מעניין אותי היחס של היוגה למדידת הדופק במהלך האימון. באפניים למשל אנו מודדים דופק בכל עת ומנתחים גם לאחר האימון (משתמשים בשעון דופק לצורך כך). נכון ששיעור יוגה הוא בדופק נמוך אך בכל זאת מעניין אותי לשמוע האם יש ערך למדידת דופק במהלך אימון יוגה
למשל בתרגילים דינאמיים כמו ברכת שמש ביוגה לומדים להקשיב לגוף ולצרכיו, ולהיות המדד של עצמנו גם בלי מכשירים מצד שני כמורה אם מישהו היה מבקש להשתמש במכשיר כזה או אחר בשיעור שלי לא הייתי מסרבת
היי דודידו אז ככה: 1. סדר באי סדר כדי שיהיה בסדר אתה מתייחס כל הזמן ליוגה כאל עוד צורת התעמלות בעוד שהיא לא. יש את כל צורות ההתעמלות למיניהן מצד אחד, ויש יוגה מהצד השני. והנה מאמר-ארוך ופרטני- אך שמסביר לך את הכל. 2. דופק כיון שהעלת את נושא הדופק בתגובה נוספת קח לתשומת לבך נתון נוסף באחד מסוגי התרגול היוגי- פראנאימה אתה יכול להוריד את הדופק לכדי 15 פעימות בדקה. אל תנסה את זה. (תוכל לראות את זה בסרטים לצלילה חופשית שצולמו בארץ- כל המתאמנים בצלילה חופשית מתרגלים נשימות יוגיות כחלק מתהליך התרגול שלהם.) אז מה זה אומר לך בבהירות שאינה משתמעת לשתי פנים: יוגה אינה התעמלות. נקודה. מצא לך מורה/מרכז יוגה רציני ויאללה לעבודה. בברכה ואהבה יוגי בר