יוגה המקורית-סכנות אפשריות?

cottoneyejoe

New member
יוגה המקורית-סכנות אפשריות?

לפי דעתי ותקנו אותי אם אני טועה, יוגה בדיוק כמו שזה יכול לעזור להגיע לשלמות גופנית נפשית ומנטאלית זה גם יכול לשבש באין מקורות נכונים שכוללים ידע מדריך שיודע לאבחן ותלמיד שידע להקשיב, כי ברגע שחסר אחד הפונקציות האלה, משהו הולך להשתבש. ואני לא יודע הרבה על יוגה, אבל קבלה זה הדרך השניה להגיע לשלמות כזו, רק שהיא לא עובדת על הגוף ישירות היא עובדת רק על השכל - השכל כבר מתקן את השאר אוטומטית, ומה שלא לא, עכשיו אני יודע שיש חלק ביוגה שמדריך גם את השכל כמעט כמו בקבלה, ונידמה לי שהוא קצת נישכח ברגע שהיוגה עזבה את מקורותיה לננגעה בידי המערב הפרוע, עם כל הכבוד, אני חושב שאולי היוגה של היום היא לא היוגה של פעם שכללה עוד כמה חלקים חסרים שאין אני יודע עליהם כלום - ואם יש משהו שהתעניין וקרא אשמח לשמוע על מעיינות היוגה של פעם - אני משער שמדריכים של יוגה הדריכו גם את המחשבה של האדם בהתאם להתקדמות שלו נתנו לו מודעות והגבירו אותה - רציתי לדעת גם אם החלק הזה שכאמרו ליראה לי כשכוח נעשה כחלק מתרגול ארוך ומתמשך ואינטנסיבי ממש כמו לומדי הקבלה? ושאלה אחת - יוגה בשיטוף עם קבלה - הולך? אני אודה לכם אם תוכלו להביע את עצמכם בנושא שהעלתי, תודה ערן.

יוגי בר

New member
ידע היוגה- לימוד הבנה תובנה

היי cottoneyejoe אז ככה: 1. הצעה בוא נתחיל ללכת על משעול הנושא שהעלת כאן לאט לאט. כל עיסוק בידע בכלל ובידע החיים בפרט הוא עיסוק רציני ביותר. התחל בזה שתקרא את המאמר הבא "אור על היוגה" במדור מאמרים בפורום ואחר כך נמשיך באם תרצה. 2. יוגה לימוד ועיסוק ביוגה לא מפריע ולא מתנגש בשום לימוד אחר מבחינתי, יוגה וקבלה עובדים זה לצד זה יופי. בברכה ואהבה יוגי בר

cottoneyejoe

New member
שאלה ליוגי בר חברי המלומד

את שאלתי אני מפנה אליך באופן ספונטני וזורם ואולי כתוצאה מהשאלה שלך ארצה לנסחה שוב. בכל אופן, אני לא יודע את מי להאשים או את מה אבל החיים שלי סיבכו אותי ורק הראו לי כמה השכל הישר שלי לא ימשיך ויתישר(אולי כי יושרה זה דבר יחסי לאדם), החיים הראו לי שכדי להשיג משהו צריך תיחכומים כאלה (שח מט בקיצור או משחקי עכבר גבינה) ואחרים אחרת יהיה מאוד קשה להשיג את מבוקשך ותמים תשאר, בכל אופן דרכי היתה מלאה במהלומות רגשיות וראשי הפך כבד עלי ליבי, זה לא שלא היה לי תחכום אבל אנשים אחרים היו מתחכמים איתי, אולי מיתוך קינאה סמוייה לשלוות נפשי הנצחית, ולפעמים סתם מיתוך רשעות, ואפילו רק בגלל שהשכלתי להבין דבר או שניים על החיים מעבר ל''דואליות'' המחשבתית של רע זה רע וטוב זה טוב, הייתי ילד מאוד פיכח שמבין את הדינמיות של ההבנה בחיים ובזכות כך זכיתי לאמפטיה אמיתית כלפי אנשים אך לצערי לא היה בנאדם אחד בשטח שהבין אותי, לא הרגשתי בבודד כמו שאנשים נוהגים לחשוב כי לא הייתי לבד, אבל הרגשתי בדידות במערכה, ההורים שלי הם גרושים, ''אחד הלך לכיוון של השני'', אני רק הלכתי והסתבכתי עם עצמי, כבר היה לי נמאס לחוש אמפטיה לכל עובר ושב, אז התעלמתי מעימות עם רגשותיי, וכך הפסקתי להיות אמיתי, בנוסף לכך לא היה חכם אחד בעיר שאת דעתי יאיר וידליק לי נר בתוך המערה, אנשים סביבי היו יותר איך לומר ''תחושתיים'' ובתחושות אין שימוש אילה בבטן, לכן אף אחד לא ראה את משבר רוחי והבין ליבי, ולמרות היותי איש פיכח משבר רוחי התחיל לחדור אל תוך נפשי ופגע בה קשות, דבר שלא הייתי מאמין שיקרה לי, אבל מאחר שבמשך הזמן גם לנפשי לא היה מענה בנוסף לכוחות רוחניים שהייתי שואב בדרך כלל משירה ריקוד ונגינה ומחברים ''קרובים'' שהרסו לי את הנשמה יותר במקום לתמוך בה ולתת לה ביטוי שתצמח, בקיצור חוסר תמיכה ברוח גרם למשבר נפשי וליבי נעתק ממני ואני היום מרגיש כמה שאני יותר חלוש, ואין לי יותר מילים מתאימות לעצמי, כי עצביי לקחו בעבר מקום בחיי והרסו את מחשבתי הישרה, לכן חדלתי באופן כתוצאה מכך להעמיק דעת עצמי והסובב אותי כתוצאה מסקרנות שהיתה לי ונעלמה, היום החקירה שלי היא שטחית, אין מענה לתחושותי, הפכתי לבנאדם המודרני הממוצע שלא מודע לתחושותיו ולהבדל בין רגש לתחושה כי סקרנותי פקעה עם היכולת לבטא את עצמי, וכתוצאה מכך אבדה לי היכולת המדהימה שניקראת מודעות עצמית, עכשיו אני דיי קפוף לדעתם בצורה דואלית של אנשים אחרים, או שהם מרגיזים אותי או שלא, גם אם הם אומרים דברים שנובעים מהבנות פנמיות יותר של החיים, אין לי יכולת להעריך אילה באינטואיצה שהיא תוצאה של ידע שהשגתי על הכל בקטנותי ומת עם שברון רוחי, עכשיו בשביל שליבי לא יהיה מושפע ורצוני להציל גם אותו, איך אני מציל את עצמי משברון רוח אם מוזיקה כבר לא מרוממת אותי והיא היינו הך בשבילי היום? כבר כל נפשי דאבה וכאבה בכאבים פיזים קלים ותחושות של כהות חושים, במיוחד הכלי המעמיק שלי, התודעה שלי כבר הפסיקה להשתמש בשכלה הגבוהה ולהעשיר את עצמה במודעות ולכן קשה לי ליראות דברים ולהשתמש בדעתי כי ידע לא זז אצלי במוח, הוא רק שוטף וקצף החוצה ללא אבחנה, ורק לעיטים רחוקות אני מרגיש איזה סוג של ידע מתעבד אצלי בראש וזה גם רק לשם שינוי, אין שום תובנות חדשות או הוספת מודעות לעצמי, בנוסף לכך שלעיטים אני חש שהמודעות ''מאבדת חשק'', אני לא יודע איך לבטא את זה בצורה ברורה לכל דורש, כי אין, זה מושגים פיזיים רוחניים שכל אחד מבין אחרת, נולדתי עם מודעות מאוד גבוהה, אבל היא הלכה ודעכה במשך הזמן והפכה להיות מודעות מממוצעת לכל דורש(?!)....אני לא יודע איך להסביר את זה בכדי שתבין, מפאת העובדה שאני לא יודע אם אתה יכול להעריך מודעות של ממש ליראות הבדל שמעלה רוח ומעודד חשיבה ותוצאה של ירדה שלה, אוך, לו הייתי משקיע מרצי בלימוד השפה כשהייתי קטן.... לא נורא, בכל אופן במילה אחת, אני ממוצא תימני הודי החיים היו קשים אני רזה מטבעי, העומס הנפשי השפיע על גופי ומחשבתי עליתי במשקל באופן שלילי ולא כתוצאה משימחה, הבטן מראה סימן לא בריא של ''הרניה' קלה'(כשהפנים של הבטן מושכת החוצה ויוצרת מעיין בטנית קטנה כזאת) כתוצאה מכך(השבר רוח) ההליכה היא לא טבעית לטבע שלי ולסגנונו - כמו של שהייתי ילד למשל, היא ניראת עצבנית וכעוסה או מהורהרת משהו ושקועה במחשבות גם כשאני לא חש בכלום או שקוע במחשבות באמת או לפחות כך נדמה לי, הגב שלי נוטה קדימה עם הצוואר ועם אני מנסה לעמוד לפי טבעי האמיתי ולישר את גבי זה ניראה קצת שקרי ומזוייף כאילו אני מכריח את עצמי להרגיש בטוב, גם כשאני לא מודע לכך באמת חושב שאני מרגיש טוב, עדיין הגוף לא מגיב לי ותחושת הקיפוף הזה ניראת לי עיבוד מידע של המוח שנישאר איתי כתוצאה במכאובי העבר ולא מוכן להתיישר בגוף באמת, לכן גופי לא מראה את מצב רוחי האמיתי, אתה מבין משהו אני מקווה... כשאני רץ אני מרגיש כבד למרות שאני לא כל כך ''שמן'', נפל כזה, כשאני כותב הרבה אני משתמש בהרבה כוח והצאוור שלי נתפס, יש לי תחושה של כהות בעניים, לא משהו שמפריע לי לראות או חמור, כמו אדים כאלה או רטיבות יתר אפשר לומר, השתן שלי לא יוצא ונותן לי תחושת שיחרור והקלה טבעית של סוף והתחלה חדשה, אין לי תחושה של ''נקיון'' מין תחושה של דוחק וחוסר אוריריות, למרות שאני מתקלח אני לא מקבל את התחושה הזאת של ''הופה אני נקי כמו חדש'' רק במעט, מין כבדות מתמשכת כזאת של ועל עצמי, בחיים שלי לא הפרחתי נוד אחד, ובזמן האחרון יש לי מלא, אני לא יודע מה זה אומר אבל מילא....וגם לעיטים אחרי ארוחה אני מרגיש מעיין תחושה של לחץ בבטן כאילו אכלתי יותר מידי גם אם האכילה הייתה מאוד טבעית ורגועה, חוסר שקט פנימי מתלווה אלי לעיטים אולי כאשר אני מנסה להשיג אותו, מודעות כושלת עם שפה לא ברורה... :) איך לומר? כבד לי הכל נשפך ולא זורם... עכשיו כדי להבהיר יתר - זה בהחלט נשמע כאילו אני מאוד עמוס, ואני כן, וזה מתבטא והתבטא בגוף כבר, אבל זה לא שאני צריך מגן דוויד אדום עכשיו, אילה יותר בקטע של זה מכביד עלי ואין לי כוחות נפש כל כך ויותר שגורם לי לרוח שפלה ומצב רוח ירוד גם שנידמה לי שאני מרגיש טוב, בקיצור מודעות שאבדה והשאירה אחריה סימנים בלטי ניתנים לשינויי מיידי. סליחה על המגילה - פשוט שאם לא הבנת משהו אחד מההסבר תוכל להעלות בדעתך על ידי ההסבר האחר. ניסיתי להיות ברור ככל האפשר, אני אודה לך אם תכוון אותי, ותגיד לי אם יוגה יכולה לשפר את מצב רוחי(יציב אך לא מספק) נפשי(יציבה אך אין לה רצון בחידושים) גופי(שהתעקם לו וסטה מיופיו הטבעי) ומחשבתי(שכבר אין בכחה להגות שינויים משמעותיים ולהבין דברים לעומק) האם יש יוגי כזה שיודע ומבין לנפשו גופו מחשבתו ורוחו של האדם עד כדי כך שהוא ידע מה לעשות איתי?

cottoneyejoe

New member
אהה ועוד משהו

מאחר ואני מתעסק במוזיקה שמתי לב שבשירה שלי יש ביטוי עצום לגוף ולנפש ולכל הוויה כולה, לכן כך אספתי לי ידע על הגוף ותפקודיו בקשר לקול מיתוך התבוננות אישית ושמיעה לקול שלי ותעוקותיו, הסכתי מיתוך כך ששהסרעפת שלי לא נמצאת במקום הטבעי לה והצלעות יוצאות החוצה כזה, דבר שגורם לי בזמן שירה להשמע כמו איזה זמר בלוז שלא בכוונה, זאתומרת בעל יכולת להביע מצב רוח/רגש אחד תמדי ומתמשך בשירה ללא גיוון. היתה לי התנסות רוחנית גופנית של כדרך מקרה - ואז התחלתי לשים לב להבדל שבין יציבה טבעית ליציבה שהושפעה ממצב הרוח והתקבעה לה, אני זוכר שהרגשתי צניחה כזאת של מיתרי הקול, ריפיון מתחים שכניראה ניצברו בשרירים במיוחד באיזור הבטן, והמודעות תפקדה ויכלתי לשלוט ברצון של ההבעה של הגוף יותר באופן מודע וגם השירה שלי קבלה תפנית, ופתאום גם שרתי יותר גבוהה ממה שסלין דיון הייתה חולמת להגיע........פרנק סינטרה לא דייק כמוני, והייתי יכול לשמוע ולחקות כל ברייה כמו חקיין אמיתי. אני מקווה שהידע הזה יעזור לך להבין איך להעלות לעצמי את המודעות לגוף לנפש וכל הוויתי.

יוגי בר

New member
הכל אפשר לתקן אם תרצה

היי לך cottoneyejoe הכל אפשר לתקן. בעזרת העשייה/תרגול היוגה המעשי תתחיל להבין את הדברים. והכל יתבהר לאט לאט. אבל בינתיים תתחיל לקרוא מאמר אחד ואלי ירד לך האסימון. שכחתי להפנות אותך ללינק ואני מתנצל. אז הנה הקישור בבקשה. בברכה ואהבה יוגי בר

cottoneyejoe

New member
לא לא שכחת, קראתי אותו כבר

והוא מעניין, רק נותרה השאלה אם יש אדם יוגי (בר) כזה שיודע איך לטפל בזה ולהחזיר את מצב גופי לנורמה? (זה לא שהוא עקום הוא פשוט ''תפס'' צורה כמו של אחד שיושב מול מחשב)

יוגי בר

New member
נורמה

היי cotteneyejoe רוצה להחזיר את הגוף לנורמה? אהלן מה הבעיה ספר מהיכן אתה ונפנה אותך למקום מתאים. בברכה ואהבה יוגי בר

קוטון איי ג'ו יקר..

אין פתרונות פלא. גם הגורו הכי גדול לא יכול לעשות במקומך את העבודה. זאת כמובן, אם הוא גורו אמיתי, ולא איזה טמבל שחושב שהוא אלוהים (ומוביל אחרים לחשוב כך). אם תוכל להסב את הצורך בתלות הזו לדבקות במטרה, ולדבקות במורה שינחה אותך כיצד לעשות את העבודה בעצמך ייטב. יוגי בר, "אור על היוגה" הוא מונח שב.ק.ס איינגאר הגה, כך הוא קרא לספרו על האסנות. את/ה עלול/ה לבלבל אנשים שחושבים שהמאמר שלך קשור באיזשהו אופן אליו או לדבריו. קח/י בחשבון.

cottoneyejoe

New member
תודה לך מידלע שהצצת בדברי

אוף, אני כבר מתוסכל, אני מתחיל לחשוב שהכל זה מודרנזציה ותוצאה שלה..... ניו אייג', כאילו לא כבר וויתרתי על הרעיון שיבוא לי הודי וילמד אותי יוגה :) כן< אבל אני עדיין מקווה למצוא את הידען שינחה אותי ואת גופי לא כדרך התעמלות של חדר כושר, אילה כדרך ידע אמיתי ככל האפשר......, לפחות ידע כזה בסיסי שיעזור לערוך שינויי בסיסי.

cottoneyejoe

New member
כן ברור :) אבל איפה את ממליצה שהכי

יתאים לי לישר אנרגיות ולהשיב את יציבת המחשב שנתפס לי בגוף לנורמה?

אני לא יודעת

מה יעבוד בשבילך. אני יכולה רק להגיד לך מה עובד בשבילי.איינגאר יוגה. יש הבה מאד מורים של השיטה, הוספתי קישור בתחתית ההודעה שלי. בהצלחה.

תקרא בשרשור

שלמטה, את הפירוט של על תהליכי ההסמכה של המורים. אני חושבת שזה מאד מבהיר את אופיה של שיטת איינגאר. קשה, אך לא בלתי אפשרית. הדרגתית מאד. מתחילים, למשל, מורשים לעשות עמידת כתפיים רק לאחר שנה של תרגול, ולעמוד על הראש רק לאחר שנתיים. וגם זאת נעשה בפיקוח צמוד ובהכוונה של שלבי ההכנה לתנוחות הנ"ל. הכל מתוך הבנה עמוקה של הגוף ומתוך הבנה שהתנוחות האלו הן מאד עוצמתיות ואם מבצעים אותן לא נכון הן עלולות לגרום להרס במקום לתועלת.

cottoneyejoe

New member
ואיך זה את חושבת, זה שיפר לך את ה-

יציבה של הגוף? הרזיר לך אנרגיות? את ראית בנאדם שבא לשם עם צורה כזאת של ישיבה חסרת אנרגיה ופתאום התחיל לקרון?

למעלה