יוגה בימי מחזור

lyluu

New member
יוגה בימי מחזור

משהו יודע מה מותר ומה אסור?
תודה

יוגי בר

New member
הפוך על הפוך

היי lyluu אז ככה: לכל אחת מחזור שונה. בעוצמה וברגישות . ההמלצה הקלאסית: להימנע ככל שניתן מתנוחות הפוכות. המלצה זו ניתנת ע"י מטעמי זהירות גם למתרגלות וותיקות. איך אומרים: לפעמים לא צריך להתהפך. כל יום. ֿבהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

lyluu

New member
הפוכות ?

הי יוגי בר האם הכוונה היא לעמידת נר, ראש, גשר וכד'? תודה רבה לילו

lilalila

New member
עוד נקודה

בתור אישה עם מחזור (מן הסתם) ומספרים על יוגה שקראתי, למשל הספר יוגה ובריאות למדתי שבימי מחזור דווקא לא מפריע לי לעשות עמידת נר או תנוחת כלב מביט למטה שנחשבות הפוכות. יותר מפריע לי לעשות דברים שכרוכים בתנועות חזקות בבטן, כמו למשל תרגיל הנשימה האינטנסיבי קפלהבטי, בו נושפים חזק בליוו הכנסת הבטן פנימה וכמו גם תרגיל הניקוי שבו שואבים את הבטן חזק פנימה למעיין וואקום.

לקשמי

New member
כלב מביט למטה

אינו נחשב לתנוחה הפוכה, לפחות לא לצורך העניין של מחזור. הבעיה העיקרית עם תנוחות הפוכות בזמן מחזור היא זרימת האנרגיה בהיפוך: בזמן מחזור האנרגיה באופן טבעי זורמת לכיוון מסוים וכשאת מבצעת תנוחה הפוכה את "הופכת" את הזרימה שלה ובעצם הולכת נגד הגוף. גם אם פיזית אין נזק של ממש, הבעיה היא כאמור אנרגטית ובהאת'ה יוגה אנחנו עובדים על הפרנה (אנרגיית החיים) למרות שהעבודה נעשית עם הגוף.

יוגי בר

New member
עוד הפוך אחד

היי לילו אז ככה: 1. מהות ושונות כל אחד ואחת למעשה מתרגל את התנוחות- האסנות קצת שונה.השונה הזה - אני מתכוון- הוא המשהו שמתאים לו באותו פרק זמן. לדוגמה: עמידת ראש היא עמידת ראש ואנ י אתרגל עמידת ראש כמו שהיא מתאימה לי. בכניסה בשהייה וביציאה. ואילו את תתרגלי אותה קצת אחרת. לכן, אין בכלל טעם להסתכל על מישהו אחר מתרגל ולנסות "לתרגל כמוהו". 2. כללי הבטיחות ועקרון התרגול הם כללי הבטיחות שלך. החלטת שאת רוצה לעמוד על הראש. זו החלטה שלך. הכלל המנחה הוא הסוטרה של פאטאנג'לי מאהארישי ביוגה סוטרה שלו. סטאירה סוקאהם אסאנם. האסנה צריכה/חייבת להיות מבוצעת ביציבות ובנוחות. את מקפידה וממשת את הכלל הזה. סחתיין. 3. האסנות האסנות הן השלב השלישי בהאתה'א יוגה שאמורה להוליך אותך למחוזות אחרים. למעשה- וכאן נעוץ הבלבול המערבי- האתה'א יוגה לא עוסקת בכלל בגוף הפיסי. התוצאות אכן באות לידי ביטוי על הגוף הפיסי כי זה מה שאת רואה. אבל, העבודה הנכונה בהאתה'א יוגההיא ברמות אחרות- אנרגטיות. כשהאנרגיה זורמת כמו שצריך הגוף הפיסי עובד ונראה פיקס. לכן תני דעתך על מה מה שאמרה לקשמי בתגובתה. מחזור פיזי יש לו ביטוי אנרגטי. ועם זרימה אנרגטית עדיף ללכת יד ביד. לא ללכת אתה ראש בראש. או לנסות לתת לה בראש. תחשבי על זה? בברכה ואהבה יוגי בר

מלבד התנוחות ההפוכות

שלחלק מהנשים אכן לא נוחות בזמן מחזור, חשוב גם לא לעשות תרגילי קריות כמו אגני סארה ונוואלי

למעלה