יוגה בהריון

אפרסקה

New member
יוגה בהריון ../images/Emo140.gif

שלום לכולם, אני בת 28 ואני בהריון ראשון שנגיע לאחר דרך חתחתים שכללה תקופה ארוכה של טיפולי פוריות. באופן טבעי, הטיפולים היו כרוכים בלחצים ומתחים רבים. כעת אני בשבוע 11 להריוני (חודש שלישי). אני מודעת לעובדה שאני במתח רב ולא מצליחה להשתחרר. קיבלתי "פקודה" מהאחות במרפאה לתרגל יוגה או כל סוג אחר של הרפיה. השאלות שלי הן: 1. האם מישהו מכיר את החוג באוניברסיטת ת"א ויכול להמליץ לי? 2. כנ"ל לגבי חוגים באיזור האוניברסיטה, אני ללא רכב אז במרחק הליכה בבקשה. 3. האם אני יכולה ללכת לחוג יוגה רגיל ולציין שאני בהריון או שחובה עלי ללכת לקורס מיוחד לנשים בהריון? 4. דבר אחרון, האם ישנה קלטת תרגול שניתן לרכוש ולתרגל יוגה בבית, מבחינה לוגיסטית זה יותר נוח לי? תודה
אפרסקה.

htyoga

New member
יוגה והריון

בשעה טובה, שיהיה לך הריון קל וטוב. אין ספק שכדי להקל על תופעות פיסיות ונפשיות תוכלי להיעזר ביוגה. היוגה היא כלי נפלא לחיבור בינך ובין גופך ועוברך. אבל... עליך לתרגל רק עם מורה (בד"כ אישה), שעברה הכשרה מיוחדת ללימוד יוגה לנשים הרות, והינה בעלת נסיון רב בתחום. החוג באוניברסיטה איננו מתאים לך.הוא עמוס באנשים ואיננו מותאם לנשים בהריון. גם אם אין רכב שווה להתאמץ באוטובוס . אחרי שיעור יוגה טוב תרגישי פשוט נפלא. במרכזי יוגה שונים בת"א תמצאי שיעורים וקבוצות הריון. בררי ובדקי את ההכשרה של המורה, כולל תעודה ונסיון לפני שתנסי. לבדך כמובן שלא כדאי לך לתרגל. גם לא עם קלטת לנשים הרות. אם תרצי הפניות וטלפונים התקשרי 6411334 - 03 מרכז ליוגה מעוז אביב

יוגה באוניברסיטה

באוניברסיטת ת"א מועברים כמה שעורי יוגה. השיעור המרכזי אכן עמוס, אך בימי שני אחה"צ ישנה קבוצת מתרגלים קטנה, עם מורה מצויינת בשם תליה. אני ממליצה בהחלט.

אפרסקה

New member
תודה רבה, ציףציף, על המידע

אני שמחה לשמוע כי זו הקבוצה שלגביה התעניינתי, והיא זו שרלבנטית לגבי. כמה שאלות ברשותך: כמה זמן השיעור? האם ניתן לבוא לשיעור ניסיון לפני שאני מתחייבת? האם זה משנה שאין לי בכלל כל ניסיון, what so ever?

אוקיי...

השעור נמשך שעה וחצי. יש שתי קבוצות: אחת, שנפגשת בשש וחצי, והתחילה להתאמן בספטמבר שעבר. השניה מתחילה ב-8 בערב, והמשתתפים בה הם בעיקר אנשים שהצטרפו יותר מאוחר. למרות זאת, אין שום בעיה להצטרף למי מהקבוצות, גם אם לא התאמנת בכלל מקודם. לא צריך להתחייב בכלל לשיעורים. אפשר לקנות כרטיס לשעור בודד - זה מה שאני עושה כל שבוע מאז ספטמבר, מסיבות ביורוקרטיות גרידא. אין אפשרות לקחת שיעור נסיון חינם, כי הארגון של כל הסיפור הוא בידי המרכז לספורט, והם לא מוותרים על גרוש.

אפרסקה

New member
טוב, אז אני אגיע לשיעור ניסיון!

אמנם לא היום, כי לא באתי לבושה בהתאם... אבל בשבוע הבא. נשמע טוב. תודה.

למעלה