יוגה ואמנויות לחימה

• פותח הנושא yfa
  • פורסם בתאריך

yfa

New member
יוגה ואמנויות לחימה

האם ידוע לכם על סוג של אימון יוגה (או נגזרות שלו) הרלוונטי גם לאמנות לחימה כלומר שאפשר להשתמש בו כהגנה עצמית/אמנות לחימה? אסביר את עצמי: בעבר התאמנתי בטאי צ'י (חיפשתי גם אמנות לחימה פנימית וגם פעילות בריאותית ולכן פניתי לטאי צ'י) אך הטאי צ'י איטי לי מדי ואני מחפש משהו שיותר מתאים.ניסתי בעבר יוגה וזה מתאים מאוד אך חסר את הפן של אמנות הלחימה ולשילוב של 2 דברים אין זמן ומשאבים (כסף עבור 2 חוגים) ראיתי שהשאלה הזו נשאלה כבר בעבר בפורום אמנות הלחימה אך החלטתי לפנות לכאן כי לא כל כך מצאתי תשובה לשאלתי. אם אינכם יודעים אולי תוכלו להמליץ לי על אמנות לחימה פנימית אשר מקובלת או מומלצת על אנשי היוגה (שממה שקראתי לא מצדדים בלימוד אמנויות לחימה)? אני אמנם תירגלתי זמן קצר יוגה בעברי אך זכיתי ללמוד אצל מורה נפלאה ואני מאמין שספגתי קצת מהפילוסופיה והאוירה ולכן גם אשמח אם תייעצו לי בבחירה חשובה (מחפש אימון כדרך חיים). תודה

יוגי בר

New member
אימון לחיים

היי יפה אז ככה: כל תרגול יוגה מסודר יסייע לך פיצוץ בכל שיטת אומנות לחימה(הגנה) שתמצא לנכון. קטן עליך טאי צ'י- מחפש משהו יותר נוקשה פול קונטאקט- למשל? אין בעייה לך על זה. היוגה לא רק תעזור אלא תשמור. רוצה שיטת יוגה שמשלבת אלמנטים מאומנויות לחימה נסה את שאדו יוגה עם דודי מלכא פרטים בסטודיו פראנה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

datu

New member
ניסיון לתשובה...

יש א"ל פנימיות שנחשבות (כמדומני) קצת יותר "קרביות" מטאי ג'י- הכוונה ל"בגואה זאנג" (פקואה צ'אנג) ושינג אי צ'ואן. יש מורים בארץ שמלמדים כ"א מהן בלי קשר לשיטות הזהות האחרות שיש. ראה בפורומים לא"ל. או נסה כל סוג של איגרוף סיני (קונג פו) שמשלב "רך" עם "קשה". (למשל "גמל שלמה דרומי", בפתח תקווה). אצל ההודים עצמם דווקא יש בהחלט היסטוריה של א"ל (קאלארי פאיאטו, להטי, ועוד). good luck

יוגי בר

New member
הבהרת הפעילות

היי דאטו אז ככה: אומנויות הלחימה מכל העולם בכלל, ומן המזרח הרחוק בפרט הינן עולם רחב של תחומי ביטוי פעילות והתעמקות. אולם, הן אינן מעניינו של פורום זה. (בשביל זה- כמו שציינת- יש פורום אומנויות לחימה) פורום זה עוסק ביוגה. ומדע היוגה למרות שהוביל היסטורית גם בהודו וגם במזרח להתפתחויות מעניינות של אומנויות לחימה. זו לא תכליתו ומהותו. וכמו שאמרתי כבר קודם: הרוצה להתעמק באומנויות לחימה רק ייטיב עם עצמו באם ישזור בה לימוד יוגה מקביל. בברכה ואהבה יוגי בר

datu

New member
הבהרת התשובה...

יוגי בר, נשמת עמוק כבר? אז ככה: אם תשובות לא ממך או לא מ"מומחה" לא תמיד רצויות כאן- ציין זאת (לא נעים, אבל שיהיה...) תשובתי הייתה יותר קצרה מהשאלה שנשאלה אפילו-לא הבאתי פה מאמר ארוך על א"ל(וגם לא על מקורות ה"אשטנגה", נכון.) חבל להקטין ראש. ומכיוון שזה בכ"ז פורום "יוגה", אז: "אום שאנטי שאנטי" בברכת שלום, שבוע טוב ומבורך datu

יוגי בר

New member
נהפוך הוא ידידי- נהפוך הוא

היי דאטו אז ככה: 1. מילים ככה זה עם מילים ולא תמיד "מעכלים" אותן כמות שהן. זאת לא היתה כוונתי. וזאת לא כוונתי עכשיו. וזו גם לא תהיה כוונתי בעתיד. 2. רספקט יש לי כבוד רב אליך. גם לתשובתך. וגם לאומנויות הלחימה. ואתה- מבחינתי- תמיד רצוי.(מה לעשות-הייתי פעם בתחום. ואני מניח- שאתה בתוכו). בקיצור שיהיה ברור: זה בא אך ורק ממקום טוב. 3. האומנות. להניח אומנויות לחימה הן אכן עולם ומלואו בפני עצמו. מאוד מגרה ואף מרתק להיסחף לתוכו. (פורום א-ל עושה זו בהצלחה) לכן, מידי פעם הן גולש/ת זה או אחר מעלה את הנושא ומצמית אותה ליוגה. השאיפה שלי בפורום היא לנסות להניח לנושא ולפקס אותו מהר על יוגה פרופר. שיהיה לך שבוע טוב וכל הזמן טוב. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה