יוגה והריון

ayeli2

New member
יוגה והריון

אני מתרגלת יוגה כבר שנתיים, התחלתי שנה בויניאסה אח"כ חצי שנה ביקראם ועכשיו כבר חצי שנה אשטנגה מצאתי את עצמי באשטנגה ואני ממש פורחת. ממש עכשיו נכנסתי להריון אחרי טיפולי הפרייה שלקחו שנה ומשהו ואני לא רוצה להפסיק לתרגל חלילה, אני מתרגלת בקבוצה עם מורה מדהימה בת"א. שאלתי היא האם למשהו יש נסיון בעניין יוגה והריון והיכן אני יכולה למצוא חומר בעניין זה - אתרים באינטרנט, ספרים וכו.. תודה לכולם

תשובה מתוך מאמר שאלות ותשובות

קודם כל מזל טוב על ההריון היקר. אני מצרפת לך תשובה שנכתבה במאמר שאלות ותשובות באתר שלי: * אני בהריון ומשתתפת בשיעורים רגילים, ממה עלי להימנע? אישה שתרגלה יוגה זמן ממושך באופן קבוע לפני ההיריון יכולה להמשיך להשתתף בשיעורים אצל המורה שמכיר אותה ואת העבודה שלה, עם זאת תמיד מומלץ לעבור לתרגול המותאם להיריון כיוון שהיכולות והצרכים של הגוף משתנים ולכן גם אופי התרגול חייב להשתנות. אם בכל זאת את מתעקשת להמשיך ולתרגל בכיתה רגילה – הימנעי מעצירות נשימה וכל איסוף או שאיבה של הבטן פנימה (אודיאנה בנדהה למשל), אין לעבוד עם שרירי הבטן אלא שרירי הבטן התחתונה בלבד, שאיתם עובדים בעזרת מולה בנדהה (איסוף של שרירי קרקעית האגן יוצר איסוף עדין של הבטן התחתונה) ולכן אין להרים את שתי הרגליים בשכיבה ללא תמיכה של קיר, יד או חגורה, אין לבצע תנוחות מחרשה ונר, עלייה לתנוחות הפוכות כגון עמידת ראש וידיים (לא מומלץ לכולן) תתבצע בתנופה כדי לא לאמץ את שרירי הבטן בעלייה, אפשר לבצע פיתולים עדינים שיוצרים את הפיתול בעמוד השדרה באזור הגב העליון או באזור האגן, אך בלי לסחוט את הבטן. הימנעי מתנוחות בשכיבה על הבטן ומרגע שהבטן מתחילה להציץ השתדלי להימנע משכיבה מלאה על הבטן, ועדיף לנוח בשכיבה על צד שמאל . התרגול כולו צריך להיות מתון יותר, קשוב יותר ולא לנסות להגיע למקסימום באף תנוחה. את מוזמנת להיכנס לאתר דארמה www.darmayoga.co.il, שם תוכלי לקרוא את יתר המאמר וגם מאמר שלם בנושא יוגה בהריון. כמו כן חשוב שתיידעי את המורה אצלה את לומדת, גם אם אחרים עוד לא יודעים. אם תרצי אינפורמציה נוספת, את מוזמנת לפנות אלי במסר.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif אצלי המורה היתה הראשונה שידעה

עוד אפילו לפני ששלחתי בדיקת הריון (לא התחשק לי שהאחיות הרכלניות בקיבוץ יפיצו את השמועה אז לקחתי את הזמן), סיפרתי למורה ליוגה שלי והיא הדריכה אותי בדיקו מה כן , מה לא ואיך לשנות את התנועה כך שתהיה נכונה לי.

למעלה