יוגה והפרעות שינה

לקשמי

New member
יוגה והפרעות שינה

אני מתרגלת יוגה באינטנסיביות כבר שמונה חודשים. היוגה תורמת לי המון ומשפרת לי מאוד את איכות החיים, אבל כדי שזה יהיה "מושלם", יש עוד דבר אחד שאני צריכה לשפר, כדי שאיכות החיים שלי תשתפר באמת: בעיות שינה. קשה לי להרדם בלילה ואני ישנה בדרך כלל מעט שעות. האם יש פתרון יוגי להפרעות שינה?
 
יוגה ושינה.

היי לקשמי. זה יכול להיות סימן שאת הופכת ליוגיני אמיתית... בין מגוון ההפעות החיוביות ביוגה, נמצא גם הירידה בשעות שינה. בקשר לפתרונות יוגיים לשינה, יש ויש, אם יש לך את הספר: "אסנה, פרנייהמה, מודרה ובהנדה" של ביהר, תוכלי למצוא שם תרגילים לענין. והנה משהו שתרגמתי בזמנו על יוגה ושינה... שינה שינה נחשבת לעיתים כמכשול ל"סהדהנה". אך באותו זמן ה"סאדאקה" אינו אמור להימנע לגמרי משינה, הוא יכול להקטין בהדרגה את משך זמן השינה לארבע או חמש שעות, מבלי להזיק ל"סהדאנה" או לבריאותו. אם הוא אינו פעיל מסיבות שונות או בגלל גיל, משך הזמן הרגיל של שש עד שמונה שעות יהיה קצת יותר מדי עבורו. אם ה"סהדאקה" הולך לישון בסביבות שמונה או תשע בלילה ומתעורר בסיבות שש, רצוי שיתחיל להתעורר בחמש ולאחר חודש בארבע וכך הלאה עד שיגיע למקסימום ארבע או חמש שעות וכך יצליח לנצל את שעות הבוקר המוקדמות למדיטציה. כשאדם מתעורר רענן משינה כשגופו ומוחו נחו והעולם עדין שקט ושלו, זה זמן פורה ביותר למדיטציה ( הזמן שבין ארבע לשש בבוקר נקרא "ברהמה מורט" ונחשב לזמן המועדף ביום למדיטציה…). סרי ראמקרישנה אומר ש"בוהוגיס" (הוללים), רוגיס (חולים), ויוגיס (מתרגלים רוחניים) לא ישנים בלילה. השארות על ארבע חמש שעות שינה ביממה, אדם דוחס את כל משך הזמן של השינה העמוקה ומתעורר באותה הרגשה כמו לאחר ארוחה מלאה. לפעמים כשהמערכת דורשת שינה עדיף ללכת עם הטבע… בכל מקרה ניצול יעיל של החלק השקט של הלילה ל"סהדאנה" ההתקדמות טובה וה"סהדאקה" מרגיש עידוד רב מהתוצאות. כמובן, כל התקדמות בסהדרנה וכל חוויה רוחנית מורגשות בעיקר במדיטציה בשעות המוקדמות של הבוקר. השינה יכולה יתרון גדול לסהדאנה של המתרגל ה"כנה והרציני", באם הוא "ג'ייני" או "בהקטה" וחלק גדול מהתרגילים בראג'ה יוגה מתורגלים לפני השינה. כל טוב ובהצלחה. אבי.
 

לקשמי

New member
בעיות שינה

אבי, תודה על תגובתך. בעיות שינה היו לי גם הרבה לפני שהתחלתי לתרגל יוגה וזה נשאר כמו שהיה תמיד בלי שינוי. אני לא יודעת עד כמה זה באמת "בריא" במקרה שלי, כי העובדה היא שזה מפריע לי, אני מרגישה כאבי ראש וסחרחורות במשך היום כתוצאה מחוסר השינה.
 
בעיות שינה 2 .

היי לקשמי. אם כך, הכי טוב להתייעץ עם המורה, כי יש דיי הרבה דברים שאפשר לעשות. אם לא תקבלי עזרה מספקת מהמורה שלך, אשמח לעזור... כל טוב ושינה נעימה... אבי.
 

יוגי בר

New member
מעט שינה? ליוגי זה בריא...ופתרון

היי לקשמי אז ככה: אמצי לך כלל בריא לחיים והכלל הוא כזה. 1. ברגע שאת מגדירה משהו כבעייה הוא יהפך לבעייה 2. ברגע שאת מעלה ומכניסה את המילה פתרון למילון היומיומי שלך. הפתרונות יצוצו לך בצרורות. נסי את זה. זה עובד טוב בכל מקרה. 3. במקרה שלך הגדרת את מיעוט שעות השינה שלך (שימי לב!) כבעייה. ומרגע שהגדרת אותה ככזו נוספו לה כל הנלווים. פתאום שם לב לתחושה שזה מפריע לך. שמת לך לתחושה כאבי הראש והסחרחורות וייחסת אותם לשינה וכך הלאה והלאה. 4. מעכשיו תתחילי להתייחס לעניין ןלהציב את הפתרונות(זכרי! ביוגה מיעוט שינה זה דווקא יתרון גדול) יש באמת ענף שלם של תת יוגה שנקרא: יוגה נידרה. יוגה נידרה עוסקת בטכניקות השונות של איך להשקיט את כל המערכות. הגופנית והנפשית. אבל זה בפעם אחרת. 5. וכעת לעניין שלך. והנה הפתרון הראשון: הרפייה מנטלית של הגוף. כל ערב ממש לפני השינה (אל תוותרי) הביאי את הגוף לתנוחת השאווהאסנה.(תנוחת הגוויה). בתנוחה זו יצבי את הגוף בנוחות מירבית על המזרון, עצמי עיניים נשמי בעדינות ובטבעיות והתחילי לבצע באיטיות אוטוסוגסטיה על אברי הגוף השונים.התחילי מאצבעות הרגלים. הביאי את המודעות אליהן, שנני את שם האיבר והדגישי את היותו רפוי יותר ויותר. ככה חזרי על שמות כל האברים בגוף עד שתסקרי את כולו.התהליך נמשך בערך 5-7 דקות. זהו תהליך רב עוצמה והוא מכניס את הגוף לרפיון עמוק יותר מהרפייה גופנית. את תגלי כבר מהפעם הראשונה כי הגוף נעשה נינוח ורפוי יותר ויותר. שנתך נעשיית יותר ערבה. ומיום ליום היא תלך ותיעשה ערבה יותר ויותר. 6. פתרון שני: חזרי על התהליך האמור, הפעם תוך הדמייה ויזואלית של כל אחד מאברי הגוף בנקודה שבין גבות העינים(הצ'אקרה השישית-אנייה צ'אקרה). 7. התוצאה: את תקומי מידי בוקר כל יום יותר ויותר רעננה. 8. לתשומת ליבך. אני מבצע את התרגול הזה כל יום עם התלמידים שלך. תוך שאני מדריך אותם בהדגשת אברי הגוף השונים הגוף שלי נעשה רפוי גם הוא. אין פה אפס. הגוף לומד מיישם ומפנים את התהליך 9. איך להעלים כאבי ראש וסחרחורות. זה בפעם הבאה. אל תוותרי. הסוד הוא בהתמדה. בטוח שתצליחי. בברכה ואהבה יוגי בר
 

לקשמי

New member
תודה על התגובה

דווקא במרכז שבו אני לומדת, כשמדברים על שינה [או בכלל צרכים גופניים], המורים תמיד אומרים שמה שבריא ליוגי, הוא לא לישון יותר מדי, אבל גם לא מעט מדי. לגבי תנוחת הגוויה, דווקא ניסיתי לעשות את זה כמה פעמים. זה עוזר לי מאוד להרגע אבל לא להרדם, למעשה אני זוכרת רק מקרה אחד שבו נרדמתי תוך כדי ההרפיה, אבל בדרך כלל ההרפיה, כמה שהיא גורמת להרגשה טובה ונעימה, להרדם אני עדיין לא מצליחה איתה. בכל אופן, אנסה לעשות זאת יותר בהתמדה ומקווה לתוצאות טובות.
תודה רבה. לקשמי.
 

יוגי בר

New member
המקום הנכון

היי לקשמי. 1. לא צריך יותר מזה. אם נרדמת פעם אחת. תוכלי להירדם עוד פעם. 2. אבל נשאלת השאלה איפוא תרגלת את התנוחה? אם זה במרכז- אז סבבה. עכשיו לכי על זה במיטה. 3. לאט לאט נסי למשוך ולהאריך את זמן ההרפייה. נסי להגיע ל- 15 ד' בממוצע. יותר ארוך יותר אפקטיבי. מתי? ברגע שאת חשה את ההרגשה הטובה והנעימה. חזרי על התהליך עוד פעם מחדש. 4. התמדה זה מה שמביא את התוצאה. לא כמה פעמים אלא בסדירות בסבלנות ובעקביות יום יום. תתמידי ובטוח שתצליחי. בברכה ואהבה יוגי בר בברכה ואהבה
 
למעלה