יוגה דינמית

קארין29

New member
יוגה דינמית

אני ירוקה בנושא יוגה. קיבלתי המלצות להתחיל ואני הולכת לשיעור נסיון בשבוע הבא. אחת ההמלצות שקיבלתי היא לכיוון היוגה הדינמית (?). מה מייחד את היוגה הדינמית על פני הסוגים האחרים? ומהו הסוג הנפוץ אותו מתרגלים בד"כ בשיעורי יוגה לעם? אילו שיעורי בית אני יכולה לעשות לפני שאני מגיעה לשיעור הראשון ע"מ לברר לעצמי איזה סוג יתאים לי ביותר ע"פ מאפייני האישיות שלי? (אני מאוד ספורטיבית ואוהבת תנועה נמרצת, אין לי כ"כ סבלנות לדברים איטיים). תודה!

יוגי בר

New member
דינמיקה ליוגה דינמית?

היי קארין. וברוכה הבאה לפורום. קודם כל, זה מצויין שהחלטת לתרגל יוגה. מצאתי לנכון להתייחס לשאלתך בהרחבה כיון שהיא מייצגת קו מחשבה בתרבות המערב. ולפתיחה בואי ונבהיר כמה הבהרות יסוד: 1. יוגה היא לא ספורט. 2. יוגה היא לא התעמלות. היא לא. בפירוש. אז מה זה יוגה דינמית? "יוגה דינמית" זו אינטרפרטציה מערבית לביצוע תנוחות היוגה- האסנות בצורה נמרצת. וכאן אנחנו מגיעים לנקודה חשובה. חשובה מאוד. והיא איך בעצם נמתח השריר שלנו בצורה מקסימלית ואופטימלית? ובכן השריר נמתח בצורה מקסימלית ואופטימלית רק שהוא רפוי. עצם היותו במצב רפוי מאפשר את מתיחתו יותר ויותר.(ישנם עוד גורמים נוספים) אבל, כל נסיון למתוח שריר שאינו רפוי יגרום לקשיון השריר. מהסיבה הפשוטה שחומצת החלב (חומצה לקטית) בשריר לא תתפרק חזרה. וזו פעולה פיסיולוגית שחשוב להבינה. אז מה נשאר לנו? מהי היוגה הנפוצה ביותר? היוגה הנפוצה ביותר היא האת´ה יוגה. בצורתה הקלאסית האוריגינלית היא הפנטסטיות בהתגלמות. אבל כשמתחילים לפרשן אותן בצורה מערבית היא חדלה להיות האת´ה יוגה והופכת להיות יוגה גיברישית. ועכשיו, מהו סוג היוגה המתאים לך? בהתחשב במאפייני האישיות שלך.את ספורטיבית ואוהבת תנועה נמרצת. ובכן, השאירי זאת לכל סוגי הפעילות הספורטיבית שאת עוסקת בהם כיום. ביוגה, סבלנות היא מעלה חשובה. וליוגה באים לשחרר מתח. כל היום אנו צוברים מתח ועוד מתח.וזה בזבוז חסר תקדים של אנרגיה. יוגה משחררת מתחים ורק כשאת משוחררת ממתחים, את יכולה לצבור חזרה את האנרגיה שבזבזת. עצמי עיניים לרגע, ואז חשבי על גופך כמכונה אנרגטית משוכללת מאוד.מכונה שכל תפקידה הוא לקלוט אנרגיה ולפלוט אנרגיה.לקלוט יותר מאשר לפלוט. וכשהמצבר ריק- הגוף בצרות. ואנחנו כל היום מרוקנים את המצבר. בואי ננסה להטעין אותו. אז.. המלצה שלי: לכי לכיוון של היוגה הקלאסית. נסי את מרכז שיבננדה בי-ם. עברי קורס יוגה למתחילים בצורה מסודרת. למדי במרכז מצויין ועם מורים לעניין. תרגול נכון- נשימה נכונה- הרפייה נכונה- חשיבה חיובית ומדיטציה. אלו הבסיסים שעליהם נשענת היוגה הקלאסית ותראי שהאישיות שלך תתחבר אליה יותר טוב ויותר מהר מכפי ששערת בנפשך. לגבי שיעורי הבית? תתחילי קורס ואז תוכלי לעשות את שיעורי הבית. לא לפני כן. המרכז בי-ם: רח´ ראובן 3 טל. 02-6714854 בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה