יוגה וורטיגו

שששג

New member
יוגה וורטיגו

שלום האם מישהו שמע על תופעת הורטיגו סחרור שיכולה לנבוע מתרגול יוגה? אני מתרגלת שדו יוגה ולפני מספר ימים אחרי מיוראסן קיבלתי ורטיגו מי שיודע משהוא בנידון אשמח שיענה לי תודה

יוגי בר

New member
ורטיגו

היי שששג אז ככה: 1.העקרון יוגה היא תרופה לכל דבר ועניין. וככזו היא יכולה לגרום- בהתאם לאופן התרגול- גם בתרגול נכון וגם התרגול ולא נכון לתופעות שונות. 2. מיוראסן מיוראסן- תנוחת הטווס- היא תנוחה עוצמתית ביותר. היא לוחצת על אב העורקים על ימבה של ורידים ועל כל האברים הפנימיים והיא משפיעה מהר על המערכת העצבית הפאראסימפאטטית. זה אומר שלחץ הדם שלך עשוי לרדת. ועכשיו לדוגמה- וזכרי! וזו רק דוגמה אחת מני רבות באם לחץ הדם שלך נמוך באופן טבעי, ותרגלת מיוראסן בצורה שהורידה את הלחץ עוד יותר- ירידת לחץ כזו יכולה/עלולה לגרום לורטיגו. 3. המלצה תניחי למיוראסן לזמן מה. בדקי את עצמך בתרגול ללא מיוראסן. לא יקרה שום דבר באם לא תתרגלי בלי מיוראסן. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שששג

New member
תודה

תודה על התשובה המהירה חבל שרק המורה שלי בקורס מורים לא הזהיר את בעלי לחץ הדם הנמוך למדתי שיעור חשוב כמורה לעתיד לא לקחת סיכונים לגבי תלמידי העתידים ולהכיר אותם לעומק גם מבחינה פסיולוגית כי אני מרגישה שהלכתי עם בטחון אחריו והתאכזבתי.

למעלה