יוגה בהריון

ביליבם

New member
יוגה בהריון

שלום רב, אני מתאמנת ביוגה כפעמיים בשבוע בחדר כושר. אני כרגע בתחילתו של הריון ורציתי לדעת אם אפשר להמשיך להתאמן בחדר כושר או שכדאי להתחיל בקבוצה של הריוניות ומורה שמומחה לעניין. תודה.

gaiegos1

New member
אפשר להמשיך אך בזהירות

עליך להיזהר בחדשיים הראשונים של ההריון מתנוחות הפוכות מכיוון שאלה חדשים בהם הרחם בונה את עצמו וכדאי שהוא יהיה תחילה יציב. כמו כן הימנעי מתנוחות אינטנסיביות בהן מופעל לחץ על איזור זה. כמובן שלהתאמן עם מורה המבין בעניין עדיף. שלך בברכה.

sky*

New member
כן וגם

עמידת ראש, עמידת ידיים, עמידת מרפקים וכו'... לגבי גשר אני חושבת שאפשר דווקא אבל לא בטוחה, תכף מישהו שיודע יענה. sky

גשר בהריון

ניתן לעשות גשר בשליש הראשון ובחלק מהשני. אח"כ הבטן לוחצת על הסרעפת והקיבה. לא מומלץ לעלות למלוא התנוחה, אלא בצורה מתונה יותר, ולהמנע בשלבים אלו מעבודה עם הבנדות בתנוחה זו. שיהיה הריון קל וטוב אורית

סליחה, שכחתי

אולי לא היה לגמרי ברור ממה שנכתב כאן למעלה- מומלץ להמנע מהיפוכים לאורך כל ההריון. מצטערת על הכפילות אורית

gaiegos1

New member
כן

כל התנוחות בהן הרחם נמצא 180 מעלות ממצבו הטבעי. גשר או חצי גשר(שכיבה על הגב, רגליים מקופלות, ידיים אוחזות בקרסוליים, הרמת האגן מעלה) כשרות למרות שעדיף לעשות חצי גשר מכיוון שזו תנוחה פחות אינטנסיבית. בזמן התנוחה הרחם נמצא במצב "ציפה" מקביל לקרקע ואין סכנת פגיעה. להלן קישור לדף בו יש הסברים והדגמות לנשים בהריון בידי רותי קרני הורוביץ, מומחית ליוגה לנשים בהריון. לחצי כאן

הערה בקשר לקישור....

למען ההגינות הרצינות והבטחון. במאמרים ישנם אי דיוקים מבישים וטעויות אחרות, כך שגם למה שכתבה בקשר להריון צריך להתיחס בזהירות. בהצלחה ובבטחון. ועל היוגה בהריון - ככל שתשאלי יותר מורים, תקבלי יותר גירסאות.... מניסיוני ומניסיונם של אחרים מנוסים בענין - מילת המפתח היא: ההרגשה האישית. כמו שכבר ראיתי, אפילו בקשר לתנוחות ההפועות אין תממימות דעים, הרוב אומרים לא, חלק אומרים מאוד כן, מה עושים ? לא מעט נשים בהריון השתלבו ומשתלבות בקבוצות רגילות שאני מדריך, כולל ב"קנטרי", מי יכול טוב יותר ממך להחליט מה מתאים או לא ? ושוב, ראיתי נשים שמרקדות באלגנטיות בברכת השמש בחודש התשיעי, עומדות בנר ומרגישות נהדר, ולעומתן, ישנן נשים שכבר מהחודש הראשון לא יכולות להזיז רגל....

nrf

New member
יוגה בהריון

לא ממליצים גם על פיתולים. ולא על עצירות נשימה. כדאי לך להתיעץ עם המורה שלך -גם בחדר כושר.

ביליבם

New member
אני אתייעץ עם המורה בחדר כושר

אבל אני לא בטוחה שזאת התמחות שלו ולכן רציתי לשאול גם פה. תודה !

יוגה והריון

אני הייתי ממליצה לך ללכת לקבוצה ליוגה בהריון. יש המון גישות - מורים מסויימים ממליצים לא לעשות למשל תנוחות הפוכות בהריון (כמו שכתבו פה), ולעומתם יש גישות (למשל איינגר יוגה) שדווקא ממליצות על תנוחות מסוימות הפוכות בשלבים שונים בהריון- שעוזרות להפחית לחץ מהרגליים ויש להן תועלות נוספות שמקילות מאד על ההריון. אני ממליצה לך ללכת למורה שמתמחה ביוגה בהריון- רצוי מורה שמתמחה בתחום ושקיבלת עליו/ה המלצות. בהצלחה והנאה! רותי

ביליבם

New member
קצת התבלבלתי..

אני מודעת לכך שקודם כל אני צריכה להיות קשובה לתחושותיי, אך מעבר לזה אני רוצה להיות בטוחה שאינני יוכלה להזיק בכל אופן שהוא לעובר המתפתח. כיצד חלק תומכים מהימנעות בתנוחות מסויימות וחלק להיפך ? אין משהו חד משמעי ? ברור לי שבקבוצות המתמחות ליוגה בהריון מתאימות יותר, אך זה גם עניין של תקציב, כך שאני שוקלת את זה. בינתיים, האם יש תנוחות שיכולות להזיק ? זה שאין אחידות דעים בנושא גורם לי לחשוב שאין תנוחות שממש מזיקות לעובר אלא מומלצות פחות או יותר בגלל תחושות האם בהריון. האם הבנתי נכון ?

יוגי בר

New member
צאי מהבלבול

היי בילי אז ככה: 1. נזק תנוחות יוגה- באם לא עושים- יכולות להזיק- ולהזיק בגדול. ולהמחשה קחי לך את הדימוי הבא: תתייחסי ליוגה- וזה ממש כך- כמו תרופה. יוגה היא תרופה לכל דבר. לא תרופת פלא. אלא תרופה. שימוש לא נכון בתרופה. יכול להזיק.שימוש נכון מבוקר מועיל ומרפא. נקודה. כל תנוחה ביוגה עובדת חזק על מערכות העצבים. וזו רק המערכת הכי חשובה והכי רגישה בגוף הפיזי. תבצעי תנוחה לא נכון. לא כמו שצריך- את יכולה להזיק. נקודה. 2. תקציב אכן בעייה שקיימת לרוב העם בישראל. מה שקול מול מה, את זה אני משאיר לשיקול דעתך. בברכה ואהבה יוגי בר

בדיוק.

כולם מומחים וכולם בעלי ניסיון. לא מתוך ניסיון....נשים בהריון, בדרך כלל, מפתחות "רגישות יתר" למצבן, אז במקרה של תרגילים מסויימים שנראים כאלה שיכולים להפריע או להזיק, על אחת כמה וכמה.... הענין בחוסר תמימו הדעים מחזק עוד יותר את הנקודה. מה שיכול להזיק הוא מה שנעשה מעבר להרגשה, לתחושה ולנוחות האישית, אלא אם לאשה כל חוש מידה אישי...

יוגי בר

New member
זמן הריון

היי לך בילי אז ככה: 1. חדר כושר חדר כושר ויוגה תמיד נראו לי אישית לא שייכים אחד לשני. אבל זה סיפור אחר. ולעניין שלך, אני לא בטוח באם זה הריון ראשון- באם הוא כזה- אנא השגיחי שבעתיים ההמלצה העקרונית שלי היא: היא למי שלא תרגלה יוגה מימיה וזה ההריון הראשון שלה. לחכות- לחכות עד לחודש הרביעי.(תני להריון להקלט בהצלחה.- זכרי! את חושבת עכשיו בשביל שניים) מה שבטוח בחדר הכושר לא תוכלי למצוא תשובות ליוגה בהריון(מה לעשות?פשוט זו לא ההתמחות שלהם.) 2. איפה מתרגלים יוגה בהריון? ההמלצה: יוגה בהריון מתרגלים רק אצל מורה מוסמכת ובעלת נסיון ליוגה בהריון אל תתפשרי על העניין. תחפשי ותמצאי מישהי טובה. זה חשוב ושווה. הריון קל ונעים בברכה ואהבה יוגי בר

ביליבם

New member
ליוגי שלום רב

האם למעשה אתה אומר שאני לא יכולה להמשיך בשיגרת היוגה שלי ולעשות את אותם תרגילים שעשיתי גם לפני כן ?

יוגי בר

New member
שיגרה

היי בילי אז ככה: 1. תרגול בזמן הריון יוגה זה מדע- מדע מורכב שמחייב, לדעתי, קורס לימוד נכון ורציני לפני שמתחילים לתרגל כלל. בהריון ראשון ועם לא תרגלת יוגה לפני כן- זה אחת כמה וכמה. תני לעובר להקלט- ואי אפשר לקצר פה את הזמן- ואחרי זה לכי למורה ליוגה- מנוסה ועם הרבה המלצות לעניין. 2. המלצות אני לא אומר, אני ממליץ. בכל מקרה ההמלצה היא לשיקול דעתך. רק את אחראית על גופך. שיקול ויישוב דעת. מתינות. חוכמה וזהירות הם במקרה הזה כלים שכדאי להשתמש. תני להם להנחות אותך. בברכה ואהבה יוגי בר

ביליבם

New member
עוד משהו קצר ליוגי

אני לא יודעת אם שמת לב, אבל אני מתרגלת יוגה. היוגה שאני עושה הוא עם מורה ליוגה במכון כושר (במסגרת החוגים שיש שם). אני מבינה שיש לך השגות לגבי רמת היוגה במקומות כאלו. לקחתי את זה לתשומת ליבי ואני אבדוק מקומות שהתמחותן היא יוגה בהריון.

יוגי בר

New member
תשובה קצרה

היי בילי אז ככה: 1. הבעייה בעיית הבעיות בתרגול היוגי היא פשוטה: לא חונכנו לתרגל יוגה. משחר נעורינו חונכנו לעשות ספורט- כל מיני סוגי ספורט שיטות התעמלות וכל מה שתרצי במקביל. עכשיו, כדי לתרגל יוגה ולתרגל יוגה נכון זה דורש חינוך מחדש. זה קשה וזה דורש הרבה זמן וסבלנות. כי למעשה בתרגול שכרוך בו מימד גופני יש פה שני עולמות נפרדים. א. יוגה ב. שיטות התעמלות שונות (ממליץ לך לקרוא את המאמר המצויין במדור מאמרים בפורום: "סוד התרגול היוגי". מאת ד"ר קרישנה ראמאן.) ולכן שוב, אין בכלל טעם להכנס לעניין הרמה גבוהה או נמוכה אלא לדון כל הזמן בתהליך ו/או בדרך הייחודית לתרגול היוגי הנכון- וזה לא משנה באם זה נעשה במכון כושר(שהתמחותו, מה לעשות? היא הקניית כושר)או בכל מקום אחר. 2. יוגה והריון שלא יהיה לך צל של ספק: אין דבר שנולד להיות יותר מתאים לאשה בהריון מתרגול יוגה אלא מה? זו צריכה להיות מותאמת אישית לך ומותאמת ספציפית להריון. וכן, יש הבדל משמעותי מאוד באם תרגלת הרבה זמן קודם וחווית הריונות ברצף של תרגול יוגי סדיר לבין תרגול יוגה קצר והריון ראשון כמו שנאמר. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה