יוגה ויהדות

צלליתה

New member
יוגה ויהדות

זכור לי ששמעתי משהו על יוגה וקבלה, נדמה לי שהמונח היה אופניים. אודה לכל מי שיוכל להאיר את עיני, להמליץ על ספרים או על אתרי אינטרנט.

אופנים - "היוגה של אברהם"....

בוקר טוב. כן, יש אתר, ספר גם אבל קצת קשה להשיג אותו משום מה. את כתובת האתר אפשר למצוא במדור מאמרים בפורום יוגה ומדיטציה בוואלה תחת הכותרת: "אתרים מעניינים". בהצלחה. אבי.

צלליתה

New member
רב תודות

האתר אכן מענין מאוד ועונה על השאלות שהיו לי. באותה הזדמנות גם קראתי חלק מהמאמרים בוואלה, תודה שהפנית אותי לשם. האם הספר שהתכוונת אליו הוא ספרו של צבי צדיקובסקי שמוזכר באתר? כי אם כן, יש מספר טלפון שלו. אם יש ספר נוסף, אודה לך אם תוכל לתת לי פרטים. יש לי מי שיעזור לי למצוא ספרים שקשה להשיג. שוב תודה ושבת שלום

הספר לא של צבי...

ערב טוב. הספר יצא באנגלית ע"י kabbala yoga institute ונקרא: אופנים - היוגה של אברהם. בכל מקרה את יכולה להתקשר לצבי, הוא איש נחמד ביותר וישמח להסביר ולעזור. בהצלחה ושבת שלום. אבי.

faery crossing

New member
אמממ...

חקרתי את העניין קצת ובדיוק היום דברתי עם משהי על זה ואם את רוצה על רגל אחת: בקבלה טוענים: מדוע "הוציא לחם מן הארץ"? מדוע, אם אני חרשתי וזרעתי וקצרתי, מדוע ה' הוציא את הלחם? והתשובה היא: כי ה' נתן לך את האשליה שאת מסוגלת לחרוש ולזרוע ולקצור... כלומר, אין לך יכולת כי היכולת האמיתית היא של ה'. אין גוף. בעקרון זה בדיוק הקטע עם ברהמן והתודעה הטהורה וכו'. גם ביהדות טוענים שאנחנו צריכים להתאחד עם כל דבר בעולם, גם עם חפצים וזה מאד מקביל ליוגה. זה נושא ממש מעניין ועכשיו קצת הפגנתי ידע... בכל אופן, גם אני אשמח לקרוא ספרים על הנושא.

למעלה