יוגה בהריון

בנס

New member
יוגה בהריון

האם ישנם תרגילים ספציפיים שאסורים בהריון? אני רוצה להרשם לקבוצת מתחילים באיזור צפון ת"א. אתם יכולים להמליץ לי על מקום שקיימת בו קבוצת הריוניות? תודה

noamyoga

New member
יוגה בהריון

שלום לך, ראשית, מברכת על החלטתך להתחיל לתרגל יוגה בהריון. היוגה תקל עלייך הן מבחינת היציבה, הרגיעה וההסתגלות למצבך המשתנה. וכן,ישנם תרגילים שאינם מומלצים לך כעת: תנוחות הפוכות,עצירות נשימה ותנוחות שיוצרות עומס או לחץ על הבטן. שנית,ישנם מספר מקומות שאני מכירה: דיאדה- שד" בן גוריון,ת"א. תלתן-מרכז מיקדו, תל ברוך צפון-מומלץ! אני מלמדת קבוצות בהריון בגבעתיים. ממליצה לך להכנס לאינדקס של אתר לידה ולבחור בעצמך.. בהצלחה נועם

htyoga

New member
הריון ותנוחות הפוכות

תנוחות הפוכות לא מומלצות בהריון? נמקי, פרטי והדגימי..... לפי מי? מי קבע? מי לא ממליץ? תנוחות הפוכות והריון הולכות נפלא יחד. בתנאי שיודעים כמובן מדוע, באיזה שלב ואיך לתרגל....... ולהריונית עיצה: בררי לפני שאת מתחילה, איך ועל ידי מי הוכשרו המורים ללמד, והאם עברו קורס מיוחד ללימוד נשים הרות, וכן כמה זמן הם כבר מלמדים. חשוב ביותר. התקשרי למרכז שלנו במעוז אביב 6411334 ונשמח לעזור או היכנסי לאתר וכתבי למייל htyoga.com. והעיקר (וגם כאן חלוקות הדיעות) התחילי במהרה ואל תחכי לתום הטרימסטר הראשון. אפשר גם בהתחלה לתרגל ברכות, בעדינות וליצור תחושה נפלאה - רק צריך לדעת איך...

יוגי בר

New member
מילון להריון

היי לך. אז ככה: 1. המצב הריון הוא מצב מאוד מאוד אישי. כל כך אישי שצריך לחשוב תמיד פעמיים, ובשביל שניים. ולגופו של כל עניין קטן. ישנם פה הרבה פרמטרים אישיים ועל כל אחד מהם צריך להתעכב. ככה זה. 2. התרגול היוגי יוגה- כאומנות ומדע החיים- נולדה בשביל ההריון. תרגול נכון- ואני מדגיש תרגול נכון- לא רק שעוזר לאם אלא גם מעביר ויברציות בריאות לרך הנולד. 3. אצל מי לתרגל? לתרגל- לדעתי- אך ורק אצל מורה כזו שעברה,כמובן, קורס ללימוד יוגה לנשים בהריון אלא אצל מורה שחוותה הריון בעצמה ויש לה נסיון רב- רב מאוד, בהדרכת יוגה לנשים בהריון. לבקש המלצות מתלמידות שעברו תחת אותה מורה. לא להתעצל- לצלצל ולצלצל לשאול שאלות ולבדוק עד הפרט האחרון. הריון מוצלח. בברכה ואהבה יוגי בר

noamyoga

New member
בנס יקרה שלום

אז כפי שאת רואה, ישנן דעות שונות לגבי תרגול בהריון. חלק מכך נובע מזה ש מורים שונים הגיעו מאסכולות שונות ביוגה וכל זרם והדגשיו ומאפייניו שלו כולל האסור והמותר שלו. אני באה מאסכולה שמתוך כבוד רב לגוף האשה בהריון לא ממליצה על תנוחות הפוכות(בכל אופן ,לא באופן הקלאסי כפי שמלמדים בשיעורים הרגילים) בזמן הריון. ולגבי בחירת מורה: ישנם מורים/ות מקסימים רבים ליוגה שלימדו ומלמדים יוגה בהריון בתוך קבוצה רגילה(עם תשומת לב מיוחדת להריוניות) וישנם שמעבירים שעורי יוגה להריון. חלקם עבר קורס וחלקם לא( הקורס המדובר מועבר בשנים האחרונות בלבד,כך שמורים ותיקים רבים כבר מלמדים..). אולם העיקר בבחירת מורה ליוגה הוא הקשר עם המורה. כפי שציין יוגי-בר, הויברציות הנכונות לך ולתינוק/ת. לשם כך, ממליצה לך שוב על האינדקס של אתר לידה .את יכולה גם לשאול בפורום שלהן ולקבל המלצות.. ממליצה להקשיב לתחושות הבטן שלך ולהתנסות במספר שעורי נסיון, עד שתמצאי את המורה והגישה המתאימים לך. הריון קל וחיפוש מוצלח נועם

למעלה