינת האקלים שבו, בייחוד אם אתה לא סובל חום.
לא הייתי באשרם אבל הבנתי שההבדל בין שני האשרמים בהודו הוא שהאשרם באוטרקשי קטן ואם תרצה "אינטימי" יותר מזה שבקרלה (בדרום הודו). לגבי אסאנות, ראשית, אכן רק אתה יכול לדעת מה הגוף מרגיש, לכן כאשא אתה מרגיש מתח מסוים באזור מסוים בגוף, נשום אליו ושלח לו פקודה להרפות. בעמידת ראש, לא צריך בכלל להיות לחץ על הראש או על העורף, אלא המשקל הוא על המרפקים בלבד. אין צורך ללחוץ עם הידיים על העורף. יש לוודא שהעורף נשאר ארוך, ולא "לחוץ". ממליצה לך להתאמן על תרגול הדולפין לפני עמידת ראש כדי לחזק את שרירי הידיים ובכך להקל על עמידת הראש. בהצלחה!

תודה רבה

ויש לך מוסג לגבי: Sivananda Yoga Vedanta Meenakshi Ashram Kalloothu, Saramthamgi Village Vellayampatti P.O. Château du Yoga Sivananda 26 impasse du Bignon 45170 Neuville aux bois ?

סטיוויה

New member
אני סקרנית...

האם בבאר שבע יש מורה בשיטת שיווננדה? אתה יכול גם לענות לי במסרים.

למעלה