יוגה והחיים

חTחתול

New member
יוגה והחיים

התחלתי להתאמן ביוגה.ויש לי שאלה: מטבעי אני אדם רגזן לא רגוע ואימפולסיבי זו גם הסיבה שהגעתי ליוגה. אבל שאלתי נוגעת דווקא לחיים עצמם ולא להשפעות החיוביות של לאחר שיעור היוגה. אנא ענו לי בכנות רבה גם אם התשובה שלילית לחלוטין: (גם אני כותב כאן בכנות רבה מאוד....) האם יש סיכוי שהיוגה תתקן לי כמה "שריטות אופי" כגון אגו מנופח ועוד מספר לא מבוטל של שריטות באישיות. האם תוכל לתרום לי בחיים עצמם - בעבודה עם אנשים ובעיקר בעימותים יומיומיים שיש לי למשל עם עובדים...בדרך העבודה שלי...בניהול של עצמי ושל עובדים מתחתי..בקבלת החלטות.....ועוד אינסוף דברים שקורים בהמהלך היום....ובכיוון השני- האם העובדה שיש לי שריטות תקשה עלי להתקדם לרמות גבוהות ביוגה ? (כן, הסתכלתי על מתקדמים בקבוצה וזה עשה לי חשק להיות בעל אותם ביצועים יוגיים...)

יוגי בר

New member
הכל כן

היי חתחתול אז ככה: הכל כן. תמשיך ברצינות לתרגל ולהתאמן. יוגה היא תרופה. תרופה מעולה. אבל, היא לא תרופת פלא. זה קורה. כל הזמן. לא תמיד אתה מרגיש בזה. רצינות. התמדה. מסירות. יביאו את כל התוצאות. בהצלחה ביוגה. בברכה ואהבה יוגי בר

סטיוויה

New member
אני יכולה לספר לך מנסיון אישי

שכן.אמנם לא רק אבל הרבה בזכות היוגה.כמובן שבמקביל כדאי לעשות עבודה עצמית ולהתעמק במדיטציות התבוננות,למשל. בהצלחה ובהנאה.

yogaom

New member
אני חושבת שיש לך יתרון עצום../images/Emo70.gif

בעצם המודעות שיש לך לכל אותן "שריטות" (שכולנו עטורים בהן...) אני מצטרפת למה שכתבו לפני, וגם חושבת שליוגה יש אפקט מרפא וחיובי, כמו טיפות מים שמגלפות את הסלע, בכוח התמדתן. אתה נשמע שהגעת ליוגה מתוך מקום מאוד כן. בהצלחה !!!

yalihod

New member
כמה דברים

דבר ראשון זה שביצועים יוגיים אינו מורה על התקדמות ביוגה. דבר שני הוא שאתה שואל אם היוגה יכולה לשנות אותך, בזמן שאתה כבר הלכת לשיעורים וחווית את מה שזה עושה לך.אז תגיד לי אתה.האם , מניסיונך האישי עם היוגה, היוגה עוזרת לשנות הרגלים של שנים ? הרגלים של כעס ופעולה מתוך כעס ? האם היוגה תרמה לך בניהול חייך ? בניהול חייך עם הסובבים אותך ? יש משהו מאד אישי בחיים שלך.בדרך שלך לחיות את החיים.היוגה היא כלי שאפשר להשתמש בו.אפשר גם לא.יש הרבה כלים שאתה יכול לבחור להשתמש בהם בדרכך הייחודית.אותה דרך, שהיא שלך, מעדיפה כלי שהוא מתאים לה.שלך נוח שם.שאתה נהנה שם.שאתה לא מתאמץ שם.האם היוגה היא הכלי בשבילך ?

חTחתול

New member
מפתחות

אני מרגיש שאני מקבל הרבה מפתחות אבל לא בהכרח אדע איזה דלתות לפתוח איתם. לכן מעבר לרצון שלי לגלות אני בטוח שליוגה שמתורגלת ע"י כמות אדירה של אנשים בעולם יש נסיון במקרים כאלה. ברור לי שהרבה תלוי באיכות המדריך והשיטה. אני חושב שמצאתי אבל אין לי סבלנות...לשאלתך אם היוגה עוזרת לשנות הרגלים ובעיקר בניהול החיים וכו' אין לי תשובה גם כי אני לא מתאמן מספיק זמן בשביל לענות בבטחון וגם כי ששאלתי את המורה שלי הוא ברח מלהשיב לי תשובה. פשוט אמר תמשיך להתאמן הגישה שלך נכונה. כפי שכתבתי אני בפירוש מחפש דרך מעבר לתירגול הפיסי. דרך שתעזור לי כשאני רב עם חבר/ה קרוב, אמא וכו' דרך שתעזור לי בכל החלטה וסיטואציה ובעיקר במצבי לחץ שאני נחשף להם לעיתים. זה יהיה בונוס אדיר וזה מה שאני מחפש אחרת הייתי פונה לחוג כדורגל שאני אוהב. סתם מעניין אותי לדעת: ברמות הגבוהות וגבוהות מאוד האם למשל מישהו בעל אגו מנפח או שקרן - האם אפשר לראות זאת על היציבה שלו ? האם יהיה קשה לו להתקדם מעבר לרמה מסויימת ? יש לי עוד המון שאלות אבל לא אעמיס

למעלה