יוגה בהיריון

דיקלונה

New member
יוגה בהיריון

שלום לכולם, אני חדשה בפורום (ובעולם היוגה בכלל...) מישהו יכול להמליץ לי אולי על חוג יוגה לנשים בהיריון בפ"ת? תודה!

noaaaa

New member
גם אני צריכה ו- ../images/Emo207.gif

אני לא חדשה בעולם היוגה, אני מתאמנת בבית, משתדלת כל יום אבל לא תמיד יוצא.. בכל אופן אני מנסה להכנס להריון בימים אלו ואני קצת חוששת לעשות את האסנות הרגילות שמא אני כבר בהריון ואני עלולה להזיק. דבר נוסף וזה הנצל"ש- לאחר וויכוחים רבים עם בעלי החלטתי לשאול אתכם: האם בגיל מבוגר יחסית (שנות השלושים) אפשר להתחיל לעשות יוגה ולהגיע להשגים טובים כמו ווריאציות של עמידת ראש וכן ווריאציות המחייבות יכולת גמישות טובה? בברכת חג שמח לכולם ושנצא מעבדות לחרות

תשובה לשאלה השנייה

בגלל שהווריאציות המתקדמות הן תולדה של מצב התודעה שלך ולא של מצב הגוף , אז התשובה היא כן
אפשר בכל גיל. בכלל, יש משפט בהאתה יוגה מהכתבים העתיקים (שכחתי את המקור המדוייק) האומר : בהאתה יוגה יכול להצליח כל אחד : צעיר, זקן, חולה , בריא. התנאי היחידי להצלחה הוא התגברות על העצלנות.

anatina

New member
תתחילי מלעשות מה שאת יכולה

ובהחלט יש סיכוי להתקדמות- כל עוד מקשיבים לגוף ולא עובדים נגד כאב. (מורה יכול מאד לעזור בעניין ההתקדמות, אפילו אם זה פעם ב-) בעניין ההריון- אם יש לך מורה- כדאי לשאול אותו מה אסור לעשות בהריון, ולפעול לפי זה (רק ליתר בטחון)

יוגי בר

New member
הריון

היי נועה: יוגה אפשר לעשות ולתרגל גם בגיל 100. ושרירים יכולים להתארך ככל שהתרגול ימשך וימשך. בקיצור: אין הגבלה של גיל-חולי ומצב גופני ירוד. התרגול? כל אחד לפי מצבו- וזה היופי. בהריון: 1. קודם כל נאחל לך שיהיה הריון מוצלח. 2. תרגול נכון לא אמור להפריע לכניסה להריון. הוא נולד לזה. 3. ההריון עצמו.כאן זה מחייב תשומת לב פרטנית יותר. ההמלצה- מבחינתי היא להתחיל לתרגל רק לאחר הקלטות העובר. לאמור:בין החודש ה-3 וה-4 . עכשיו הפרמטרים לעניין האישי האם זה הריון ראשון? כמה זמן את כבר מתרגלת? באיזו תדירות את מתרגלת? האם למדת או עברת קורס יוגה מסודר? ומהו מצבך האישי? פחות או יותר. ולפי זה אפשר להתחיל לארגן מתאם תרגול ספציפי. ועדיף לעשות את זה בקבוצה ועם מורה ליוגה(אשה)מנוסה ביותר. לא לוותר על זה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

vijnana

New member
יוגה בהריון במרכז מול אונ' בר-אילן

טלפון :03-5329127 את מוזמנת לשיעור ניסיון חינם. חג שמח

anatina

New member
נדמה לי שיש במרכז של יוגי בר בפ"ת?

ויש גם את נועם יוגה המקסימה בגבעתיים.

יוגי בר

New member
יוגה להריון בפ"ת

היי דקלונה אין אצלנו תרגול יוגה בהריון. אבל באם תוכלי לגבש קבוצה בת 5-8 נשים כמוך אארגן מורה מצויינת ללימוד. הריון קל ונעים. בברכה ואהבה יוגי בר

דיקלונה

New member
ארגון קבוצה ליוגה בהיריון בפ"ת

שלום לכל ההריוניות מפ"ת... אם יש מישהי המעוניינת להצטרף לקבוצה ליוגה בהיריון בפ"ת שתיידע אותי בבקשה...אנחנו צריכים לפחות 5 בנות! תודה ליוגי בר על העזרה :)

vijnana

New member
יוגה במרכז היוגה מול אונ' בר-אילן

הי דיקלונה ונועה, במרכז שלנו בשכונה מול אונ' בר-אילן יש קבוצה קטנה ונעימה להריוניות. אתן מוזמנות לבוא. השיעור בימי ראשון בשעה 18:45. טלפון: 03-5329127 052-8983661

noaaaa

New member
תודה לכל העונים ../images/Emo48.gif

ברגע שאני אכנס להריון (אינשללה מהר) אני אגיע לשיעור ניסיון. ולגבי התרגול- כ"כ הזדהתי עם המשפט הזה שצריך להתגבר על העצלנות, כי השאיפה שלי כמובן לתרגל כל יום וכשאני עושה זאת אני כ"כ כ"כ נהנית-אני מסיימת תרגול נינוחה יותר. הבעיה היא כשיש יום עמוס, כשחוזרים מהעבודה עייפים וצריך עוד לשבת וללמוד או שיוצאים עם חברים ואאופס..נגמר היום ולא תרגלתי. קשה לי מאוד לתרגל בבוקר מוקדם מכוון שאני מרגישה שהגוף שלי קשה קצת ורק לאחר כמה שעות ערות אני יכולה ביתר קלות, אבל אני לא מוותרת ,ואני חושבת שזה פעם ראשונה בחיי שהתאהבתי במשהו שמלכתחילה עשיתי אותו רק כדי "לטעום" ולחוות ולנסות דברים חדשים. שיהיה לכולם המשך חג שמח

בקשר למה שאמרת שהיום נגמר

על זה כתוב בכתבים (עם פרשנות של המורה שלי) : "תעשה שתמיד יהיה לך זמן להתאמן יוגה. לא יהיה לך זמן לאכול , לא יהיה לך זמן לישון, תמיד יהיה לך זמן ליוגה". תקדישי לפי המחשבה הזאת לפחות 10 דקות ביום ליוגה, ותראי איך הימים שלך הרבה יותר יפים. ד"א אני אישית הכי אוהב להתאמן בבוקר...ככה אני מתחיל את היום בראש אחר לגמרי...מפוקס, ערני, חד.

noaaaa

New member
../images/Emo45.gifאהבתי...

איזה יופי של צורת חשיבה. אני אאמץ אותה.

בהצלחה ../images/Emo13.gif שמח להפיץ את משנתו

של המורה שלי הנשענת על משנתם של ענקי היוגים.

למעלה