יוגה וטיפולי פוריות

יוגה וטיפולי פוריות

אהלן, לפני כשנתיים תרגלתי יוגה (איינגאר) באדיקות, בגדול הייתי ספורטאית סיבולת (כל ענפי הטריאתלון, ביחד ולחוד), אך הפסקתי, לא לגמרי, אבל הורדתי הרבה בכמות ובעצימות, לאור ניסיונותינו להכנס להריון. מה לעשות, ולא הולך משהו, ואני כבר כמה חודשים בטיפולים הורמונלים. בשל הזמן שהתפנה לי מהאימונים, ניצלתי את ההזדמנות וחזרתי לתרגל יוגה, ואני מאוד נהנית. ולשאלות שלי: מלבד טיפול אלטרנטיבי שאני עושה, יש מצב שגם ליוגה, חוץ מההשפעה המרגיעה, יש תרומה לפוריות?יש אסאנות מיוחדות? שנית, אני אומנם מעדכנת את המורה (לצערי זה"אולי אני בהריון", ואחרי שבועיים, זה "לצערי לא" וחוזר חלילה..) השאלה היא האם בשלבים הממש ראשונים, לאחר קיום היחסים בזמן שהתבקשתי, יש השפעה ליוגה, או שאת המידע הזה לפחות אני יכולה לשמור לעצמי? הכוונה כמובן לפני שאני מקבלת תשובה חד משמעית. האם יש השפעה על השתרשות העובר והשלבים שקודמים לה? ודבר אחרון, כשזה סופסוף יצליח, האם אפשר להמשיך גם בשבועות הראשונים להריון לתרגל, או שבשבועות אלו לא מומלץ? פשוט הבנתי שיש מורים שמתמחים ביוגה להריון והם מציעים להתחיל מהשליש השני, לעומת כאלו שלא. תודנ רבה! נעמה

סטיוויה

New member
שלום

אני אענה בהסתייגות כי יש כל מיני גישות ותפיסות של הריון,פריון,יוגה וכ'ו. באמת דבר ראשון זה לנהל דיאלוג עם המורה שלך.כי היא מכירה אותך הכי טוב מכולנו. ליוגה יש בהחלט השפעה על הסיכויים שלנו להרות.ברמה הפיזית והריגשית כאחד.הרי תפיסת העולם דלנו היא ההוליזם.לא מפרידים גוף מנפש.ככל שאת רגועה יותר,ומרפה,מרפה לגמרי-ההשפעה על ההתעברות היא ממשית. מבחינת אילו אסנות יכולות להשפיע לטוה-זה בינך לבין המורה שלך.בגדול,כדאי לחלק את החזור החודשי לעד לביוץ ומרגע הביוץ.ולפי זה להתאים,לתגבר או להוריד לגמרי אסנות מסויימות. אסנה אחת אני כן אציין-באדהא קונאסנה(וגם סופטא באדהא קונאסנה).לא סתם קוראים לה "תנוחת האישה".אני מציינת אותה כדי שתוכלי להתייעץ עם המורה שלך לגביה. לגבי תרגול בהריון-נשים שמתרגלות באופן שוטף בדרך כלל ממשיכות לתרגל גם בשבועות הראשונים.שוב,משהו להתייעץ עם המורה שלך.רק היא יודעת מהן היכולות שלך.ההנחיה להתחיל לתרגל משבוע 13 היא ליתר זהירות ובמיוחד עם נשים שאין להן נסיון קודם ביוגה. הסכנות בתרגול בהריון הן מאמץ יתר,עלייה גדולה מידי בחום גוף פנימי,לחץ תוך בטני,שינויים בלחץ הדם. אגב,כי העלית את הנושא הזה.נשים שמאד מודעות לגופן ממש יודעות מתי הן מתעברות.איך?אי אפשר להסביר.הן פשוט יודעות.הן מרגישות את השינוי האנרגטי בגופן ממש מרגע ההתעברות.אני מאחלת לך שפשוט,תדעי.ובהצלחה!

htyoga

New member
יוגה וטיפולי פוריות

שלום נעמה, אם את מתרגלת איינגאר יוגה אז מצאי לך מורה שמתמחה בשיעורים טיפוליים או שיעורי נשים. לא כל מורה יודע/ת מה באמת נדרש. רק מורים בכירים שמתמחים בתחום יכולים לבנות תרגול מתאים ספציפית לקושי האישי שלך. את צריכה תירגול מיוחד בשבילך שיתמוך ויקדם את הפיריון. תרגול נכון והתמדה יכולים לחולל ניסים וניפלאות. אם תרצי המלצות על מורים את יכולה לפנות למייל דרך האתר שלנו ונמליץ על מורי איינגאר שיודעים ומבינים. המון בהצלחה ואורך רוח.

למעלה