יוגה בהריון

queenzelda

New member
יוגה בהריון

שלום לכולם אני ממש בתחילת ההריון ומתרגלת שיבננדה יוגה כבר יותר משנתיים במרכז שיבננדה אומרים שצריך להפסיק לתרגל אבל זה לא נראה לי הגיוני מישהו יודע איזה תנוחות אסור לעשות בחודשים הראשונים- אני מתרגלת הרבה לבד. תודה מראש עדי

יוגי בר

New member
הריון בהגיון

היי עדי אז ככה: נכון, יוגה נולדה להריון. וזו חוויה אדירה לתרגל יוגה בזמן ההריון. לתרגל נשימה יוגית בזמן ההריון עצמו לא רק שמרגיע את היולדת אלא הופך את הלידה לקלה.(בשיבננדה מעדיפים- במשנה זהירות ובהריון ראשון להמתין עד לחודש הרביעי) אלא מה? כל אחת היא יחידה ומיוחדת במינה והיא צריכה להתחשב בכמה פררמטרים לדוגמה: האם זה הריון ראשון? איך אני מרגישה בזמן ההריון מה המצב הבריאותי הכללי? ועוד ועוד.... והנה 2 הצעות מעשיות: האחת- את יכולה תמיד להצטרף לקבוצת נשים המתרגלת יוגה בהריון. ועדיף לעשות את עם מורה מיומנת מאוד. השניה- הכנסי לאתר הבא- עולם הלידה ותקבלי עוד אינפורמציה עדכנית הריון מוצלח. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
אז ככה

קודם כל קחי בחשבון שבהריון ראשון יש 25%(!) הפלות עד סוף חודש שלישי, ובגלל זה מרכז שיבננדה לא רוצה לקחת סיכון, ובאמת לא כדאי. ואם בכל זאת את מחליטה לתרגל, כמה הנחיות ספציפיות: לא לעצור נשימה בשום מצב לא להעלות את טמפרטורת הגוף מעבר ל-38 מעלות (בזמן פעילות מאומצת הגוף יכול להגיע גם ל-40מעלות) לא להפעיל שרירי בטן- רק את הסוגַרים לא לבצע תנוחות שהראש כלפי מטה בשלושה חודשים ראשונים (נר, עמידת ראש וכו') לא לעשות קרִיות אצלנו יש יוגה להריון החל מחודש רביעי, את מוזמנת ענת- מרכז דארמה ליוגה ברחובות www.darmayoga.co.il

htyoga

New member
יוגה להריון גם בשליש הראשון!

איזו נחרצות בתשובות.... מדוע לא לבצע תנחות הפוכות "ראש למטה" בהריון בטריימסטר הראשון? מדוע בכלל לא להתחיל לתרגל יוגה מיד בתחילת ההריון? (בתנאי כמובן שהמורה יודע איך ומה...) כבר היו בעבר הרבה דיונים בפורומים על ההבדל בגישות בין הזרמים, ובכל זאת בנושא ההריון נדמה שיש לעניין חשיבות עצומה. בגלל האחריות הגדולה והיכולת הנפלאה של היוגה ללוות את ההריון, להקל ולשפר את ההרגשה. להריונית: בשעה טובה קודם כל! ראשית עליך להיות מאד קפדנית וזהירה בבחירת המורה שלך. בררי היטב היכן הוכשר/ה ללמד ואיזה ניסיון יש. יש תרגולים נפלאים שעוזרים המון עם הבחילות והעייפות בשליש הראשון. רק צריך לדעת איך.... לפרטים נוספים: מרכז ליוגה מעוז אביב 6411334 - 03 www. htyoga.com

anatina

New member
יש סיבה לנחרצות שלי

והיא שאת העצות שלי יכולות הריוניות לנסות גם בבית ללא השגחת מורה, ואז יש פחות מקום ללקיחת סיכונים. ברור שבשיעור עם מורה רציני, הדברים יכולים להיות אחרת. מי ששאלה פה שאלה על תרגול בבית, ולא נראה לי לעניין שהיא תעשה תנוחות הפוכות לבד בבית, או תעצור את הנשימה. זאת אחריות בסיסית שלי כלפיה. עוד אף אחד לא מת מעודף זהירות... ענת- דארמה יוגה www.darmayoga.co.il

למעלה