יוגה וגמילה מעישון

samusa

New member
יוגה וגמילה מעישון

האם ישנה אסנה היכולה לעזור להפסיק לעשן?

יוגי בר

New member
תלמד לנשום

היי לך אז ככה: גם ככה רובנו לא נושם. המעשן לעומת זאת נושם עשן כל הזמן אז איך יוצאים מזה? רק שתדע להתחלה 1. אין אסנה שיכולה לעזור לך להפסיק לעשן 2. תתחיל ללמוד לנשום. זה משהו שאתה חייב לעשות 3. ביוגה יש תרגילי נשימה מכל הסוגים. תרשם במרכז מסודר ליוגה ושם תוכל לקבל הדרכה ספציפית איך זה? נשמע הגיוני? ספר מהיכן אתה ונארגן לך לך מקום מתאים. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

samusa

New member
נשמע הגיוני

סיימתי קורס מתחילים בשיווננדה ואני מתרגלת לבד כ-3 פעמים בשבוע. זה בעצם מה שגרם לי לרצות להפסיק. חשבתי שאולי יש משהו מסויים שעוזר כשממש רוצים לעשן.

יוגי בר

New member
התחלה התחלתית

היי לך אז ככה: זו כבר התחלה טובה מאוד. 1. עשית קורס מסודר במרכז יוגה לעניין. חשוב לאללה. 2. התחלת ולמדת בקורס מעט פראנאיימה. זה פיצוץ.(וזה גם גורם לך לרצות להפסיק לעשן. 3. ואת מתרגלת בסדירות בבית 3 פעמים בשבוע. שגעון. כי סוד ההצלחה ביוגה.זו ההתמדה. היוגה עושה את זה. ועכשיו.. ברשותך, בואי נתקדם לשלב הבא: חיזוק הרצון להפסיק מחד ותרגול המערכת הרספירטורית(הנשימתית) מאידך בתרגול הבא שלך בבית לכי על התרגול באופן הבא . * את יכולה להתחיל ב- 10 דקות נשימת יוגי מלאה- לנוח 5 דקות ואז לתרגל פראנאיימה נשימת נחיריים מתחלפת- אנלומה וילומה- ללא עצירת הנשימה. אני מדגיש שוב: ללא עצירת הנשימה(נאדי שוהדנא) למשל 10 דקות ואז לנוח שוב כ- 15 דקות הרפייה בשאווה אסנה- תנוחת הגוויה. שימי לב! הנשימה היא החוט המקשר שלנו בין השדה הנראה (הגוף) לבין השדה הבלתי נראה(הנפש) וחיוני להתייחס אליה בכבוד רב, בעדינות ובשיא הרגישות. ולכן.. נשימה בכלל ונשימה יוגית בפרט לאט לאט.. בלי להתאמץ כלל.... וכך זה קורה אופן התרגול: נשימת יוגי מלאה-תרגישי את זרימת האויר האיטית כל הזמן דרך עיגולי הנחיריים. הבטן מתמלאת- החזה ממשיך ומתמלא ותמשכי מעט לשכמות. תחזיקי לשנייה את האויר ותנשפי לאט לאט בסדר הפוך עד שתרגישי את הבטן שוקעת פנימה. אנלומה וילומה- נשימה איטית עדינה וארוכה לשני הנחיריים. סגירת נחיר ימין בבוהן ימין בעדינות ונשיפה איטית מזה עדינה (האמא של העדינות) מנחיר שמאל. והתהליך חוזר: נשימה איטית הכי עדינה לנחיר שמאל. סגירת הנחיר השמאלי בקמיצה ונשיפה איטית ועדינה מנחיר ימין. אל תמהרי. בנשימה לעולם אל תמהרי. יש לך כל הזמן שבעולם. לוחות זמנים: כל יום 20 דקות + 15 הרפייה למשך חודש לאחר חודש תעלי לפעמיים ביום. פעם בבוקר פעם בערב. שדרי את מחשבותיך כאן כשבוע לאחר התרגול הזה וספרי. בעקבות תרגול כזה את, לדעתי, בדרך הנכונה ליש מצב של הפסקת העישון. לפרטים נוספים תוכלי להשאיר לי מסר בתיבת המסרים(התיבה משמאל למעלה במסך) ואתייחס יותר ספציפית. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה