יוגה ומצב רוח

Felix 5

New member
יוגה ומצב רוח

לאחרונה אני סובל מדכאון תמידי שמלווה בחרדה בגלל בעיות בחיי האישיים. למרות כוח הרצון המוגבל שלי אני יודע שהתמדה ביוגה יכולה להיות שיטה מעולה להתגבר על בעיות מסוג זה [הדכאון והחרדה]. יש אסנות מסוימות שפועלות היטב על המצב רוח? מה הייתם ממליצים לי באופן כללי לעשות? תודה רבה
פליקס

לקשמי

New member
מניסיון אישי...

אין אסאנות מיוחדות שעוזרות לי להרגיש יותר טוב מבחינה מנטלית, אבל תרגול רצוף ומתמיד של אסאנות, עוזר לי להרגיש הרבה יותר טוב מבחינה מנטלית, וזה אפילו אם תירגלתי ממש קצת. אם קשה לך להתמיד בתירגול מלא (של כל האסאנות) קבע לעצמך מספר אסאנות ספציפיות שאותן תתרגל אפילו קצת אבל בהתמדה. בהצלחה ותרגיש טוב.

anatina

New member
זה לא עניין של אסאנה כזאת או אחרת,

עצם התרגול וההתמדה יכול להיות מועיל. אחד הדברים שמאד משמעותיים בעיני ביוגה, הוא שלאורך זמן אתה מגלה שאין דבר כזה "אני לא יכול", ושדברים שנראו לך בלתי אפשריים פעם פתאום הולכים בקלות.יש לזה השלכה בעיני מעבר לתחום הפיזי.

sky*

New member
תרגילים של כפיפות לאחור

מצויינות לשיפור מצב הרוח אבל זה מנסיון אישי בלבד. הכוונה לאסנות כמו גשר, גלגל (גשר מלא) קוברה, גמל וכו'... זה מעמיק ומאריך מאוד את הנשימה. העניין הוא שאח"כ כדאי לאזן את זה עם כמה אסנות של כפיפות לאחור וקצת תרגילי עמידה. גם אסנות הפוכות טובות כי הם מזרימים את הדם אל המוח (בכל זאת, מלך ומלכת התנוחות
) אבל העניין כאן שכדאי מאוד לעשות קצת הכנה לפני כן כמו אוטנאסנה למשל. בקיצור, רצוי לעשות תרגול שלם ומאוזן כמו שאמרו לפניי, ואני ממליצה על דגש מיוחד על תנוחות של כפיפה לאחור ואסנות הפוכות. בכל מקרה, במהלך התירגול הרגיל, תנסה לשים לב איזה אסנה עושה לך הכי טוב ואתה מצליח להתחבר אליה הכי הרבה ואולי כדאי שתשלב אותה לתירגול המיוחד שאתה בונה לעצמך. בהצלחה sky

תא32

New member
כפיפות לאחור

ובמיוחד אורדהוה-דהנוראסנה משפרים מאוד את מצב הרוח, ורא מה שסקי אמר לגבי האיזון עם כפיפות לפנים...

למעלה