יוגה וגמילה מעישון

tzurtzur

New member
יוגה וגמילה מעישון

האם יכול להיות קשר בין השניים? פתאום התחילו לי בחילות נוראיות בכל פעם שאני מריחה מישהו מעשן , שלא לדבר על להדליק סיגריה ולעשן אותה בעצמי. האם יש מחקרים בקשר לזה? זה מעניין אותי איך ומה קורה לי. כולם שואלים אותי מה קרה לי שככה פתאום עברתי ממעשנת לצד השני שנגעל ומבקש שלא יעשנו לידו- ואין לי תשובה חוץ מלהגיד שאני חושבת שזה מ.. היוגה..כי אין לי שום תשובה הגיונית אחרת.. ועדיין ישנם רגעים בודדים שבא לי לעשן מתוך ההרגל ומזה קצת קשה להיפטר. האם ישנן תנוחות שאתם ממליצים לי לתרגל כדי לעבור את הקריזונים האלו? כי אני ממש רוצה להפסיק עם זה לעד! תודה

guymgk

New member
יוגה וגמילה

היי! קודם כל, מה שאני אומר הוא מנסיון אישי ולא מבוסס על שום מחקר... לפני שנה וחצי הפסקתי לעשן, באותו זמן בו התחלתי עם היוגה להפתעתי גיליתי שאין לי צורך בסיגריות ויותר מזה, מרוב ההרגלים (אחרי אוכל, סיגריה בבוקר, אחרי הסקס ועוד) נפטרתי גם כן. אני מאמין שהיוגה משלימה איזשהו צד שחוסך מאיתנו את הצורך בתחליפים לא בריאים כמו עישון אכילה יתרה וכו. אני ממליץ לך להמשיך עם היוגה, וככל שהבריאות תתפוש פן יותר מרכזי בחייך כן תוכלי להפטר ביתר קלות משאר ההרגלים הרעים. כמו כן, אני ממליץ על תרגילי נשימה - פראניאמה על מנת לחזק את ההרמוניה של מערכת הנשימה עם הגוף, גם אלו יסייעו לך בדרך הנכונה. בהצלחה!

gaiegos1

New member
הזמן עושה את שלו

כל הכבוד שהפסקת לעשן וכל הכבוד ליוגה שדרבנה אותך אל תיהי מודאגת מן הקיזיונים הקטנים ככל שאת מצליחה לסרב להם כך הם הולכים ופוחתים ונחלשים. תרגילי פרניאמה כמו קפלאבהתי ואחרים יכולים לעזור לעבור אותם ולהעלים אותם. אם את צריכה הדרכה לתרגול נשימה תוכלי לקרא על כך באתר הבא(חפשי קישור לשיעור בסיסי) בו מפורט התרגול. ישר כח.

tzurtzur

New member
תודה

האם בתור מדריך יוגה נתקלת כבר במקרים כאלו? ז"א אתה חושב שיש קשר בין הדברים?

gaiegos1

New member
כן

אני מקרה כזה. בתחילת דרכי כמתרגל יוגה הייתי מעשן כבד ותהליך הפסקת העישון היה ארוך וממושך. כים אני אנטי עישון וגם לא בא לי לעשן כלל. הקשר הוא ישיר - נסי לעשן בזמן תרגול יוגה ובפרט פרניאמה ותאמדי על הקשר בעצמך. הצלחה יתרה.

למעלה